Πρώτη Είδηση
Tην Τετάρτη 3 Ιουλίου & ώρα 9.00 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»από την ομάδα χορού ΤΕΡΨΗ – ΧΟΡΟΣ. Είσοδος ελεύθερη.
19 Μουσικά συγκροτήματα, 3 χορευτικές ομάδες και Skateboarders όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.
Βασικός κορμός της συζήτησης ήταν η παρουσίαση προσχεδίου μελέτης εργαστηρίων του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά για τη δημιουργία δημόσιας διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που θα δώσει διέξοδο σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της πόλης μας, με σημαντικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις.
Μια υπέροχη βραδιά από τη Σχολή Κρουστών Οργάνων «Σπύρος Λιβιεράτος» και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού της Αργυρούπολης στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο.
Και φέτος χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από τον Δήμο παρά τις τεράστιες περικοπές.
6/6/2013
Οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν δημόσια συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 7μ.μ. στο 1ο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες – Τότε και Τώρα» στις 15 Ιουνίου στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο.
Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει από τις 11/06/2013 την ΕΡΤ, να σταματήσει την εκπομπή του προγράμματός των σταθμών της και να απολύσει τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη.
Το Σάββατο 1/6/2013 υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά με την συνεργασία αθλητικών σωματείων της πόλης και του Οργανισμού το 5ο Φεστιβάλ Γυμναστικής Ελληνικό - Αργυρούπολη 2013.
Όλοι οι Πίνακες Κατάταξης.
Όλοι οι πίνακες κατάταξης.
Την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 10 το πρωί για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου μας. Και αγώνες τρεξίματος για παιδιά!
Σε φυλάκιση από 5 ως 7 μήνες καταδικάστηκαν άνθρωποι των νυκτερινών κέντρων για τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει, τον Αύγουστο του 2007, στην πλαζ του Αγ. Κοσμά, σε δίκη που έγινε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα.
Μέχρι σήμερα οι αρχές λειτουργίας του Μ Κ Ι Ε ήταν απόλυτα σεβαστές από τους δωρητές. Επειδή πρόσφατα παρατηρήθηκε παραβίαση τους από τοπικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένους φορείς το ΜΚΙΕ, με ανακοίνωση του, ζητάει «από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως» να τις σεβαστούν και σημειώνει: «Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάποιος στο ΜΚΙΕ δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ή διαφήμισης (έμμεσης ή άμεσης). Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα πρυτανεύσει».
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου & ώρα 7:30 στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης».
Από 3/06/2013 έως 28/06/2013 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα από όλους τους παιδικούς σταθμούς. Δεν υπάρχουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται, είναι υψηλής ποιότητας, σε τιμές που είναι πολύ προσιτές, με τη συνεργασία μικρών παραγωγών από κάθε γωνία της πατρίδας μας, βάσει των κανόνων της κοινωνικής οικονομίας.
Από τα Τμήματα Εκμάθησης Χορών Ελληνικού.
Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση οι εθελοντές του Μ.Κ.Ι.Ε. υποδέχθηκαν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 τη διάσημη Καναδή δημοσιογράφο, συγγραφέα και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν μαζί με το σύζυγό της, σκηνοθέτη και δημοσιογράφο Έϊβι Λιούις και το συνεργείο τους.
Αιτήσεις μπορείτε να υποβάλλετε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Αλεξιουπόλεως 27 Αργ/λη) από 13η Μαΐου έως 31η Μαΐου 2013.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση παιδικών τμημάτων Παραδοσιακών Χορών αφιερωμένη στη δημοτική ποίηση και στα δημοτικά τραγούδια.
27/5/2013
Οι δήμαρχοι απαίτησαν από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Αργυρούπολης.
Με την Έκθεση Ζωγραφικής των τμημάτων ενηλίκων Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης ξεκινούν οι εκθέσεις του Κέντρου Εικαστικής Δημιουργίας του Δήμου. Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου.
Με πλήθος εκδηλώσεων αποχαιρετούν τη φετινή χρονιά οι μαθητές των σχολείων και τα μέλη των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου και των συλλόγων.
Τις παραλίες του Αγίου Κοσμά και Αγίου Αλεξένδρου στο Ελληνικό καθάρισε χθες, Κυριακή 19 Μαΐου, ο δήμος μας μαζί με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης (8ωρη), συνολικά τριάντα επτά (37) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ειδικότερα από 14 Ιουνίου μέχρι 29 Ιουλίου 2013.
Την Κυριακή 19 Μάη στις 10.00π.μ. ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» θα καθαρίσουν τις παραλίες Αγίου Κοσμά και Αγίου Αλεξάνδρου στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού.
Για άλλη μια χρονιά χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών. Από Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Κατάθεση αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000