Πρώτη Είδηση
Η λειτουργία οδοντιατρείου στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού είναι πλέον γεγονός. Μετά από επίπονη προσπάθεια των εθελοντών του ιατρείου εξασφαλίστηκε ο εξοπλισμός καθώς και τα αναλώσιμα υλικά τα οποία απαιτούνται για τη λειτουργία του οδοντιατρείου και την πλήρη αποκατάσταση των σχετικών περιστατικών.
Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν λόγω των μεγάλων περικοπών στην τακτική κρατική χρηματοδότηση η οποία το 2012 μειώθηκε περισσότερο από 50% σε σχέση με το 2009...
Όλοι μαζί, κάτοικοι, εργαζόμενοι και διοίκηση, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 24 Ιουλίου. Αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς ο υπουργός απουσίαζε λόγω ταξιδιού στην Κύπρο. Την επόμενη βδομάδα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Οι Δήμοι της χώρας βρίσκονται ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες περικοπές -την τελευταία τριετία έχουν ξεπεράσει το 60%- των Κεντρικών Αυτοτελών τους Πόρων. Αυτό διαπιστώθηκε στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που συγκλήθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση αυτής της τραγικής οικονομικής κατάστασης της Αυτοδιοίκησης, που πρακτικά σημαίνει...
Με τον πλέον δραματικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι προειδοποιήσεις των δημάρχων για τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης των δήμων εξαιτίας των άγριων περικοπών της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση τους που ενώ την τελαυταία τριτία ξεπέρασαν το 60% συνεχίζονται. Ήδη 14 δήμοι δεν κατέβαλαν μισθούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που επιβεβαίωσε και ο ΥΠΕΣ κ. Ε. Στυλιανίδης. Μέσα στον Οκτώβριο οι δήμοι που δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθούς θα προσεγγίσουν του 100.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης, συνεχίζει την διάθεση τροφίμων απ’ ευθείας από τους αγρότες-παραγωγούς στους δημότες – καταναλωτές, σε άριστη ποιότητα και προσιτές τιμές, χωρίς μεσάζοντες.
 
Στο κοινό συμπέρασμα ότι οι δήμοι της χώρας έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή οδηγεί στην κατάρρευσή τους κατέληξαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Παρασκευή 20 Ιουλίου η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Το πρώτο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση αφορούσε στα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ. Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος από Σεπτέμβρη δήμοι να κηρύξουν ακόμη και στάση πληρωμών. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς. Επίσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιουλίου...
Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων της χώρας, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου προσανατολίζεται η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την απόφαση του εκτάκτου Συνεδρίου. Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτό έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα επανεκτίμησης της κατάστασης και λήψης απόφασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ακραίες μορφές όπως το κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις αιρετών.
Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ξεκινά το πρόγραμμα των θαλάσσιων μπάνιων στη δημοτική πλαζ του Αγίου Κοσμά με τη συμμετοχή των κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.
Μεγάλη συγκέντρωση των Δήμων της Αττικής διοργανώθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου με πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και συμμετείχαν οι Δήμοι της Αττικής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΠ-ΟΤΑ, σωματεία εργαζομένων σε Δήμους και πολλοί πολίτες της Αττικής.
Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών πραγματοποίησε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας την Τετάρτη 4 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος, Νίκος Σούγελας, μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους του γραφείου ενημέρωσαν για το σχεδιασμό και τις δράσεις του δήμου μας τους κ.κ. Πιερρακάκη Στ. από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ελληνικού, Τζώρτζη Θεοδ. από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης, Τσαρούχα Ηλ. Από το ΚΕΑ (πρώην 129η), Τσελφέ Ανδρ. από το Λιμενικό Σώμα και τον κ. Μιμηγιάννη Χρ. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας προέβη στις εξής ενέργειες...
Τον δρόμο του αγώνα επιλέγουν όλοι οι δήμοι μπροστά στις δραματικές εξελίξεις που φέρνουν οι νέες περικοπές των πόρων τους. Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία οι δήμοι οδεύουν προς την κατάρρευση, την άμεση στάση πληρωμών και την παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών με βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Για την Τετάρτη 29 Αυγούστου το πρωί (11:00 π.μ.) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών από τους δήμους της Αττικής, ενώ την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι είναι το ραντεβού του πρωθυπουργού με την ηγεσία της ΚΕΔΕ στο μέγαρο Μαξίμου. Την Πέμπτη 30 Αυγούστου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει έκτακτο συνέδριο με μοναδικό θέμα τα οικονομικά των δήμων.
 
