Πρώτη Είδηση
Το Θεατρικό Εργαστήρι Ελληνικού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης παρουσιάζει το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου στο δημοτικό θέατρο, Χαλδείας 43 στις 20 -21 – 22 / 27 και 29 Μαΐου 2011. Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.
Την αντίθεσή τους στο προωθούμενο “ξεπούλημα” του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού εξέφρασαν εκατοντάδες πολίτες την Πέμπτη 22 Μαρτίου, έξω από τη Βουλή. Με ένα τεράστιο πανώ που αναρτήθηκε μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη έδωσαν το μήνυμα: “Το Ελληνικό δεν πωλείται. Μητροπολιτικό Πάρκο για το λαό”.
Κανονικά λειτουργεί από χθες η πλαζ του Αγίου Κοσμά μετά τις εργασίες και τον καθαρισμό που πραγματοποίησαν για 5η συνεχή χρονιά εθελοντές και εργαζόμενοι του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Το Σάββατο καθαρίστηκε η άμμος της πλαζ και την Κυριακή τοποθετήθηκαν οι ομπρέλες και έγιναν όλες οι εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων για τους λουόμενους.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό» καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού έναν ελαιώνα, με πρώτη φύτευση ελιών την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 11.00π.μ. (συνάντηση στην είσοδο από οδό Αεροπορίας).
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μαζί με το «ΒΛΑΣΤΟ», συνεταιρισμό εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου που έχει δημιουργηθεί στη πόλη μας, συνεχίζουμε την διακίνηση βασικών προϊόντων για τη διατροφή της οικογένειας, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές. Μετά την πατάτα συνεχίζουμε με το λάδι. Από αγροτικό συνεταιρισμό της Μεσσηνίας, εξαιρετικό παρθένο, τυποποιημένο, συσκευασμένο σε 5λιτρα δοχεία, στη τιμή των 14 ευρώ (2,8 ευρώ το λίτρο).
Εκδηλώσεις από τα Πολιτιστικά Τμήματα του Δήμου, Σχολεία και Συλλόγους έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες.
 
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί όλους τους φορείς σε συνάντηση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, στις 7:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού...
 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS! Οι Δήμοι σ΄όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.
Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σας προσκαλεί στη συναυλία – αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο στο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης». Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία, Σύνολο Φλογέρας, Ορχήστρα Εγχόρδων, Εφηβικό & Νεανικό Σύνολο Εγχόρδων, Σύνολο Κιθαριστών, Σχολή Κρουστών Οργάνων, Τμήμα Παραδοσιακών Χορών, Κέντρο Έκφρασης & Δημιουργίας Αργυρούπολης. Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11.00 το πρωί οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν παραμύθια από τη γιαγιά Ρεγγίνα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης (δίπλα στο δημαρχείο).
Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, αναγνωρίζοντας ότι η γνώση δεν είναι μόνο για ειδικούς και λίγους, αλλά πλούτος για κάθε άνθρωπο, διοργανώνει σειρά από κύκλους διαλέξεων σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους. Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της πόλης μας και θα γίνονται από καθηγητές πανεπιστημίου και άλλους επιστήμονες. Ο πρώτος κύκλος αναφέρεται στη μελέτη θεμάτων που επέδρασαν σημαντικά στη διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας κατά το 19ο αιώνα. Οι διαλέξεις θα γίνονται στην αίθουσα Ωδείου Αργυρούπολης (Κύπρου 97, 1ος όροφος) Κάθε Δευτέρα στις 7:00μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 την προβολή της ταινίας "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ" (2011, 100') σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου (από τη σειρά "Εξάντας").
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πενθήμερες εκδηλώσεις του Παμποντιακού Πανοΰρ 2011 που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Σουρμένων. Οι εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν την Κυριακή του Θωμά με την αναβίωση του Ταφικού Εθίμου φέτος περιλάμβαναν ομιλίες, εκθέσεις, προβολές, ποντιακό θέατρο, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορευτικά συγκροτήματα και ποντιακό γλέντι μέχρι αργά στην πλατεία Σουρμένων.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) διοργανώνει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 την προβολή της ταινίας «Τα κορίτσια της βροχής» (2011, 110’) σε σκηνοθεσία Αλίντας Δημητρίου. Θα προλογίσει η σκηνοθέτης. Ώρα: 21:00, Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Αργυρούπολη, Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου, Πληροφορίες: 210 9959440). Είσοδος ελεύθερη.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις άρχισαν από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και κορυφώθηκαν με την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012. Μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, την άρνηση των κυβερνητικών παραγόντων για έγκριση χρηματοδότησης για το Καρναβάλι, η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να γίνει και φέτος το Καρναβάλι. Ραντεβού για το πέταγμα του χαρταετού και το σαρακοστιανό γλέντι την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Μπέιζμπολ στην πρώην αμερικάνικη βάση.
Ξεκίνησαν την Τετάρτη οι πενθήμερες εκδηλώσεις του Παμποντιακού Πανοΰρ που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων με άξονα το Ταφικό Έθιμο. Οι εκδηλώσεις φέτος περιλαμβάνουν ομιλίες, εκθέσεις, προβολές, ποντιακό θέατρο, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορευτικά συγκροτήματα, ποντιακό γλέντι και κορυφώνονται με το Ταφικό Έθιμο την Κυριακή του Θωμά στο Κοιμητήριο των Σουρμένων.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), συμμετέχοντας στο πένθος από την απροσδόκητη απώλεια του κορυφαίου έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, σε συνεννόηση με τον Λευτέρη Ξανθόπουλο αναβάλλει την προβολή του “Δραπέτη”. Έτσι, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984, 130’) σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και σε συνεργασία με το τμήμα της Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» πρόκειται να υλοποιήσει στο σχολικό έτος 2011-2012 πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία που ανήκουν στο Δήμο. Το Πρόγραμμα άρχισε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης στις 15 Φεβρουαρίου 2012. Οι προληπτικοί έλεγχοι θα περιλαμβάνουν...
Σε μειώσεις έως και μηδενισμό (σε ευπαθείς ομάδες) των τελών καθαριότητας – φωτισμού και δημοτικού φόρου προχωρά από φέτος η δημοτική αρχή υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση για σταδιακή ενοποίηση των τελών Ελληνικού και Αργυρούπολης. «Είναι μια προσπάθεια για μείωση των διαφορών μεταξύ Ελληνικού και Αργυρούπολης προς το καλύτερο, δηλαδή προς τα κάτω» τόνισε ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8 Απριλίου. Η μείωση των τελών στις ευπαθείς ομάδες (ΑμΕΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άποροι) ξεκινά από 23% και φτάνει το 100% για τους άπορους στην Αργυρούπολη και τους πολύτεκνους στο Ελληνικό. Σημαντικές είναι και οι μειώσεις τελών στα καταστήματα και τις βιοτεχνίες στην Αργυρούπολη. Τα συγκεκριμένα τέλη εξομοιώνονται σε όλες τις κατηγορίες με ό,τι ισχύει στο Ελληνικό. Το ίδιο θα ισχύσει και για το δημοτικό φόρο.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) διοργανώνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 την προβολή της ταινίας «Ο δραπέτης» (1991, 100’) σε σκηνοθεσία Λευτέρη Ξανθόπουλου. Προλογίζει ο σκηνοθέτης. Επίσης, η δεκαπενταμελής παιδική χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της κας Ανθής Γουρουντή, θα αποδώσει με συνοδεία πιάνου τα τραγούδια του Νίκου Κυπουργού (σε στίχους Μιχάλη Γκανά) από την βραβευμένη μουσική της ταινίας.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 την προβολή της ταινίας "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ" (2011, 100') σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου (από τη σειρά "Εξάντας").

