Πρώτη Είδηση
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η Παιδική Θεατρική Σκηνή του Ελληνικού παρουσίασε επί δύο μέρες το έργο του Χάρη Σακελλαρίου «ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ» σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Ολγας Γκάτζιου στο Θέατρο της οδού Χαλδείας. Μετά την παράσταση ακολούθησε Κουκλοθέατρο και παιχνίδια με τον Αη Βασίλη.
Αναγκαίο, εφικτό και φθηνό. Αυτό καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η έρευνα «Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού» του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, η οποία συντάχθηκε από μία πολυμελή ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ και άλλων ΑΕΙ. Η ολοκληρωμένη πρόταση διαμόρφωσης πάρκου υψηλού πρασίνου παρουσιάστηκε από το ΕΜΠ και τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου & Γλυφάδας σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα του ΔΣΑ...
 
Οι χθεσινοβραδινοί βανδαλισμοί στο κοιμητήριο Αργυρούπολης, είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων το τελευταίο διάστημα. Γίνεται πλέον φανερό ότι δεν πρόκειται για ενέργειες περιθωριακών ή παραβατικών στοιχείων, με σκοπό την κλοπή, αλλά για οργανωμένο σχέδιο. Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες, που δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς; Ποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν; Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο δήμος μας θα πάρει αυξημένα μέτρα για την περιφρούρηση του δημοτικού κοιμητηρίου και θα εντείνει τις προσπάθειες του για τη βελτίωση της λειτουργίας του. Τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό.
Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου η Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ελληνικού παρουσιάζει τα Κάλαντα του Χάρη Σακελλαρίου και το Κουκλοθέατρο του Φαγάνα.
Η εκδήλωση η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού θα γίνουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, (δίπλα στο Ιατρείο, πρώην Αμερικανική Βάση). Οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών ευοδώθηκαν μετά από επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι έτοιμο να λειτουργήσει, αφού στελεχώθηκε με εθελοντές φαρμακοποιούς, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, διαφόρων ειδικοτήτων όπως, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Ρεφλεξολόγοι, Ομοιοπαθητικοί, Βελονιστές κ.α.
 
Στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνικής Πολιτικής και των Προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΠ Ιπποκράτειο την τελευταία Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2011 την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου της πόλης μας από τις 9.00 έως τις 13.00.
Παραστάσεις και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο (9-10-11 Δεκεμβρίου) στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο (Ολυμπίας 5). Είσοδος Ελεύθερη.
Η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Δήμος επικεντρώνεται σε επικίνδυνες ασάφειες και γενικεύσεις που περιλαμβάνει το νέο ΠΔ για τον Υμηττό για τα επιτρεπόμενα έργα, τις χρήσεις, τις διαδικασίες και τις αρμοδιότητες των φορέων.
Μια νέα θεατρική παράσταση παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης στις 2-3-4 και 9-10-11 Δεκεμβρίου & ώρα 8.30 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5 – 5ο δημοτικό Σχολείο). Το έργο έχει τίτλο «Σαίξπηρ τα πάντα όλα» των Ανταμ Λόνγκ –Ντάνιελ Σίνγκερ και Τσές Μπόργκεσον σε ελεύθερη μετάφραση – διασκευή – σκηνοθεσία και ερμηνεία των Γιώργο Μπεκρή, Μάρκο Παπαδόπουλο, Σωτήρη Πούλο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι παρελάσεις σχολείων και φορέων θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Η αντιδήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης, Ροδή Γεωργακάκη, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο Δήμο Ελληνικού Άρης Σούγελας και ο Άκης Μπαδογιάννης από το προεδρείο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης, επισκέφτηκαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
Το 2009 ο Δήμος Αργυρούπολης υπέβαλε στην περιφέρεια για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» του ΠΕΠ Αττικής το έργο «Ανάπλαση οδών Μ.Γερουλάνου -Αλεξιουπόλεως με δημιουργία ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση πλατειών» με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ...
Ο Δήμος και η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ.) διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 (ημέρα που συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου) εκδήλωση τιμής για την Εθνική Αντίσταση και την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του ΕΑΜ, με την προβολή της ταινίας «Πουλιά στο βάλτο» της Αλίντας Δημητρίου.
Σειρά εργασιών συντήρησης των κτηρίων των Παιδικών Σταθμών πραγματοποιούν εδώ και μέρες τα τεχνικά συνεργεία του δήμου. Μετά από πολλά χρόνια στην Αργυρούπολη τα κτήρια βάφονται με χαρούμενα χρώματα μέσα και έξω και ζωγραφίζονται με παιδικά σχέδια από τους εργαζόμενους.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιεί αυτό το διάστημα σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέμα την παροχή Πρώτων Βοηθειών.
 
