Πρώτη Είδηση
5/12/2012
Οι ακτές του Σαρωνικού, βρίσκονται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Με το νομοσχέδιο που έχει παρουσιάσει από το Νοέμβριο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, για τις στρατηγικές επενδύσεις ανάβει το πράσινο φως για τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής γης κατά μηκος των ακτών του Σαρωνικού.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ήταν για άλλη μια φορά πλούσια και πολύ εντυπωσιακή.
Την ισπανική ταινία «Ο Μπάλας» (El Bola), παραγωγής 2000, προβάλλουν η Πολιτιστική Επιτροπή και η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Σχολική Ψυχολόγο κα Εύη Αβδελίδου.
16/1/2013
Ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού για την αποκαλούμενη «αξιοποίηση» του Ελληνικού, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προβλέπεται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Πλούσιο ήταν φέτος το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γ. Μιχαλακέας». Μαθητές και καθηγητές κόπιασαν για να ετοιμάσουν το μουσικό πρόγραμμα που ο κόσμος το υποδέχτηκε με συγκίνηση και ζεστασιά.
10/1/2013
Με συμφωνητικό που υπογράφηκε παραχωρείται στο ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά η χρήση, διοίκηση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου μέχρι το τέλος του 2013.
Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης υποδέχθηκε το νέο χρόνο με συναυλία χορωδιακής μουσικής τo Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Όλα τα δημοτικά κτήρια, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας έχουν προμηθευτεί με πετρέλαιο.
Μια όμορφη παιδική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού στις 26 Δεκεμβρίου 2012. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών της Αργυρούπολης.
Ήχοι και απόηχοι γιορταστικοί με έργα των Handel, Corelli, Haydn, Mozart, Martini, Bizet, Verdi, J Strauss κ.α. από την Μικτή Χορωδία του Ελληνικού, την Μικτή Χορωδία Αργυρούπολης, την Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, την Μικτή Χορωδία του Συλλ. Υπαλ. Τράπεζας της Ελλάδος και την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου. Είσοδος ελεύθερη.
Ποικίλες Εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους τις γιορτινές μέρες.
Αγώνες Στίβου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης.
Νέα Χριστουγεννιάτικη διανομή (τη 12η συνολικά ) 37 προϊόντων χωρίς μεσάζοντες διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στις 22 Δεκεμβρίου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 11η στις 15 Δεκεμβρίου.
Παραστάσεις γέλιου & αυτοσαρκασμού που ανέδειξαν με χιούμορ την ιδιοσυγκρασία και το ταπεραμέντο του σύγχρονου Έλληνα.
21/12/2012
Ένας χρόνος έχει περάσει από τη μέρα που προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του Ελληνικού. Ένας χρόνος γεμάτος παλινωδίες και αντιφάσεις στις κυβερνητικές πολιτικές.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αποτελεί εδώ κι ένα χρόνο το καταφύγιο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά πλέον εγκαταλείπονται από την επίσημη πολιτεία και καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι σοβαρά προβλήματα υγείας και πολυέξοδες θεραπείες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Αττικής την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με αίτημα τη απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων.
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα οργανώνουν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί οι Δήμοι όλης της χώρας. Κλείνουν οι Δήμοι της Αττικής από τις 10.00π.μ. Πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 9.30 π.μ. από πλ. Σουρμένων και στις 10.00π.μ. από το Δημαρχείο.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνεχίζει τη τακτική διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, με τη συνεργασία παραγωγών από όλη την χώρα, χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων.
10/12/2012
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καταρρέουν. Μία απλή ανάλυση των αριθμών αποδεικνύει το μέγεθος της ληστείας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού.
Άλλο ένα δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης για παιδιά από 5 - 12 ετών.
Μπροστά στον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης των οικονομικών τους και της στελέχωσης τους που οδηγούνται με το Μεσοπρόθεσμο, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013 οι δήμοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Απόφαση σταθμός του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Τέσσερα μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά υπό τον τίτλο "Ωραίος ως Έλλην" στις 14-15-16 Δεκεμβρίου.
Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην αμερικάνικη βάση).
Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης».
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ μόνο αιφνιδιαστικές δεν ήταν. Το ελληνικό δημόσιο αποχωρεί πλήρως από τη μελλοντική διαχείριση και αξιοποίηση του Ελληνικού.
Σε όλα τα παιδιά ανασφάλιστων κατοίκων του δήμου μας από την Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το τμήμα της Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐας Κυριακού".
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000