Πρώτη Είδηση
Ενώ οι Δήμοι ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ξεπέρασαν πλέον το 50% η κυβέρνηση έκοψε χθες τους ΚΑΠ Αυγούστου (με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός) στο 70% των ΚΑΠ Ιουλίου δηλαδή στα 96 απο 134 εκατ. ευρώ.
Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ξεκινά το επιτυχημένο πρόγραμμα ΄΄Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση΄΄ που προσφέρει ο Δήμος εντελώς δωρεάν για παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών. Το πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο, ειδικά διαμορφωμένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικους του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.
Μια σημαντική για τους μαθητές πρωτοβουλία με τον τίτλο ΄΄Book Me΄΄ παίρνει το τμήμα Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στην προσπάθειά να καλυφθούν ανάγκες των συμπολιτών μας. Λίγο πριν το τέλος των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια καλούνται όλοι οι μαθητές να δωρίσουν τα σχολικά βοηθήματα που δεν χρειάζονται πλέον για το δανειστικό τμήμα...
Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στις σχολικές μονάδες του Δήμου ξεκίνησε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης σε συνεργασία με το τμήμα της Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού διοργανώνει Ημερίδα την 9.6.2012, στις 10:30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού) με θέμα «Η Κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και ο Ρόλος των Κοινωνικών Ιατρείων».
 
Στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου ν μπορέσουν να λειτορυγήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και η Καθαριότητα, συνεχίζουν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες έχουν λήξει. Για το θέμα ο ΓΓ αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, απέστειλε προς τον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, έγγραφο το οποίο δημοσιεύουμε μαζί με την απάντηση του δημάρχου. Από τα έγγραφα έχουν απαλειφθεί τα ονόματα των εργαζομένων.
Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις σε Ελληνικό και Αργυρούπολη καθώς ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου.
Με τον καθιερωμένο καθαρισμό την Κυριακή 20 Μαΐου άρχισε και επίσημα η θερινή σεζόν στην ελεύθερη πλαζ του Αγίου Κοσμά. Εθελοντές και εργαζόμενοι του δήμου καθάρισαν και έκαναν όλες τις απαραίτητες εργασίες περιποίησης των χώρων.
Την Κυριακή 20 Μαΐου εθελοντές και εργαζόμενοι του δήμου δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στην πλαζ του Αγίου Κοσμά. Όλοι μαζί το πρωί της Κυριακής θα καθαρίσουν και θα κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες περιποίησης των χώρων.
Την Κυριακή 13 Μαΐου η κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία Σουρμένων φιλοξένησε μια πολύ όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση. Οι μαθητές των τμημάτων Χορού της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού με την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία της κας Αργυρώς Κωνσταντινίδου παρουσίασαν την παράσταση « Η Αθήνα αλλιώς….Εκατό χρόνια χορός και τραγούδι 1900-2000».
Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Αργυρούπολης πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Μαΐου τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Ελληνικού -Αργυρούπολης. Περισσότεροι από 1.200 ποδηλατιστές – ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο– έδωσαν όχι μόνο το μήνυμα εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη μας αλλά και ένα ισχυρό όχι ενάντια στο ξεπούλημα και στην τσιμεντοποίηση των χώρων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα λειτουργήσει και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα ΄΄Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση΄΄ των παιδιών, ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών, για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο, ειδικά διαμορφωμένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικους του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα (65 συνολικά), ψήφοι και ποσοστά σε Ελληνικό και Αργυρούπολη και συνολικά του ενιαίου δήμου.
Στις 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Στην Αργυρούπολη οι εκλογείς ψηφίζουν σε 13 σχολεία (1ο Εκλογικό Διαμέρισμα πάνω από την Κύπρου – 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα κάτω από την Κύπρου) και στο Ελληνικό σε 2 σχολεία.
Ημέρα εθελοντικής δράσης στην πλαζ του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και στη δασική έκταση γύρω από το πέτρινο θεατράκι στην Αργυρούπολη ήταν η Κυριακή 29 Απριλίου. Εθελοντές όλων των ηλικιών και δήμος συμμετείχαν στην εθελοντική δράση στέλνοντας μήνυμα για καθαρούς ελεύθερους χώρους.
Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 8 το πρωί εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης δίνουν και φέτος ραντεβού στην ελεύθερη πλαζ του Αγίου Κοσμά που άνοιξε το καλοκαίρι του 2007 μετά από πολύμηνο αγώνα. Ενόψει της θερινής σεζόν θα πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες προετοιμασίας, όπως καθαρισμός της άμμου, βαψίματα των εγκαταστάσεων, κλαδέματα και γενική περιποίηση του χώρου.
Με θέμα την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των δήμων που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία της λειτουργίας τους η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει την Τρίτη 24 Απριλίου Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και πορεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και φτάνουν το 50,26% για λειτουργικές δαπάνες και το 55,16% για επενδύσεις.
Πλαισιωμένα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γιορταστούν φέτος τα 90 χρόνια του Ταφικού Εθίμου στο Κοιμητήριο των Σουρμένων. Την Κυριακή του Θωμά οι Πόντιοι συνεχίζοντας μια μακραίωνη παράδοση, βιώνουν μια εθιμική εκδήλωση, το «Ταφικό Έθιμο», που τηρείται αναλλοίωτο με ευλάβεια και σεβασμό στην παράδοση.
Στις 7 και 8 Απριλίου η εφηβική σκηνή του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού μας καλωσόρισε στο θέατρο της οδού Χαλδείας και μας συστήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, με την πρώτη της παράσταση "Πάμε πρόβα", σε σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου, η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα, τη μουσική, τα σκηνικά και τα κοστούμια με τη βοήθεια των ταλαντούχων μαθητών της.
Στηρίξτε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάτοικων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Οι άμεσες ανάγκες είναι σε αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, ντοματοχυμούς, καφέ, αλάτι, φρυγανιές, ψωμί τοστ κλπ...
 
