Πρώτη Είδηση
Σ’ ένα « Μαγικό ταξίδι στη χώρα των Χριστουγέννων» με πολύ παιχνίδι και πλούσιο πρόγραμμα καλεί ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όλα τα παιδιά. Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις...
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει, οργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Συμμετείχαν συνολικά 85 άτομα, εργαζόμενοι και δημότες, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν...
Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)» είναι πια γεγονός μετά από την επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών.
Στις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό τo ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας στους τοκογλύφους) ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση το Ταμείο παραχωρεί άνευ όρων το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Αγίου Κοσμά στους επίδοξους επενδυτές. Συγκεκριμένα:
 
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση που οδηγούνται τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σκληρά από τη μείωση των εισοδημάτων, την καταρράκωση των δικαιωμάτων, την ανεργία και την φτώχεια αναπτύσσει έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα για να υποστηρίξει την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, να ενισχύσει την οργάνωση και την αλληλεγγύη των πολιτών και να συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Συγκεκριμένα παραδείγματα...
Συνεχίζεται η προσέλευση κατοίκων στο ειδικό γραφείο που λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα στο δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθούνο πώς μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Συγχρόνως το γραφείο παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού.
 
Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, βρίσκεται για συμπαράσταση έξω από το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να σπάσει την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ. Ήδη πολύς κόσμος και συνδικαλιστές έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ πολίτες και συνδικαλιστές βρίσκονται έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου όπου κρατούνται 15 άτομα - 10 μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και 5 πολίτες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ. Πούλμαν του δήμου θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από το γκαράζ, την πλατεία Σουρμένων και το δημαρχείο στην Αργυρούπολη. Στο μεταξύ συνεχίζεται από το δήμο μας η συγκέντρωση των αποδείξεων πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ των κατοίκων στο δημαρχείο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής στα ATM των τραπεζών εντός.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
 
Δικαιώνονται το Δημόσιο και οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης & Ηλιούπολης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στη μακρόχρονη αντιδικία τους με τους κληρονόμους Νάστου, με απόφασή του που εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου.
 
