Πρώτη Είδηση
Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Αργυρούπολης πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Μαΐου τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Ελληνικού -Αργυρούπολης. Περισσότεροι από 1.200 ποδηλατιστές – ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο– έδωσαν όχι μόνο το μήνυμα εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη μας αλλά και ένα ισχυρό όχι ενάντια στο ξεπούλημα και στην τσιμεντοποίηση των χώρων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα λειτουργήσει και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα ΄΄Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση΄΄ των παιδιών, ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών, για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο, ειδικά διαμορφωμένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικους του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα (65 συνολικά), ψήφοι και ποσοστά σε Ελληνικό και Αργυρούπολη και συνολικά του ενιαίου δήμου.
Στις 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Στην Αργυρούπολη οι εκλογείς ψηφίζουν σε 13 σχολεία (1ο Εκλογικό Διαμέρισμα πάνω από την Κύπρου – 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα κάτω από την Κύπρου) και στο Ελληνικό σε 2 σχολεία.
Ημέρα εθελοντικής δράσης στην πλαζ του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και στη δασική έκταση γύρω από το πέτρινο θεατράκι στην Αργυρούπολη ήταν η Κυριακή 29 Απριλίου. Εθελοντές όλων των ηλικιών και δήμος συμμετείχαν στην εθελοντική δράση στέλνοντας μήνυμα για καθαρούς ελεύθερους χώρους.
Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 8 το πρωί εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης δίνουν και φέτος ραντεβού στην ελεύθερη πλαζ του Αγίου Κοσμά που άνοιξε το καλοκαίρι του 2007 μετά από πολύμηνο αγώνα. Ενόψει της θερινής σεζόν θα πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες προετοιμασίας, όπως καθαρισμός της άμμου, βαψίματα των εγκαταστάσεων, κλαδέματα και γενική περιποίηση του χώρου.
Με θέμα την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των δήμων που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία της λειτουργίας τους η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει την Τρίτη 24 Απριλίου Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και πορεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και φτάνουν το 50,26% για λειτουργικές δαπάνες και το 55,16% για επενδύσεις.
Πλαισιωμένα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γιορταστούν φέτος τα 90 χρόνια του Ταφικού Εθίμου στο Κοιμητήριο των Σουρμένων. Την Κυριακή του Θωμά οι Πόντιοι συνεχίζοντας μια μακραίωνη παράδοση, βιώνουν μια εθιμική εκδήλωση, το «Ταφικό Έθιμο», που τηρείται αναλλοίωτο με ευλάβεια και σεβασμό στην παράδοση.
Στις 7 και 8 Απριλίου η εφηβική σκηνή του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού μας καλωσόρισε στο θέατρο της οδού Χαλδείας και μας συστήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, με την πρώτη της παράσταση "Πάμε πρόβα", σε σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου, η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα, τη μουσική, τα σκηνικά και τα κοστούμια με τη βοήθεια των ταλαντούχων μαθητών της.
Στηρίξτε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάτοικων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Οι άμεσες ανάγκες είναι σε αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, ντοματοχυμούς, καφέ, αλάτι, φρυγανιές, ψωμί τοστ κλπ...
 