Ο Άρειος Πάγος με την 378/2012 απόφασή του αναίρεσε πρόσφατα το 2241/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμα του είχε αποφανθεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι κληρονόμοι Νάστου σε σχέση με τη διεκδίκηση ακινήτων στην Αργυρούπολη – Ηλιούπολη και Άλιμο. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το βούλευμα είχε νομικές πλημμέλειες ...
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Μαρτίου οι Δήμαρχοι της Αττικής μαζί με εργαζόμενους στους ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Όλοι οι Δήμοι της Αττικής παρέμειναν κλειστοί από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Με τα πανό του δήμου εργαζόμενοι και δημοτική αρχή έκαναν δυναμική παρουσία έξω από το υπουργείο. Λίγο μετά τις 13.00 σημειώθηκε ένταση στην είσοδο του Υπουργείο μεταξύ των ΜΑΤ, των αιρετών και των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS! Οι Δήμοι σ΄όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.
3/3/2012
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μαζί με το «ΒΛΑΣΤΟ», συνεταιρισμό εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου που έχει δημιουργηθεί στη πόλη μας, συνεχίζουμε την διακίνηση βασικών προϊόντων για τη διατροφή της οικογένειας, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές. Μετά την πατάτα συνεχίζουμε με το λάδι. Από αγροτικό συνεταιρισμό της Μεσσηνίας, εξαιρετικό παρθένο, τυποποιημένο, συσκευασμένο σε 5λιτρα δοχεία, στη τιμή των 14 ευρώ (2,8 ευρώ το λίτρο). Για την παραγγελία σας επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 213-2018745, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10.00π.μ. με 1.00μ.μ. και 6.00μ.μ. με 8.00μ.μ. και 213-2026022 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10.30π.μ με 2.00μ.μ.
Το άμεσο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρούν κυβέρνηση και τρόικα. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ στις 16.2.2012 ολόκληρη η έκταση των 6.200 στρεμμάτων, παραχωρείται άνευ όρων στους επίδοξους επενδυτές. Ειδικότερα...
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας που θα μας μετατρέψει σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα στον ίδιο μας τον τόπο άρχισε. Τα 5.249 στρέμματα του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και τα 957 του παραλιακού του μέτωπου (426 ο Άγιος Κοσμάς-529 το ΟΚΙ) κατέχουν εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση και η τρόικα προς όφελος μόνο των κάθε λογής κερδοσκόπων και των δανειστών. Τα όσα προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου έδωσε στη δημοσιότητα στις 16-2-12 το ΥΠΕΚΑ για τον «Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά»- όπως ονομάζει το χώρο του ελληνικού και της παραλίας του-είναι εξωφρενικά και αποτελούν ταφόπλακα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο.
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας που πλημμύρισαν το «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση-ενημέρωση του δήμου μας για τα χαράτσια το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Στη συγκέντρωση που μίλησε ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης και ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μέλος της επιτροπής «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Νίκος Γουρλάς
 
Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει συσπειρώσει σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν ήδη και συνεχίζουν να αρνούνται να το πληρώσουν παρά τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Στο δήμο μας δεν το πλήρωσαν περισσότερες από 1.200 οικογένειες. Με ζητούμενο αυτήν ακριβώς την αποτελεσματικότερη αντίσταση ο δήμος μας σας καλεί σε συγκέντρωση-ενημέρωση το Σάββατο 11/2/12- 6.30μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000