Πρώτη Είδηση
Στιγμιότυπα από τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.
Τα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις αλλά και οι δράσεις αντίστασης στην πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου απασχόλησαν τη συνάντηση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του δήμου μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», πολλοί διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπ/σης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Ελληνικού & Αργυρούπολης, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
 
Είναι σε όλους γνωστή η χυδαία προπαγάνδα ορισμένων σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη με κύριο περιεχόμενο τα ψέματα. Το τελευταίο δείγμα αυτής της προπαγάνδας σχετίζεται με τις εκδηλώσεις για τον Άρη Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα.
Tούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας - δε μπορεί κανείς να μας το πάρει... Οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου τραγουδισμένοι το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο πρώην αεροδρόμιο ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλυσε τον χώρο μπροστά από το κτήριο της Ξιφασκίας. Τη σημαντική αυτή βραδιά του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας άνοιξε με ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης...
Σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή σαν αυτή που ζούμε αξίζει να στεκόμαστε σε μορφές που ενέπνευσαν το Λαό μας και σημάδεψαν την ιστορία του. Μορφές σαν του Άρη Βελουχιώτη που και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο. Το ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ζητήματα και καταστάσεις που καθόρισαν την πορεία του τόπου μέσα από τις αφηγήσεις επιζώντων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερ. Βάση) την Κυριακή 30/10/2011 στις 7.00 το βράδυ. Κοντά μας θα είναι ο δημιουργός της ταινίας.
Χείμαρρος όπως πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης στη συνέντευξη τύπου μαζί με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου με αφορμή την κεντρική ομιλία αλλά και τη συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας για το Ελληνικό την Παρασκευή (16 Σεπτεμβρίου) στις 8 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).
Την ενίσχυση της περιφρούρησης στους ΧΥΤΑ όλης της Χώρας και τη συνέχιση των καταλήψεων δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων κτηρίων με ορίζοντα την Πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Εικαστική Έκθεση ARTελληνικό 130 καλλιτεχνών από όλους τους τομείς των εικαστικών τεχνών στο κτήριο της Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. Στα εγκαίνια της έκθεσης οι καλλιτέχνες υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και συζήτησαν μαζί τους. Επίσης, παρουσιάστηκε η μελέτη του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες επισκέψεων: Καθημερινές & Σάββατο: 17:00 – 22:00 και Κυριακή: 12:00 – 22:00.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος που διοργάνωσε στο δημαρχείο η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας στις 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ περίπου εβδομήντα κάτοικοι ηλικίας 40 -65 ετών προσήλθαν για να εξεταστούν από τον καρδιολόγο κ. Παξιμαδάκη Εμμανουήλ. Η εξέταση περιλάμβανε λήψη ιστορικού, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ενημέρωση για τους παράγοντες καρδιαγγειακής νόσου. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας: www.pressit.gr
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ARTελληνικό στο κτήριο της Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. Τα εγκαίνια περιλαμβάνουν συνάντηση των καλλιτεχνών με το κοινό, προβολή και συζήτηση. Πούλμαν του δήμου θα μεταφέρει κόσμο στην Έκθεση. Η έκθεση εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με την στήριξη των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου & Γλυφάδας.
Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για τους δημότες μας προγραμματίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με καρδιολόγους της πόλης. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, διοργανώνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 μ.μ. ως τις 21:00 μ.μ. δωρεάν καρδιολογική εξέταση στο Δημαρχείο.
Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε για πολλοστή φορά μέσα στο καλοκαίρι καθαρισμός της παραλίας από εργαζόμενους και εθελοντές του δήμου. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα»...
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης διοργανώνει Τριήμερο Ενημέρωσης το οποίο περιλαμβάνει...
4/8/2011
Το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 10.00π.μ. μαζί με το Δήμο μας και τον ΣΚΑΪ καθαρίζουμε την παραλία του Ελληνικού. Σημείο συνάντησης είναι η πλαζ του Αγίου Κοσμά. Η πλαζ του Αγίου Κοσμά βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στη Λ. Ποσειδώνος και μπορείτε να φθάσετε με τα ΜΜΜ ή με το αυτοκίνητο.
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς που ξεκίνησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Στα πλαίσια της πολιτικής προαγωγής της υγείας των δημοτών μας ο δήμος μας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΟΣΠ) και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (ΟΣΑ) οργάνωσε προληπτικό έλεγχο της στοματικής υγείας για παιδιά 5-12 ετών που φιλοξενούνται στην καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Το πρόγραμμα αφορούσε 1300 παιδιά, συνεργάστηκαν αμισθί 25 τοπικοί οδοντίατροι που πραγματοποίησαν τον έλεγχο στοματικής υγείας και την ενημέρωση των παιδιών για την πρόληψη και διήρκεσε από τις 27 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου.
Για δεύτερη φορά μέσα στο Καλοκαίρι ο δήμος πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών ...
Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης εν όψει της νέας φυτευτικής περιόδου κατέθεσε ένα πρόγραμμα που αφορά τις παρεμβάσεις που έχει σκοπό να κάνει στον δήμο. Το πρόγραμμα της υπηρεσίας πρασίνου για την φυτευτική περίοδο Φθινόπωρο 2011 (Έναρξη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) - Άνοιξη 2012 αφορά τις ακόλουθες παρεμβάσεις...
Ένα μεγάλο έργο σε όλες τις σχολικές αίθουσες του δήμου μας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Από την στιγμή που τα σχολεία έκλεισαν, τέσσερα τεχνικά συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά προκειμένου οι αίθουσες διδασκαλίας να είναι καθαρές και έτοιμες τον Σεπτέμβρη. Η παράδοση που ήθελε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς τα σχολεία βαμμένα στο Ελληνικό συνεχίζεται και φέτος σε όλο τον ενιαίο δήμο. Έτσι, η εικόνα που θα αντικρίσουν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς θα είναι πολύ διαφορετική με δεδομένο ότι τα περισσότερα σχολεία της Αργυρούπολης ήταν άβαφτα για χρόνια.
Από τις 27 Ιουνίου ξεκίνησε το πρόγραμμα των θαλάσσιων μπάνιων στη δημοτική πλαζ του Αγίου Κοσμά με τη συμμετοχή των κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου τα πούλμαν του δήμου θα μεταφέρουν τους κατοίκους κάθε πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
"Σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε από την χρήση των χώρων που έχουμε, αντίθετα είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε μαζί σας, για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, για την καλύτερη αξιοποίηση τους προς όφελος των πολιτών, της νεολαίας, του αθλητισμού, της ελεύθερης πρόσβασης όλων στην παραλία". Τονίζεται στην ομόφωνη απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στο εξώδικο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με το οποίο ζητιέται πίσω το λιμανάκι, η παραλία και οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο ναυταθλητικός σύλλογος «Ιππόκαμπος».
 
