Πρώτη Είδηση
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». Μια συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών».
Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:30π.μ. Φτιάξτε τη δική σας ομάδα και πάρτε μέρος στην παρέλαση!
Καρναβαλικά παραδοσιακά ευτράπελα από τα τμήματα χορού του Ελληνικού και του Α΄ ΚΑΠΗ Ελληνικού.
1η & 2 Μαρτίου το καλάθι της Τράπεζας Τροφίμων θα βρίσκεται στο super marker Σκλαβενίτης στη Λ. Ιασωνίδου.
Ποικίλες Αποκριάτικες Εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει ο δήμος για το επόμενο διάστημα. Όλες οι εκδηλώσεις στο πρόγραμμα.
Ο Νήλ Σάιμον σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα στη κωμωδία "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ'' που παίζεται για χρόνια με τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Μαρτίου.
Δωρεάν Οδοντοστοματολογική Εξέταση σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας και όσοι πολίτες-δημότες μας είναι από 58 ετών και άνω. Έναρξη προγράμματος: 11 Μαρτίου. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Μια ξεχωριστή συναυλία παρακολουθήσαμε στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.
22/2/2013
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά σχετικά με το μέλλον του αθλητικού κέντρου.
15/2/2013
Η εξέλιξη των διδάκτρων δημοτικού ωδείου από το 2010-2011(που καθορίστηκαν για τελευταία φορά από τους πρώην δήμους Ελληνικού και Αργυρούπολης) φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.
 
19/2/2013
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο ¨Μίκης Θεοδωράκης".
Η χρόνια ανασφάλεια των εργαζομένων, η συνεχιζόμενη ομηρία τους και η απόγνωση των χιλιάδων ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α. που κινδυνεύουν να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν, είναι τεράστιες.
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Α΄ ΚΑΠΗ Ελληνικού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, η ΑΔΕΔΥ, το Ε.Κ.Α., η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, σωματεία, πολιτικά κόμματα και άλλοι φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον εργαζόμενο που αντιμετωπίζει άδικες διώξεις για τη συμμετοχή του στην απελευθέρωση και τη λειτουργία της πλαζ του Ελληνικού.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλάζει εκτάκτως την προγραμματισμένη προβολή της Παρασκευής 8/2/13 (Πόσο μακρυά ακόμα;) με την ταινία του Κεν Λόουτς Ο Πωλ, ο Μικ και οι άλλοι (The Navigators, 2001, 89', υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2001).
6/2/2013
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται είναι υψηλής ποιότητας, σε τιμές που είναι πολύ προσιτές, με τη συνεργασία μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
5/12/2012
Οι ακτές του Σαρωνικού, βρίσκονται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Με το νομοσχέδιο που έχει παρουσιάσει από το Νοέμβριο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, για τις στρατηγικές επενδύσεις ανάβει το πράσινο φως για τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής γης κατά μηκος των ακτών του Σαρωνικού.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ήταν για άλλη μια φορά πλούσια και πολύ εντυπωσιακή.
Την ισπανική ταινία «Ο Μπάλας» (El Bola), παραγωγής 2000, προβάλλουν η Πολιτιστική Επιτροπή και η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Σχολική Ψυχολόγο κα Εύη Αβδελίδου.
16/1/2013
Ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η έναρξη της ΒΆ φάσης του διαγωνισμού για την αποκαλούμενη «αξιοποίηση» του Ελληνικού, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προβλέπεται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Πλούσιο ήταν φέτος το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γ. Μιχαλακέας». Μαθητές και καθηγητές κόπιασαν για να ετοιμάσουν το μουσικό πρόγραμμα που ο κόσμος το υποδέχτηκε με συγκίνηση και ζεστασιά.
10/1/2013
Με συμφωνητικό που υπογράφηκε παραχωρείται στο ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά η χρήση, διοίκηση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου μέχρι το τέλος του 2013.
Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης υποδέχθηκε το νέο χρόνο με συναυλία χορωδιακής μουσικής τo Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Όλα τα δημοτικά κτήρια, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας έχουν προμηθευτεί με πετρέλαιο.
Μια όμορφη παιδική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού στις 26 Δεκεμβρίου 2012. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών της Αργυρούπολης.
Ήχοι και απόηχοι γιορταστικοί με έργα των Handel, Corelli, Haydn, Mozart, Martini, Bizet, Verdi, J Strauss κ.α. από την Μικτή Χορωδία του Ελληνικού, την Μικτή Χορωδία Αργυρούπολης, την Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, την Μικτή Χορωδία του Συλλ. Υπαλ. Τράπεζας της Ελλάδος και την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου. Είσοδος ελεύθερη.
Ποικίλες Εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους τις γιορτινές μέρες.
Αγώνες Στίβου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000