Πρώτη Είδηση
Κάτοικοι του Δήμου μας εκθέτουν έργα τους από 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού.
Στο πλευρό των 260 προσφύγων ο δήμος την Κυριακή 27 Οκτωβρίου
Mε ελεύθερη είσοδο για μέλη και δημότες σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου. Δείτε τις ημερομηνίες.
Αιφνιδιαστικό έλεγχο από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΟΦ και της δίωξης ναρκωτικών δέχθηκαν, στις 24/10/2013, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και οι Γιατροί του Κόσμου, μετά από καταγγελίες για…διακίνηση ναρκωτικών ουσιών! Οι έρευνες, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, δεν είχαν κανένα εύρημα.
Πούλμαν του δήμου θα αναχωρήσει για το Λαύριο στις 11 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου & στις 11:10 από την πλατεία Σουρμένων. Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών καθαριότητας – υγιεινής στο Δημαρχείο στην Αργυρούπολη, στο πρώην δημαρχείο Ελληνικού, στην Κοινωνική Υπηρεσία και στα ΚΑΠΗ του δήμου μας. Δείτε τη λίστα με τα είδη άμεσης ανάγκης.
Μέρες των παραστάσεων: 25-26 / 28 – 29 – 30 – 31 Οκτωβρίου 2013.Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ. - Είσοδος Ελεύθερη.
16/10/2013
Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 διοργανώνεται στον Υμηττό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας.
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 7:00μμ στο πολιτιστικό κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης¨.
Έναρξη συνεργασίας του Δήμου με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
Με τους: Ευρυδίκη, Δημήτρη Κοργιαλά, Κορίνα Λεγάκη, Βασίλη Λέκκα, Παναγιώτη Μάργαρη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Είσοδος 5 ευρώ. Όλα τα έσοδα της συναυλίας για την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου.
Μετά από κάλεσμα του Κέντρου Πρόληψης Αλίμου, Γλυφάδας & Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν αυτές τις μέρες τα μαθήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας. Ο Δήμος από τους πρώτους δήμους που εντάχθηκαν στην α΄ φάση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης μέσω ΕΣΠΑ εξασφάλισε μια σειρά δωρεάν μαθημάτων για ενήλικες. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν πολλά νέα προγράμματα.
Εκατοντάδες πολίτες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού πήραν μέρος στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος για την Υγεία και το μέλλον των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στην εποχή των μνημονίων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 7 μμ στο θέατρο του δήμου «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68).
Κάντε τις παραγγελίες σας τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τηρώντας τη δέσμευσή της η δημοτική αρχή εξομοιώνει τα δίδακτρα για όλους τους κατοίκους – δημότες που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Ωδείο «Γ. Μιχαλακέας» τη νέα χρονιά 2013 - 2014.
Εκδήλωση-συζήτηση για την παιδεία διοργανώνει ο Δήμος μας την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη στις 7.30μ.μ. στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης αντικείμενο τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις συνέπειες τους για τις νέα γενιά και την κοινωνία. Στη συζήτηση θα παρέμβουν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης και της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας.
Άλλη μια επιτυχημένη σεζόν των Θερινών Προβολών ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.
Θετική ήταν καταρχήν η στάση του ΤΑΙΠΕΔ στη συνάντηση στελεχών του με τους δημάρχους Αλίμου-Θ. Ορφανό, Γλυφάδας-Κ. Κόκκορη και Ελληνικού Αργυρούπολης-Χ.Κορτζίδη στο αίτημα να παραχωρηθεί στους 3 δήμους χώρος στο Ελληνικό για τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.
Ο Δήμος μας, στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την καλλίτερη λειτουργία του Μετρό, διαμόρφωσε ελεύθερο χώρο στάθμευσης 150 περίπου αυτοκινήτων σε δημοτικό οικόπεδο πολύ κοντά κοντά στον τερματικό σταθμό "Ελληνικό".
Το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού είναι έγκλημα, «ευλογία θεού» είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου με αφορμή τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Σ. Σταυρίδης, μέσω Νορβηγικής εφημερίδας, ενώ ήταν ακόμα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. ενάντια στους έλληνες και ειδικά σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και του Ελληνικού από την κυβέρνηση.
Ανακοινώθηκαν οι νέοι οριστικοί πίνακες-μετά και τη συμπληρωματική χρηματοδότηση- με τα ονόματα των παιδιών και των μητέρων τους που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς την περίοδο 2013-14, μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ.
Το νέο πρόγραμμα του Δήμου ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (11:30π.μ. – 15:30μ.μ.) στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27). Το Μενού κυρίως από τη Μεσογειακή Κουζίνα, με ποικιλία από 5 διαφορετικά είδη καθημερινά (κρεατικό, πουλερικό ή ψάρι, λαδερό, ζυμαρικό και όσπριο) αλλά και τη Διεθνή, με συνοδευτικό ψωμί στην τιμή των 2,10? (μετά τη μείωση του ΦΠΑ).
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα τμήματα: Πληροφορική (επεξεργασία κειμένου-διαδίκτυο), Γαλλικά για τον Τουρισμό (a1-a2), Αγγλικά για τον χώρο εργασίας (α2-β1), Ιταλικά για τον τουρισμό (α1-α2), Τοπική Ιστορία, Περιβάλλον και καθημερινή ζωή.
Αφιέρωμα του περιοδικού Έψιλον της Ελευθεροτυπίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο.
Νέες συναντήσεις θα γίνουν με τους αρμόδιους για τα θέματα του μετρό και των συλλόγων καθώς η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου μας και φορέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, με τον ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας και την «Ελληνικο ΑΕ» που έγινε την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξε σε λύσεις, παρά το ότι οι προτάσεις του Δήμου είναι απολύτως λογικές και άμεσα εφαρμόσιμες.
Με τον Γ Γ Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών συναντάται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου στη 1.00μ.μ. ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για θέματα του Μετρό και τα μέτρα σε βάρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης».
Διαμαρτυρία την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 13.30 στο Υπουργείο Οικονομικών για την εκδίωξη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» από από την πρώην βάση Ελληνικού. Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης στις 13.00μ.μ.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000