Πρώτη Είδηση
Tουλάχιστον 15 μήνες θα χρειασθούν για να λειτουργήσουν οι 9 ήδη ολοκληρωμένοι σταθμοί του Μετρό. Αυτό δήλωσαν κυβερνητικοί παράγοντες και υπεύθυνοι της ΜΕΤΡΟ σε συνάντηση των Δημάρχων και του Υπουργείου την περασμένη βδομάδα.
Εκατοντάδες συνδημότες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αψήφησαν το κρύο και το ψιλόβροχο και γιόρτασαν τα Κούλουμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε για 23η φορά ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αργυρούπολη» σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η έναρξη γίνεται με το ντοκυμαντέρ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ" την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Το ντοκυμαντέρ παραγωγής 2010 επιχειρεί να δώσει μια συνολική εικόνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Θεοδωράκη, καλύπτοντας μια περίοδο επτά δεκαετιών. Οι Χειμερινές Προβολές θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Με συναυλία χορωδιακής μουσικής υποδέχθηκε το νέο χρόνο η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». Συμπράττοντας από κοινού η Μικτή χορωδία Αργυρούπολης συνοδεία Ορχηστρικού Συνόλου, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου, το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Αργυρούπολης υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μαίρης Ζαμπέλη και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λώρας Πετροπούλου, παρουσίασαν ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα ...
Η εκδήλωση για τα Κούλουμα μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού δε πραγματοποιήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο αγώνας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για την υπεράσπιση του χώρου και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου θα συνεχιστεί αδιάκοπα με πολλές εκδηλώσεις, δραστηριότητες και κινητοποιήσεις. Την Καθαρή Δευτέρα ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος ''Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ'' συνδιοργάνωσε με το δήμο την εκδήλωση ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης με σαρακοστιανά εδέσματα,άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική.
Στις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό τo ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας στους τοκογλύφους) ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού.
Ένα πραγματικό Μαγικό Ταξίδι στη Χώρα των Χριστουγέννων απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (μέσα στη πρώην αμερικάνικη βάση) αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. στις 26-27 και 28 Δεκεμβρίου 2011.
Την απόφαση να γιορταστούν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο πήρε ο δήμος μπροστά στις νέες εξελίξεις ξεπουλήματος και οικοπεδοποίησής του. Ο Δήμος που θα προσφέρει μουσική, λαγάνα, χαλβά και κρασί προσκαλεί όλους τους πολίτες να έρθουν μαζί με τα σαρακοστιανά τους και τα στρωσίδια τους για να γιορτάσουν παραδοσιακά και ταυτόχρονα να ...
Τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού θα γίνουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, (δίπλα στο Ιατρείο, πρώην Αμερικανική Βάση). Οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών ευοδώθηκαν μετά από επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι έτοιμο να λειτουργήσει, αφού στελεχώθηκε με εθελοντές φαρμακοποιούς, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, διαφόρων ειδικοτήτων όπως, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Ρεφλεξολόγοι, Ομοιοπαθητικοί, Βελονιστές κ.α.
Σ’ ένα « Μαγικό ταξίδι στη χώρα των Χριστουγέννων» με πολύ παιχνίδι και πλούσιο πρόγραμμα καλεί ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όλα τα παιδιά. Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
Η υποχρηματοδότηση των συγκοινωνιών θα οδηγήσει σε κατάρρευση των γραμμών και τελικώς στην ιδιωτικοποίησή τους. Το συμπέρασμα αυτό καθώς και την ανάγκη αντίστασης στη διάλυση των ΜΜΜ ανέδειξε η ενημερωτική συζήτηση με θέμα τις Δημόσιες Συγκοινωνίες που διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα "Μικής Θεοδωράκης" με αφορμή τις πρόσφατες συγχωνεύσεις και καταργήσεις στις λεωφορειακές γραμμές του δήμου από και προς το κέντρο της Αθήνας.
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18:30μ.μ., ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης του δήμου μας διοργανώνει ημερίδα με θέμα "ΤΡΩΩ ΕΞΥΠΝΑ- ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΩΣΤΑ", όπου θα μιλήσουν διατροφολόγοι, ψυχολόγος και καθηγητής φυσικής αγωγής.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η Παιδική Θεατρική Σκηνή του Ελληνικού παρουσίασε επί δύο μέρες το έργο του Χάρη Σακελλαρίου «ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ» σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Ολγας Γκάτζιου στο Θέατρο της οδού Χαλδείας. Μετά την παράσταση ακολούθησε Κουκλοθέατρο και παιχνίδια με τον Αη Βασίλη.
Αναγκαίο, εφικτό και φθηνό. Αυτό καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η έρευνα «Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού» του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, η οποία συντάχθηκε από μία πολυμελή ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ και άλλων ΑΕΙ. Η ολοκληρωμένη πρόταση διαμόρφωσης πάρκου υψηλού πρασίνου παρουσιάστηκε από το ΕΜΠ και τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου & Γλυφάδας σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα του ΔΣΑ...
 