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφασίζει τα παρακάτω: 1.Καταδικάζει την επιλογή της περιφέρειας Αττικής, που στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να μαζέψει τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με ιδιωτικά συνεργεία, καθώς και την προσπάθεια της να μετατρέψει το ΚΤΕΟ Ελληνικού σε σταθμό μεταφόρτωσης...
Μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές βρήκε η νέα πρωτοβουλία ΄΄Book Me΄΄ που πήραν από κοινού το τμήμα Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου.
Δωρεάν Μεταφορά, Ομπρέλες & Καρέκλες για όλους τους κατοίκους
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκινά τις θερινές προβολές της το Σάββατο 14 Ιουλίου και κάθε Σάββατο έως τις 8 Σεπτεμβρίου περιμένει όλους τους κινηματογραφόφιλους.
«Οι δημοτικές αρχές και οι πολίτες των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία με κάθε μέσο και να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι και την οριστική παραχώρηση όλων των δημόσιων εκτάσεων στους Δήμους». Αυτά τόνισαν χαρακτηριστικά οι δήμαρχοι Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης και Αλίμου, Θάνος Ορφανός, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των διεκδικήσεων χιλιάδων στρεμάτων δημοσιας γης από τους κληρονόμους Νάστου.
Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις – απεντομώσεις από το δήμο σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και άλλων ζωυφίων και την προστασία της δημόσιας υγείας από ασθένειες έχουν πραγματοποιηθεί ...
Συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση «Ένας Αιώνας κι Ένας Χρόνος Περίπτερο» που οργανώνουν η Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτέρων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης με τη συνεργασία της εταιρίας υποστήριξης περιπτέρων Kiosky’s. Στις 21 Ιουλίου ήταν η σειρά της Αργυρούπολης να υποδεχτεί τις εκδηλώσεις στην πλατεία Κ. Βάρναλη.
Μπροστά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την άρση της λειτουργίας του παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού-Αργυρούπολης στη Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού που στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο κτήριο στην οδό Πόντου και την ενοποίησή του με το κεντρικό κατάστημα το οποίο λειτουργεί με έδρα τη Λεωφ. Κύπρου 97 & Χρ. Σμύρνης στην Αργυρούπολη, όπου θα διδάσκει και το προσωπικό του καταργηθέντος παραρτήματος. Η ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων οδήγησε τον Δήμο να πάρει αυτή τη απόφαση...
Οι μειώσεις των επιχορηγήσεων για λειτουργικές δαπάνες από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) προμηνύουν μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. Δήμος και εκπαιδευτικοί φορείς χρειάζεται να αγωνιστούν από κοινού, για να εμποδίσουν περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Αυτό υπήρξε το γενικό συμπέρασμα από την ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ...
19/9/2012
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Στο κενό έπεσε το Σαββατοκύριακο η απόπειρα της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής να μετατρέψουν το ΚΤΕΟ στο Ελληνικό σε σταθμό μεταφόρτωσης για σκουπίδια της Αθήνας που μαζεύει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός των ιδιωτών, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής των κατοίκων και των εργαζομένων του Δήμου μας.
Όλες οι ελληνικές ταινίες (εκτός των ψηφιακών) που διαγωνίστηκαν στο 34ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2011 παρουσιάζει ο δήμος σε ειδική προβολή τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «CINE ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ» (Κύπρου 68 – πλ. Δημαρχείου) με είσοδο ελεύθερη για το κινηματογραφόφιλο κοινό. Ώρα έναρξης: 9:00μ.μ.
Στις 22 και 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 5Ο Φεστιβάλ Νέων Ελληνικού-Αργυρούπολης στις εγκαταστάσεις του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, σε ένα χώρο που αγωνιζόμαστε να μην πουληθεί σε ιδιώτες και διεκδικούμε να γίνει μητροπολιτικό πάρκο για τις μελλοντικές γενιές. 33 Μουσικά συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες όλων των ηλικιών ...
Πολύ θετικά σχόλια απέσπασε η πρωτοβουλία του δήμου να συνδυάσει τις Θερινές Προβολές που ξεκίνησαν στις 14 Ιουλίου στο πάρκο της 129 με συγκέντρωση ταυτοχρόνως ειδών πρώτης ανάγκης για την Τράπεζα Τροφίμων. Ξεχωρίζει το άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ Γ. Ζουμπουλάκη με τίτλο «Σινεμά και ανθρωπιά».
Με αλλεπάλληλες δικαστικές επιτυχίες συνεχίζεται ο αγώνας για την κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας στους Δήμους Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου. Η επί δεκαετίες δικαστική διαμάχη του Δημοσίου και των Δήμων κατά των κληρονόμων Νάστου, που διεκδικούν με τρόπο σκανδαλώδη δημόσιες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, παίρνει πολύ θετική τροπή, μετά την πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών του Αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, για παραπομπή των κληρονόμων Νάστου στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου και των Δήμων.
Μειώνοντας δραστικά τη διαφορά τιμής, από τον παραγωγό στον κάτοικο της πόλης μας, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) πρόσφεραν για μια ακόμη φορά, έντεκα ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα από συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς, διαμορφώνοντας έτσι ένα προσιτό καλάθι για τις οικογένειες που δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν σε παραλίες της νότιας Αθήνας αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής και το Κεντρικό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας...
 
Οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με όλα τα παιδιά που φιλοξενούνταν και πέρυσι και επανεγγράφονται και τα παιδιά που εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ και σταδιακά θα αρχίσουν να δέχονται και τις νέες εγγραφές. Η προσπάθεια του δήμου να ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αιτήσεων είναι μεγάλη, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε όλους τους δήμους είναι τεράστια.
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου δίνουμε αίμα και σώζουμε ζωές. Η Τράπεζα Αίματος Ελληνικού που εξυπηρετεί από το 1989 καθημερινά άμεσες ανάγκες σε αίμα καλεί τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στην τρίτη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία μέσα στη χρονιά.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000