Πρώτη Είδηση
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα τμήματα: Πληροφορική (επεξεργασία κειμένου-διαδίκτυο), Γαλλικά για τον Τουρισμό (a1-a2), Αγγλικά για τον χώρο εργασίας (α2-β1), Ιταλικά για τον τουρισμό (α1-α2), Τοπική Ιστορία, Περιβάλλον και καθημερινή ζωή.
Αφιέρωμα του περιοδικού Έψιλον της Ελευθεροτυπίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο.
Νέες συναντήσεις θα γίνουν με τους αρμόδιους για τα θέματα του μετρό και των συλλόγων καθώς η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου μας και φορέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, με τον ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας και την «Ελληνικο ΑΕ» που έγινε την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξε σε λύσεις, παρά το ότι οι προτάσεις του Δήμου είναι απολύτως λογικές και άμεσα εφαρμόσιμες.
Με τον Γ Γ Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών συναντάται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου στη 1.00μ.μ. ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για θέματα του Μετρό και τα μέτρα σε βάρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης».
Διαμαρτυρία την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 13.30 στο Υπουργείο Οικονομικών για την εκδίωξη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» από από την πρώην βάση Ελληνικού. Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης στις 13.00μ.μ.
Ώρες λειτουργίας, Διάρκεια διαδρομών, Συχνότητες Δρομολογίων κλπ.
Πως αλλάζει ο λεωφορειακός χάρτης της περιοχής από το Σάββατο 27 Ιουλίου
Άμεση, ουσιαστική και ελπιδοφόρα υπήρξε η απάντηση που έλαβε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από το γραφείο του Επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Mr Nils Muižnieks, μόλις μία εβδομάδα από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για την δημιουργία του «Παρατηρητήριου θεμάτων Υγείας».
31/7/2013
Σύμφωνα με έκθεση του ΥΠΕΚΑ για την ταυτότητα των υδάτων κολύμβησης που δημοσιεύηκε τον Ιούλιο του 2013.
Μια μέρα νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί ανοίγουν οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό, μέχρι το Ελληνικό...
Ανοίγουν οι νέοι σταθμοί της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς τα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας.Δείτε όλες τις αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που θα ισχύσουν.
Συγκέντρωση διαµαρτυρίας δηµάρχων, αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.µ. στην Κλαυθµώνος και πορεία στη Βουλή. Και η ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 11:00π.μ. στην Κλαυθμώνος. Στις 19:00 στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα όπου προγραμματίζεται συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
Κλείνουν οι δήμοι για τρεις ημέρες, από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη με απόφαση της έκτακτης συνέλευσης της ΚΕΔΕ. Δείτε το Πρόγραμμα των Κινητοποιήσεων για όλο το τριήμερο. Πούλμαν του Δήμου σε όλες τις συγκεντρώσεις του τριημέρου.
Με στάσεις εργασίας και νέο συλλαλλητήριο συνεχίζουν οι εργαζόμενοι των Δήμων την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Σήμερα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δομές παρέμειναν κλειστές και οι εργαζόμενοι μαζί με δημοτικούς συμβούλους πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου όλες οι δομές τους Δήμου (εκτός των κοινωνικών δομών για ευπαθείς ομάδες) θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στις 10 το πρωί της Πέμπτης από το Δημαρχείο στους δρόμους του Δήμου.
Συνεδριάζει έκτακτα σήμερα, 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα το ΔΣ του Δήμου μας για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Παρεμβάσεις του Δήμου για τη σωστή λειτουργία των νέων σταθμών.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που ακολουθεί ο Δήμος μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.
Όλοι την Πέμπτη 4 Ιουλίου το πρωί στην Κάτω Πύλη Εισόδου του νοσοκομείου στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων και Γιατρών του Ασκληπιείου της Βούλας.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται, είναι υψηλής ποιότητας, σε τιμές που είναι πολύ προσιτές με τη συνεργασία μικρών παραγωγών από κάθε γωνία της πατρίδας μας βάσει των κανόνων της κοινωνικής οικονομίας.
Tην Τετάρτη 3 Ιουλίου & ώρα 9.00 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»από την ομάδα χορού ΤΕΡΨΗ – ΧΟΡΟΣ. Είσοδος ελεύθερη.
19 Μουσικά συγκροτήματα, 3 χορευτικές ομάδες και Skateboarders όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.
Βασικός κορμός της συζήτησης ήταν η παρουσίαση προσχεδίου μελέτης εργαστηρίων του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά για τη δημιουργία δημόσιας διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που θα δώσει διέξοδο σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της πόλης μας, με σημαντικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις.
Μια υπέροχη βραδιά από τη Σχολή Κρουστών Οργάνων «Σπύρος Λιβιεράτος» και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού της Αργυρούπολης στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο.
Και φέτος χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από τον Δήμο παρά τις τεράστιες περικοπές.
6/6/2013
Οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν δημόσια συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 7μ.μ. στο 1ο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες – Τότε και Τώρα» στις 15 Ιουνίου στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο.
Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει από τις 11/06/2013 την ΕΡΤ, να σταματήσει την εκπομπή του προγράμματός των σταθμών της και να απολύσει τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη.
Το Σάββατο 1/6/2013 υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά με την συνεργασία αθλητικών σωματείων της πόλης και του Οργανισμού το 5ο Φεστιβάλ Γυμναστικής Ελληνικό - Αργυρούπολη 2013.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000