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής στο Υμηττό κάτω από την Αγία Ειρήνη. Η φωτιά που έγινε αντιληπτή αμέσως από εθελοντές της Δασοπροστασίας του Δήμου μας σβήστηκε από τις δυνάμεις του δήμου, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν γρήγορα στο σημείο.
Η γενική συνέλευση των Δήμων όλης της Αττικής αποφάσισε, για αρχή, δεδομένου ότι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου θα προταθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το διήμερο κλείσιμο των δήμων στις 29 και 30 Αυγούστου. Οι δήμαρχοι της χώρας εκπέμπουν δραματικό SOS καθώς οι δήμοι, μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς την κατάρρευση, την άμεση στάση πληρωμών και την παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών με βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.
«Βραδιά ραδιοφώνου» με ζωντανή αναμετάδοση από το Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης της μουσικής παράστασης της Σχολής Κρουστών Οργάνων «Σπύρος Λιβιεράτος» και των Τμημάτων Σύγχρονου Χορού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Ενώ οι Δήμοι ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ξεπέρασαν πλέον το 50% η κυβέρνηση έκοψε χθες τους ΚΑΠ Αυγούστου (με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός) στο 70% των ΚΑΠ Ιουλίου δηλαδή στα 96 απο 134 εκατ. ευρώ.
Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ξεκινά το επιτυχημένο πρόγραμμα ΄΄Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση΄΄ που προσφέρει ο Δήμος εντελώς δωρεάν για παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών. Το πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο, ειδικά διαμορφωμένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικους του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.
Μια σημαντική για τους μαθητές πρωτοβουλία με τον τίτλο ΄΄Book Me΄΄ παίρνει το τμήμα Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στην προσπάθειά να καλυφθούν ανάγκες των συμπολιτών μας. Λίγο πριν το τέλος των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια καλούνται όλοι οι μαθητές να δωρίσουν τα σχολικά βοηθήματα που δεν χρειάζονται πλέον για το δανειστικό τμήμα...
Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στις σχολικές μονάδες του Δήμου ξεκίνησε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης σε συνεργασία με το τμήμα της Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού διοργανώνει Ημερίδα την 9.6.2012, στις 10:30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού) με θέμα «Η Κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και ο Ρόλος των Κοινωνικών Ιατρείων».
 
Στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου ν μπορέσουν να λειτορυγήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και η Καθαριότητα, συνεχίζουν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες έχουν λήξει. Για το θέμα ο ΓΓ αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, απέστειλε προς τον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, έγγραφο το οποίο δημοσιεύουμε μαζί με την απάντηση του δημάρχου. Από τα έγγραφα έχουν απαλειφθεί τα ονόματα των εργαζομένων.
Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις σε Ελληνικό και Αργυρούπολη καθώς ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου.
Με τον καθιερωμένο καθαρισμό την Κυριακή 20 Μαΐου άρχισε και επίσημα η θερινή σεζόν στην ελεύθερη πλαζ του Αγίου Κοσμά. Εθελοντές και εργαζόμενοι του δήμου καθάρισαν και έκαναν όλες τις απαραίτητες εργασίες περιποίησης των χώρων.
Την Κυριακή 20 Μαΐου εθελοντές και εργαζόμενοι του δήμου δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στην πλαζ του Αγίου Κοσμά. Όλοι μαζί το πρωί της Κυριακής θα καθαρίσουν και θα κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες περιποίησης των χώρων.
Την Κυριακή 13 Μαΐου η κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία Σουρμένων φιλοξένησε μια πολύ όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση. Οι μαθητές των τμημάτων Χορού της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού με την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία της κας Αργυρώς Κωνσταντινίδου παρουσίασαν την παράσταση « Η Αθήνα αλλιώς….Εκατό χρόνια χορός και τραγούδι 1900-2000».
Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Αργυρούπολης πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Μαΐου τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Ελληνικού -Αργυρούπολης. Περισσότεροι από 1.200 ποδηλατιστές – ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο– έδωσαν όχι μόνο το μήνυμα εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη μας αλλά και ένα ισχυρό όχι ενάντια στο ξεπούλημα και στην τσιμεντοποίηση των χώρων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα λειτουργήσει και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα ΄΄Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση΄΄ των παιδιών, ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών, για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο, ειδικά διαμορφωμένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικους του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα (65 συνολικά), ψήφοι και ποσοστά σε Ελληνικό και Αργυρούπολη και συνολικά του ενιαίου δήμου.
Στις 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Στην Αργυρούπολη οι εκλογείς ψηφίζουν σε 13 σχολεία (1ο Εκλογικό Διαμέρισμα πάνω από την Κύπρου – 2ο Εκλογικό Διαμέρισμα κάτω από την Κύπρου) και στο Ελληνικό σε 2 σχολεία.
Ημέρα εθελοντικής δράσης στην πλαζ του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και στη δασική έκταση γύρω από το πέτρινο θεατράκι στην Αργυρούπολη ήταν η Κυριακή 29 Απριλίου. Εθελοντές όλων των ηλικιών και δήμος συμμετείχαν στην εθελοντική δράση στέλνοντας μήνυμα για καθαρούς ελεύθερους χώρους.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000