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με κύριο θέμα την Οικονομική Κατάσταση των δήμων Ελληνικού & Αργυρούπολης την 31/12/2010 και τη λήψη αποφάσεων.

Διαβάστε
εδώ την Εισήγηση του Δημάρχου και εδώ τους οικονομικούς πίνακες.

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια στοχαστική προσέγγιση της προσπάθειας απεξάρτησης από ουσίες ανθρώπων που έχουν ενταχθεί σε σχετικά προγράμματα του 18ΑΝΩ. Η ταινία παρακολουθεί την επίπονη πορεία αυτών των ανθρώπων σε όλα τα στάδια του προγράμματος. Επιλέγονται χαρακτηριστικές στιγμές από το εικοσιτετράωρό τους και δίνεται έμφαση στην ευεργετική επίδραση των ομάδων τέχνης στον ψυχισμό τους, στη σχέση τους με άλλους, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο.
Η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης παρουσιάζει το αλληγορικό παραμύθι του Ευγένιου Σβαρτς «Ο Δράκος» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού και μουσική Χρίστου Σερενέ. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης – Ολυμπίας 5 (5ο Δημοτικό Σχολείο) στις 3-4, 11-12-12,18-19-20,25-26 Φεβρουαρίου και 3-4-5 Μαρτίου...
Η πρώτη παρέλαση του ενιαίου δήμου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου. Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο τμήμα της οδού Μ. Γερουλάνου από την πλατεία Αγίας Τριάδας μέχρι τα όρια του Ελληνικού. Η συγκέντρωση των τμημάτων θα γίνει από την οδό Αβέρωφ μέχρι την οδό Κομνηνών και η παρέλαση των Σχολείων και των φορέων θα αρχίσει από την οδό Κων/πόλεως με κατεύθυνση προς την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγ. Τριάδα). Η παρέλαση θα γίνει με τη συνοδεία της Σχολής κρουστών οργάνων «ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ» σε σκηνοθεσία Χρύσας Τζελέπη & Άκη Κερσανίδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Αλεξάνδρα Κορωναίου.
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ήταν ξεχωριστή και πολύ εντυπωσιακή. Στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» μετά την προβολή ενός φωτογραφικού άλμπουμ με όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή το 2011...
Οι εξαρτήσεις σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών ήταν το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης».
Την ταινία του «Ψυχή Βαθιά» θα προλογίσει ο δημιουργός της Παντελής Βούλγαρης την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στα πλαίσια των Χειμερινών Προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού – Αργυρούπολης στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης».
Από τις 12 έως και 15 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η έκθεση Ζωγραφικής και Εικαστικής Δημιουργίας 11 καλλιτεχνών της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Σε ογδόντα άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα μοίρασε αυτές τις μέρες Πακέτα Αλληλεγγύης με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης η Κοινωνική Υπηρεσία. Η προσφορά του κόσμου για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημιούργησε ο δήμος με βασικό του σύνθημα «Κανείς μόνος στην Κρίση» είναι άκρως συγκινητική.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000