Ο Άρειος Πάγος με την 378/2012 απόφασή του αναίρεσε πρόσφατα το 2241/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμα του είχε αποφανθεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι κληρονόμοι Νάστου σε σχέση με τη διεκδίκηση ακινήτων στην Αργυρούπολη – Ηλιούπολη και Άλιμο. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το βούλευμα είχε νομικές πλημμέλειες ...
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Μαρτίου οι Δήμαρχοι της Αττικής μαζί με εργαζόμενους στους ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Όλοι οι Δήμοι της Αττικής παρέμειναν κλειστοί από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Με τα πανό του δήμου εργαζόμενοι και δημοτική αρχή έκαναν δυναμική παρουσία έξω από το υπουργείο. Λίγο μετά τις 13.00 σημειώθηκε ένταση στην είσοδο του Υπουργείο μεταξύ των ΜΑΤ, των αιρετών και των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS! Οι Δήμοι σ΄όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.
3/3/2012
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μαζί με το «ΒΛΑΣΤΟ», συνεταιρισμό εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου που έχει δημιουργηθεί στη πόλη μας, συνεχίζουμε την διακίνηση βασικών προϊόντων για τη διατροφή της οικογένειας, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές. Μετά την πατάτα συνεχίζουμε με το λάδι. Από αγροτικό συνεταιρισμό της Μεσσηνίας, εξαιρετικό παρθένο, τυποποιημένο, συσκευασμένο σε 5λιτρα δοχεία, στη τιμή των 14 ευρώ (2,8 ευρώ το λίτρο). Για την παραγγελία σας επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 213-2018745, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10.00π.μ. με 1.00μ.μ. και 6.00μ.μ. με 8.00μ.μ. και 213-2026022 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10.30π.μ με 2.00μ.μ.
Το άμεσο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρούν κυβέρνηση και τρόικα. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ στις 16.2.2012 ολόκληρη η έκταση των 6.200 στρεμμάτων, παραχωρείται άνευ όρων στους επίδοξους επενδυτές. Ειδικότερα...
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας που θα μας μετατρέψει σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα στον ίδιο μας τον τόπο άρχισε. Τα 5.249 στρέμματα του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και τα 957 του παραλιακού του μέτωπου (426 ο Άγιος Κοσμάς-529 το ΟΚΙ) κατέχουν εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση και η τρόικα προς όφελος μόνο των κάθε λογής κερδοσκόπων και των δανειστών. Τα όσα προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου έδωσε στη δημοσιότητα στις 16-2-12 το ΥΠΕΚΑ για τον «Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά»- όπως ονομάζει το χώρο του ελληνικού και της παραλίας του-είναι εξωφρενικά και αποτελούν ταφόπλακα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο.
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας που πλημμύρισαν το «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση-ενημέρωση του δήμου μας για τα χαράτσια το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Στη συγκέντρωση που μίλησε ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης και ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μέλος της επιτροπής «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Νίκος Γουρλάς
 
Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει συσπειρώσει σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν ήδη και συνεχίζουν να αρνούνται να το πληρώσουν παρά τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Στο δήμο μας δεν το πλήρωσαν περισσότερες από 1.200 οικογένειες. Με ζητούμενο αυτήν ακριβώς την αποτελεσματικότερη αντίσταση ο δήμος μας σας καλεί σε συγκέντρωση-ενημέρωση το Σάββατο 11/2/12- 6.30μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Σ’ ένα « Μαγικό ταξίδι στη χώρα των Χριστουγέννων» με πολύ παιχνίδι και πλούσιο πρόγραμμα καλεί ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όλα τα παιδιά. Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις...
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει, οργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Συμμετείχαν συνολικά 85 άτομα, εργαζόμενοι και δημότες, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν...
Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)» είναι πια γεγονός μετά από την επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών.
Στις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό τo ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας στους τοκογλύφους) ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση το Ταμείο παραχωρεί άνευ όρων το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Αγίου Κοσμά στους επίδοξους επενδυτές. Συγκεκριμένα:
 
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση που οδηγούνται τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σκληρά από τη μείωση των εισοδημάτων, την καταρράκωση των δικαιωμάτων, την ανεργία και την φτώχεια αναπτύσσει έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα για να υποστηρίξει την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, να ενισχύσει την οργάνωση και την αλληλεγγύη των πολιτών και να συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Συγκεκριμένα παραδείγματα...
Συνεχίζεται η προσέλευση κατοίκων στο ειδικό γραφείο που λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα στο δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθούνο πώς μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Συγχρόνως το γραφείο παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού.
 
Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, βρίσκεται για συμπαράσταση έξω από το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να σπάσει την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ. Ήδη πολύς κόσμος και συνδικαλιστές έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ πολίτες και συνδικαλιστές βρίσκονται έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου όπου κρατούνται 15 άτομα - 10 μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και 5 πολίτες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ. Πούλμαν του δήμου θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από το γκαράζ, την πλατεία Σουρμένων και το δημαρχείο στην Αργυρούπολη. Στο μεταξύ συνεχίζεται από το δήμο μας η συγκέντρωση των αποδείξεων πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ των κατοίκων στο δημαρχείο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής στα ATM των τραπεζών εντός.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
 
Δικαιώνονται το Δημόσιο και οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης & Ηλιούπολης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στη μακρόχρονη αντιδικία τους με τους κληρονόμους Νάστου, με απόφασή του που εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000