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, Να ανατραπεί η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – τρόικας» ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καλεί τους κατοίκους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 7:00 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο.
Στιγμιότυπα από τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.
Τα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις αλλά και οι δράσεις αντίστασης στην πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου απασχόλησαν τη συνάντηση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του δήμου μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», πολλοί διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπ/σης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Ελληνικού & Αργυρούπολης, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
 
Είναι σε όλους γνωστή η χυδαία προπαγάνδα ορισμένων σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη με κύριο περιεχόμενο τα ψέματα. Το τελευταίο δείγμα αυτής της προπαγάνδας σχετίζεται με τις εκδηλώσεις για τον Άρη Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα.
Tούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας - δε μπορεί κανείς να μας το πάρει... Οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου τραγουδισμένοι το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο πρώην αεροδρόμιο ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλυσε τον χώρο μπροστά από το κτήριο της Ξιφασκίας. Τη σημαντική αυτή βραδιά του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας άνοιξε με ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης...
Σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή σαν αυτή που ζούμε αξίζει να στεκόμαστε σε μορφές που ενέπνευσαν το Λαό μας και σημάδεψαν την ιστορία του. Μορφές σαν του Άρη Βελουχιώτη που και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο. Το ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ζητήματα και καταστάσεις που καθόρισαν την πορεία του τόπου μέσα από τις αφηγήσεις επιζώντων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερ. Βάση) την Κυριακή 30/10/2011 στις 7.00 το βράδυ. Κοντά μας θα είναι ο δημιουργός της ταινίας.
Χείμαρρος όπως πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης στη συνέντευξη τύπου μαζί με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου με αφορμή την κεντρική ομιλία αλλά και τη συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας για το Ελληνικό την Παρασκευή (16 Σεπτεμβρίου) στις 8 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).
Την ενίσχυση της περιφρούρησης στους ΧΥΤΑ όλης της Χώρας και τη συνέχιση των καταλήψεων δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων κτηρίων με ορίζοντα την Πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Εικαστική Έκθεση ARTελληνικό 130 καλλιτεχνών από όλους τους τομείς των εικαστικών τεχνών στο κτήριο της Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. Στα εγκαίνια της έκθεσης οι καλλιτέχνες υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και συζήτησαν μαζί τους. Επίσης, παρουσιάστηκε η μελέτη του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες επισκέψεων: Καθημερινές & Σάββατο: 17:00 – 22:00 και Κυριακή: 12:00 – 22:00.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος που διοργάνωσε στο δημαρχείο η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας στις 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ περίπου εβδομήντα κάτοικοι ηλικίας 40 -65 ετών προσήλθαν για να εξεταστούν από τον καρδιολόγο κ. Παξιμαδάκη Εμμανουήλ. Η εξέταση περιλάμβανε λήψη ιστορικού, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ενημέρωση για τους παράγοντες καρδιαγγειακής νόσου. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας: www.pressit.gr
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ARTελληνικό στο κτήριο της Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. Τα εγκαίνια περιλαμβάνουν συνάντηση των καλλιτεχνών με το κοινό, προβολή και συζήτηση. Πούλμαν του δήμου θα μεταφέρει κόσμο στην Έκθεση. Η έκθεση εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με την στήριξη των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου & Γλυφάδας.
Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για τους δημότες μας προγραμματίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με καρδιολόγους της πόλης. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, διοργανώνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 μ.μ. ως τις 21:00 μ.μ. δωρεάν καρδιολογική εξέταση στο Δημαρχείο.
Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε για πολλοστή φορά μέσα στο καλοκαίρι καθαρισμός της παραλίας από εργαζόμενους και εθελοντές του δήμου. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα»...
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000