Πρώτη Είδηση
Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι: Αλεύρι άσπρο, Αλεύρι κίτρινο, Αλεύρι ολικής αλέσεως, Αλεύρι σικάλεως, Καλαμποκάλευρο, Σιμιγδάλι χονδρό, Σιμιγδάλι ψιλό & Πλιγούρι.
Κυβέρνηση και τρόικα κόβουν 1,7 δισ. ευρώ τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης για το 2013. Επιβάλουν υποχρεωτική "επιτροπεία" στους δήμους , μεταβάλλοντας τους αιρετούς σε υπαλλήλους τους. Απαγορεύουν κάθε πρόσληψη την επόμενη τριετία, αφήνοντας δήμους, όπως της Κάσου, ακόμα και χωρίς κανέναν υπάλληλο. Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καταγγέλλει με ομόφωνο ψήφισμα του τα μέτρα και προχωρεί στη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
Ορισμένα στοιχεία που δείχνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει σήμερα ο δήμος μας
Πούλμαν του δήμου θα αναχωρήσουν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 9:15π.μ. από την πλατεία Σουρμένων και στις 9:20 από το Δημαρχείο στην Αργυρούπολη, ενώ την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 4:00π.μ. από την πλατεία Σουρμένων και στις 4:10μ.μ. από το Δημαρχείο.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση : εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές...
Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.
Με πρωτοβουλία της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στη Βουλή δημόσια διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με φορείς και συλλογικότητες, με θέμα την υπό εξέλιξη εκποίηση του Ελληνικού.
Με νέα προϊόντα εμπλουτίζεται η 9η κατά σειρά διάθεση αγροτικών προϊόντων που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τον Δήμο σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
25/10/2012
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου & Διάθλου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αγ.Κοσμά και στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2013.
Το πρώτο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (2-3-4/11) η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης παρουσιάζει την βραβευμένη παράσταση «Σαίξπηρ τα πάντα όλα» στο Δημοτικό Θέατρο.
Ποιό θα είναι το μέλλον του Ελληνικού αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της έκτασης; Τι σημαίνει η "αξιοποίηση" του Ελληνικού; Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι θα χάσουν; Τι μορφές οργάνωσης του χώρου μπορεί να προκύψουν; Τι είδους πόλη θα είναι αυτή που θα αναπτυχθεί;
Τους τελευταίους μήνες οι νησίδες έχουν αφεθεί στη τύχη τους, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζουν να είναι αποκαρδιωτική και σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνη για οδηγούς και πεζούς.
15/10/2012
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας. Οι ομάδες και τα δίκτυα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο του 1ου Εναλλακτικού Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που πραγματοποιείται στις 19-20-21 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου τα Μαθήματα Αλληλεγγύης από εθελοντές καθηγητές της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας στο 1ο ΓΕΛ Αργυρούπολης.
10/10/2012
Δηλώστε συμμετοχή για τα Διαγνωστικά Τεστ Αλτσχαϊμερ που θα γίνουν την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Δέκα μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού η δράση του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Συνεχή τα ρεπορτάζ και από ξένα μέσα ενημέρωσης. Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας www.attikipress.gr.
4/10/2012
Το ΜΚΙΕ απευθύνει κάλεσμα σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν στο έργο του, καθώς οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.
4/10/2012
Στα πλαίσια συνεντεύξεων όλων των δημάρχων της Αττικής η εφημερίδα και η ιστοσελίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ δημοσιεύει συνέντευξη του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Ο Χρήστος Κορτζίδης αναφέρεται στο έργο της δημοτικής αρχής, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προσδιορίζει τους στόχους για το επόμενο διάστημα.
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30 στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη.
1/10/2012
Πρωτοφανής η επιτυχία της 8ης διανομής αγροτικών προϊόντων που οργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού –Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν ποιοτικά τρόφιμα σε πολύ προσιτές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς, ελληνικά 100& χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων.
1/10/2012
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από την περιοχή μας και από άλλες περιοχές της Αθήνας το τετραήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
20/9/2012
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
ην Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 παραδόθηκε στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. επιστολή-απάντηση του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού "Ο Ψηλορείτης" και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στα εξώδικα που τους επιδόθηκαν πρόσφατα για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνεχίζει τη τακτική διάθεση τροφίμων σε προσιτές τιμές, σε συνεργασία με παραγωγούς από όλη την χώρα, χωρίς την κερδοσκοπική παρέμβαση μεσαζόντων. Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει η 8η διανομή, από τις 8:00 π.μ. έως τις 12:00μ.μ., έξω από το πρώην Δημαρχείο Ελληνικού (25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας).
Με τον πλέον δραματικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι προειδοποιήσεις των δημάρχων για τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης των δήμων εξαιτίας των άγριων περικοπών της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση τους, που ενώ την τελευταία τριετία ξεπέρασαν το 60% συνεχίζονται. Ήδη 14 δήμοι δεν κατέβαλαν μισθούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που επιβεβαίωσε και ο ΥΠΕΣ κ. Ε. Στυλιανίδης. Μέσα στον Οκτώβριο οι δήμοι που δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθούς θα προσεγγίσουν τους 100.
27/9/2012
O Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» στο πλαίσιο των ετήσιων αθλητικών και πολιτιστικών του εκδηλώσεων καθώς και των δράσεων αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, διοργανώνει σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό Triathlon World ένα μονοήμερο αθλητικό φεστιβάλ στο Ελληνικό.
Τέσσερα πρώτα βραβεία κατέκτησε η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης με το έργο «Σαίξπηρ τα πάντα όλα» στο 26ο Φεστιβάλ Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων. Τα βραβεία είναι: Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης, Α΄ ανδρικού ρόλου (στους Γιώργο Μπεκρή, Μάρκο Παπαδόπουλο και Σωτήρη Πούλο για τις ερμηνείες τους και Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας στον Αχιλλέα Κυριακίδη.
Στηρίξτε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάτοικων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000