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Σχετικά με όσα λέγονται για τη δημιουργία κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής...
Η ισπανική ταινία ''Οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας'' και η γαλλική ''Μαμούθ'' θα προβληθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο θερινό σινεμά μέσα στο πάρκο της 129 Π.Υ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Χρήστου Κορτζίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου του, όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αποφασίστηκε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, παρά τη λήξη των συμβάσεων, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα έστελνε δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία και σε παράλυση των οργανωμένων υπηρεσιών του Δήμου.
Aθρόα η προσέλευση του κόσμου στο θερινό σινεμά στο πάρκο της 129 Π.Υ. και το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το Σάββατο προβλήθηκε τελικά η ταινία Machuca και όχι το ΄΄Το αλάτι της γης΄΄ (που θα προβληθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου), ενώ την Κυριακή οι θεατές παρακολούθησαν την ταινία ΄΄Νευρικός εραστής΄΄. Την Κυριακή 31 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η προβολή του γαλλικού ντοκιμαντέρ ΄΄Να πεθαίνεις στα 30΄΄.
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκαν οι παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού, στο θέατρο της οδού Χαλδείας 43, με το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα " Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα " , υπό την καθοδήγηση της δασκάλας και υπεύθυνης Όλγας Γκάτζιου, όπου δούλεψε ασταμάτητα για τη στήριξη και πρόοδο του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού.
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και αυτό το Σαββατοκύριακο η προσέλευση του κόσμου στον θερινό κινηματογράφο στο πάρκο της 129 Π.Υ. Το Σάββατο 23 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία «ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» και την Κυριακή 24 Ιουλίου ο «ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ» του Γούντυ Άλλεν.
Με μεγάλη επιτυχία δίνονται οι παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου. Οι παραστάσεις δίνονται στο δημοτικό θέατρο Ελληνικού, Χαλδείας 43 και είσοδο ελεύθερη.Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Δύο γνωστές και αγαπημένες κωμωδίες θα προβληθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Θερινό Κινηματογράφο στο πάρκο της 129 Π.Υ. Το Σάββατο 16 Ιουλίου θα προβληθεί η κωμωδία «Ένας Προφήτης, μα τι Προφήτης» (Life of Brian). Την Κυριακή 17 Ιουλίου θα προβληθεί η Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι «Το Τέρας».
H «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» προγραμματίζει το επόμενο διάστημα με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό» στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης, ιδιωτικοποίησης και δόμησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 
   
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000