Οι χθεσινοβραδινοί βανδαλισμοί στο κοιμητήριο Αργυρούπολης, είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων το τελευταίο διάστημα. Γίνεται πλέον φανερό ότι δεν πρόκειται για ενέργειες περιθωριακών ή παραβατικών στοιχείων, με σκοπό την κλοπή, αλλά για οργανωμένο σχέδιο. Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες, που δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς; Ποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν; Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο δήμος μας θα πάρει αυξημένα μέτρα για την περιφρούρηση του δημοτικού κοιμητηρίου και θα εντείνει τις προσπάθειες του για τη βελτίωση της λειτουργίας του. Τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό.
Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου η Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ελληνικού παρουσιάζει τα Κάλαντα του Χάρη Σακελλαρίου και το Κουκλοθέατρο του Φαγάνα.
Η εκδήλωση η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού θα γίνουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, (δίπλα στο Ιατρείο, πρώην Αμερικανική Βάση). Οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών ευοδώθηκαν μετά από επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι έτοιμο να λειτουργήσει, αφού στελεχώθηκε με εθελοντές φαρμακοποιούς, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, διαφόρων ειδικοτήτων όπως, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Ρεφλεξολόγοι, Ομοιοπαθητικοί, Βελονιστές κ.α.
 
Στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνικής Πολιτικής και των Προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΠ Ιπποκράτειο την τελευταία Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2011 την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου της πόλης μας από τις 9.00 έως τις 13.00.
Παραστάσεις και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο (9-10-11 Δεκεμβρίου) στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο (Ολυμπίας 5). Είσοδος Ελεύθερη.
Η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Δήμος επικεντρώνεται σε επικίνδυνες ασάφειες και γενικεύσεις που περιλαμβάνει το νέο ΠΔ για τον Υμηττό για τα επιτρεπόμενα έργα, τις χρήσεις, τις διαδικασίες και τις αρμοδιότητες των φορέων.
Μια νέα θεατρική παράσταση παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης στις 2-3-4 και 9-10-11 Δεκεμβρίου & ώρα 8.30 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5 – 5ο δημοτικό Σχολείο). Το έργο έχει τίτλο «Σαίξπηρ τα πάντα όλα» των Ανταμ Λόνγκ –Ντάνιελ Σίνγκερ και Τσές Μπόργκεσον σε ελεύθερη μετάφραση – διασκευή – σκηνοθεσία και ερμηνεία των Γιώργο Μπεκρή, Μάρκο Παπαδόπουλο, Σωτήρη Πούλο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι παρελάσεις σχολείων και φορέων θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Η αντιδήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης, Ροδή Γεωργακάκη, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο Δήμο Ελληνικού Άρης Σούγελας και ο Άκης Μπαδογιάννης από το προεδρείο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης, επισκέφτηκαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
Το 2009 ο Δήμος Αργυρούπολης υπέβαλε στην περιφέρεια για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» του ΠΕΠ Αττικής το έργο «Ανάπλαση οδών Μ.Γερουλάνου -Αλεξιουπόλεως με δημιουργία ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση πλατειών» με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ...
Ο Δήμος και η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ.) διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 (ημέρα που συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου) εκδήλωση τιμής για την Εθνική Αντίσταση και την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του ΕΑΜ, με την προβολή της ταινίας «Πουλιά στο βάλτο» της Αλίντας Δημητρίου.
Σειρά εργασιών συντήρησης των κτηρίων των Παιδικών Σταθμών πραγματοποιούν εδώ και μέρες τα τεχνικά συνεργεία του δήμου. Μετά από πολλά χρόνια στην Αργυρούπολη τα κτήρια βάφονται με χαρούμενα χρώματα μέσα και έξω και ζωγραφίζονται με παιδικά σχέδια από τους εργαζόμενους.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιεί αυτό το διάστημα σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέμα την παροχή Πρώτων Βοηθειών.
 
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, Να ανατραπεί η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – τρόικας» ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καλεί τους κατοίκους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 7:00 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000