Πρώτη Είδηση
Κάντε τις παραγγελίες σας τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τηρώντας τη δέσμευσή της η δημοτική αρχή εξομοιώνει τα δίδακτρα για όλους τους κατοίκους – δημότες που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Ωδείο «Γ. Μιχαλακέας» τη νέα χρονιά 2013 - 2014.
Εκδήλωση-συζήτηση για την παιδεία διοργανώνει ο Δήμος μας την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη στις 7.30μ.μ. στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης αντικείμενο τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις συνέπειες τους για τις νέα γενιά και την κοινωνία. Στη συζήτηση θα παρέμβουν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης και της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας.
Άλλη μια επιτυχημένη σεζόν των Θερινών Προβολών ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.
Θετική ήταν καταρχήν η στάση του ΤΑΙΠΕΔ στη συνάντηση στελεχών του με τους δημάρχους Αλίμου-Θ. Ορφανό, Γλυφάδας-Κ. Κόκκορη και Ελληνικού Αργυρούπολης-Χ.Κορτζίδη στο αίτημα να παραχωρηθεί στους 3 δήμους χώρος στο Ελληνικό για τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.
Ο Δήμος μας, στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την καλλίτερη λειτουργία του Μετρό, διαμόρφωσε ελεύθερο χώρο στάθμευσης 150 περίπου αυτοκινήτων σε δημοτικό οικόπεδο πολύ κοντά κοντά στον τερματικό σταθμό "Ελληνικό".
Το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού είναι έγκλημα, «ευλογία θεού» είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου με αφορμή τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Σ. Σταυρίδης, μέσω Νορβηγικής εφημερίδας, ενώ ήταν ακόμα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. ενάντια στους έλληνες και ειδικά σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και του Ελληνικού από την κυβέρνηση.
Ανακοινώθηκαν οι νέοι οριστικοί πίνακες-μετά και τη συμπληρωματική χρηματοδότηση- με τα ονόματα των παιδιών και των μητέρων τους που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς την περίοδο 2013-14, μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ.
Το νέο πρόγραμμα του Δήμου ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (11:30π.μ. – 15:30μ.μ.) στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27). Το Μενού κυρίως από τη Μεσογειακή Κουζίνα, με ποικιλία από 5 διαφορετικά είδη καθημερινά (κρεατικό, πουλερικό ή ψάρι, λαδερό, ζυμαρικό και όσπριο) αλλά και τη Διεθνή, με συνοδευτικό ψωμί στην τιμή των 2,10? (μετά τη μείωση του ΦΠΑ).
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα τμήματα: Πληροφορική (επεξεργασία κειμένου-διαδίκτυο), Γαλλικά για τον Τουρισμό (a1-a2), Αγγλικά για τον χώρο εργασίας (α2-β1), Ιταλικά για τον τουρισμό (α1-α2), Τοπική Ιστορία, Περιβάλλον και καθημερινή ζωή.
Αφιέρωμα του περιοδικού Έψιλον της Ελευθεροτυπίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο.
Νέες συναντήσεις θα γίνουν με τους αρμόδιους για τα θέματα του μετρό και των συλλόγων καθώς η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου μας και φορέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, με τον ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας και την «Ελληνικο ΑΕ» που έγινε την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξε σε λύσεις, παρά το ότι οι προτάσεις του Δήμου είναι απολύτως λογικές και άμεσα εφαρμόσιμες.
Με τον Γ Γ Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών συναντάται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου στη 1.00μ.μ. ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για θέματα του Μετρό και τα μέτρα σε βάρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης».
Διαμαρτυρία την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 13.30 στο Υπουργείο Οικονομικών για την εκδίωξη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» από από την πρώην βάση Ελληνικού. Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης στις 13.00μ.μ.
Ώρες λειτουργίας, Διάρκεια διαδρομών, Συχνότητες Δρομολογίων κλπ.
Πως αλλάζει ο λεωφορειακός χάρτης της περιοχής από το Σάββατο 27 Ιουλίου
Άμεση, ουσιαστική και ελπιδοφόρα υπήρξε η απάντηση που έλαβε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από το γραφείο του Επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Mr Nils Muižnieks, μόλις μία εβδομάδα από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για την δημιουργία του «Παρατηρητήριου θεμάτων Υγείας».
31/7/2013
Σύμφωνα με έκθεση του ΥΠΕΚΑ για την ταυτότητα των υδάτων κολύμβησης που δημοσιεύηκε τον Ιούλιο του 2013.
Μια μέρα νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί ανοίγουν οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό, μέχρι το Ελληνικό...
Ανοίγουν οι νέοι σταθμοί της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς τα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας.Δείτε όλες τις αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που θα ισχύσουν.
Συγκέντρωση διαµαρτυρίας δηµάρχων, αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.µ. στην Κλαυθµώνος και πορεία στη Βουλή. Και η ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 11:00π.μ. στην Κλαυθμώνος. Στις 19:00 στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα όπου προγραμματίζεται συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
Κλείνουν οι δήμοι για τρεις ημέρες, από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη με απόφαση της έκτακτης συνέλευσης της ΚΕΔΕ. Δείτε το Πρόγραμμα των Κινητοποιήσεων για όλο το τριήμερο. Πούλμαν του Δήμου σε όλες τις συγκεντρώσεις του τριημέρου.
Με στάσεις εργασίας και νέο συλλαλλητήριο συνεχίζουν οι εργαζόμενοι των Δήμων την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Σήμερα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δομές παρέμειναν κλειστές και οι εργαζόμενοι μαζί με δημοτικούς συμβούλους πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου όλες οι δομές τους Δήμου (εκτός των κοινωνικών δομών για ευπαθείς ομάδες) θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στις 10 το πρωί της Πέμπτης από το Δημαρχείο στους δρόμους του Δήμου.
Συνεδριάζει έκτακτα σήμερα, 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα το ΔΣ του Δήμου μας για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Παρεμβάσεις του Δήμου για τη σωστή λειτουργία των νέων σταθμών.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που ακολουθεί ο Δήμος μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.
Όλοι την Πέμπτη 4 Ιουλίου το πρωί στην Κάτω Πύλη Εισόδου του νοσοκομείου στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων και Γιατρών του Ασκληπιείου της Βούλας.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται, είναι υψηλής ποιότητας, σε τιμές που είναι πολύ προσιτές με τη συνεργασία μικρών παραγωγών από κάθε γωνία της πατρίδας μας βάσει των κανόνων της κοινωνικής οικονομίας.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000