Πρώτη Είδηση
Σεμινάρια από έγκριτους ακαδημαϊκούς και ερευνητές με πλούσιο επιστημονικό έργο. Ο φετινός κύκλος αναφέρεται στη μελέτη θεμάτων που επέδρασαν σημαντικά στη διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας κατά το 20ο αιώνα. Τα σεμινάρια θα γίνονται στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” κάθε Τετάρτη στις 19:00μ.μ.
Τις Κυριακές 14 & 21 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από τον Κουκλοθίασο "ψευτιά με αυτιά".
Με σύμμαχους τις καλές καιρικές συνθήκες για αγώνες, 1300 δρομείς (από 2 έως 84 ετών!) έτρεξαν μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού στηρίζοντας και αυτοί το αίτημα Δήμων, φορέων και κατοίκων για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.
Προλάβετε τις τελευταίες παραστασεις. Μέχρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου.
1/3/2013
Πάνω από 1000 άτομα έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στο 2ο Μητροπολιτικό Μαραθώνιο αλλά και τους Αγώνες 5χλμ, 10,5 χλμ και 2χλμ για παιδιά, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.
O Δήμος ζητά άμεσα συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών καθώς και της «Ελληνικό Α.Ε.».
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στη νεά δεντροφύτευση στο Ελληνικό. Μέσα στον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί ο 2ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος, καθώς και Ημερίδα με διακεκριμένους ομιλητές.
Το έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Α. Ρ. Γκέρνυ "Η Τραπεζαρία" σε σκηνοθεσία Ολγας Γκάτζιου παρουσίασε με επιτυχία η Εφηβική Σκηνή στις 29-30-31 Μαρτίου στο δημοτικό θέατρο Ελληνικού.
11/3/2013
Συμβάλλετε στη δεντροφύτευση και περιποίηση του ελαιώνα την Κυριακή 31 Μαρτίου.
Με τον τενόρο - ποιητή Αριστείδη Μπέλλο και τη σοπράνο Αντονέλα Ορέφιτσε. Στο πιάνο συνοδεύει η σολίστ Ρεγγίνα Μπελέτσκαγια.
Μικροί και Μεγάλοι την Καθαρά Δευτέρα στο γήπεδο Μπέιζμπωλ, στην πρώην αμερικάνικη βάση.
13/3/2013
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, από κοινού με το Δήμο Αλίμου, με αίτημα την ακύρωση της μεταβίβασης του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ.
Φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις άρχισαν την Κυριακή 3 Μαρτίου και κορυφώθηκαν με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στις 10 Μαρτίου. Η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου κατάφερε για άλλη μια χρονιά να διοργανώσει εκδηλώσεις με ελάχιστο οικονομικό κόστος.
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». Μια συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών».
Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:30π.μ. Φτιάξτε τη δική σας ομάδα και πάρτε μέρος στην παρέλαση!
Καρναβαλικά παραδοσιακά ευτράπελα από τα τμήματα χορού του Ελληνικού και του Α΄ ΚΑΠΗ Ελληνικού.
1η & 2 Μαρτίου το καλάθι της Τράπεζας Τροφίμων θα βρίσκεται στο super marker Σκλαβενίτης στη Λ. Ιασωνίδου.
Ποικίλες Αποκριάτικες Εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει ο δήμος για το επόμενο διάστημα. Όλες οι εκδηλώσεις στο πρόγραμμα.
Ο Νήλ Σάιμον σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα στη κωμωδία "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ'' που παίζεται για χρόνια με τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Μαρτίου.
Δωρεάν Οδοντοστοματολογική Εξέταση σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας και όσοι πολίτες-δημότες μας είναι από 58 ετών και άνω. Έναρξη προγράμματος: 11 Μαρτίου. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Μια ξεχωριστή συναυλία παρακολουθήσαμε στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.
22/2/2013
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά σχετικά με το μέλλον του αθλητικού κέντρου.
15/2/2013
Η εξέλιξη των διδάκτρων δημοτικού ωδείου από το 2010-2011(που καθορίστηκαν για τελευταία φορά από τους πρώην δήμους Ελληνικού και Αργυρούπολης) φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.
 
19/2/2013
Η χρόνια ανασφάλεια των εργαζομένων, η συνεχιζόμενη ομηρία τους και η απόγνωση των χιλιάδων ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α. που κινδυνεύουν να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν, είναι τεράστιες.
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Α΄ ΚΑΠΗ Ελληνικού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, η ΑΔΕΔΥ, το Ε.Κ.Α., η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, σωματεία, πολιτικά κόμματα και άλλοι φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον εργαζόμενο που αντιμετωπίζει άδικες διώξεις για τη συμμετοχή του στην απελευθέρωση και τη λειτουργία της πλαζ του Ελληνικού.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλάζει εκτάκτως την προγραμματισμένη προβολή της Παρασκευής 8/2/13 (Πόσο μακρυά ακόμα;) με την ταινία του Κεν Λόουτς Ο Πωλ, ο Μικ και οι άλλοι (The Navigators, 2001, 89', υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2001).
6/2/2013
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται είναι υψηλής ποιότητας, σε τιμές που είναι πολύ προσιτές, με τη συνεργασία μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000