Πρώτη Είδηση
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αποτελεί εδώ κι ένα χρόνο το καταφύγιο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά πλέον εγκαταλείπονται από την επίσημη πολιτεία και καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι σοβαρά προβλήματα υγείας και πολυέξοδες θεραπείες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Αττικής την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με αίτημα τη απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων.
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα οργανώνουν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί οι Δήμοι όλης της χώρας. Κλείνουν οι Δήμοι της Αττικής από τις 10.00π.μ. Πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 9.30 π.μ. από πλ. Σουρμένων και στις 10.00π.μ. από το Δημαρχείο.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνεχίζει τη τακτική διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, με τη συνεργασία παραγωγών από όλη την χώρα, χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων.
10/12/2012
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καταρρέουν. Μία απλή ανάλυση των αριθμών αποδεικνύει το μέγεθος της ληστείας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού.
Άλλο ένα δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης για παιδιά από 5 - 12 ετών.
Μπροστά στον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης των οικονομικών τους και της στελέχωσης τους που οδηγούνται με το Μεσοπρόθεσμο, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013 οι δήμοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Απόφαση σταθμός του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Τέσσερα μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά υπό τον τίτλο "Ωραίος ως Έλλην" στις 14-15-16 Δεκεμβρίου.
Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην αμερικάνικη βάση).
Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης».
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ μόνο αιφνιδιαστικές δεν ήταν. Το ελληνικό δημόσιο αποχωρεί πλήρως από τη μελλοντική διαχείριση και αξιοποίηση του Ελληνικού.
Σε όλα τα παιδιά ανασφάλιστων κατοίκων του δήμου μας από την Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το τμήμα της Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐας Κυριακού".
19/11/2012
Το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού διοργανώνει πλέγμα δράσεων ενάντια στην εκποίηση της ακτής του Σαρωνικού και τη μετατροπή της σε μία πολυτελή «ριβιέρα» που θα απευθύνεται σε λίγους.
15/11/2012
Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν στις 14 Νοεμβρίου εκπρόσωποι δημόσιων φορέων που είτε πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, είτε πλήττονται άμεσα από τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
9/11/2012
Στη συζήτηση για την «αξιοποίηση του Ελληνικού» η κυβέρνηση αποκρύβει συστηματικά τα κόστη που θα επωμιστεί το ελληνικό δημόσιο για την υλοποίηση της όποιας επένδυσης στο Ελληνικό.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι: Αλεύρι άσπρο, Αλεύρι κίτρινο, Αλεύρι ολικής αλέσεως, Αλεύρι σικάλεως, Καλαμποκάλευρο, Σιμιγδάλι χονδρό, Σιμιγδάλι ψιλό & Πλιγούρι.
Κυβέρνηση και τρόικα κόβουν 1,7 δισ. ευρώ τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης για το 2013. Επιβάλουν υποχρεωτική "επιτροπεία" στους δήμους , μεταβάλλοντας τους αιρετούς σε υπαλλήλους τους. Απαγορεύουν κάθε πρόσληψη την επόμενη τριετία, αφήνοντας δήμους, όπως της Κάσου, ακόμα και χωρίς κανέναν υπάλληλο. Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καταγγέλλει με ομόφωνο ψήφισμα του τα μέτρα και προχωρεί στη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
Ορισμένα στοιχεία που δείχνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει σήμερα ο δήμος μας
Πούλμαν του δήμου θα αναχωρήσουν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 9:15π.μ. από την πλατεία Σουρμένων και στις 9:20 από το Δημαρχείο στην Αργυρούπολη, ενώ την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 4:00π.μ. από την πλατεία Σουρμένων και στις 4:10μ.μ. από το Δημαρχείο.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση : εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές...
Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.
Με πρωτοβουλία της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στη Βουλή δημόσια διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με φορείς και συλλογικότητες, με θέμα την υπό εξέλιξη εκποίηση του Ελληνικού.
Με νέα προϊόντα εμπλουτίζεται η 9η κατά σειρά διάθεση αγροτικών προϊόντων που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τον Δήμο σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000