Πρώτη Είδηση
Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις – απεντομώσεις από το δήμο σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και άλλων ζωυφίων και την προστασία της δημόσιας υγείας από ασθένειες έχουν πραγματοποιηθεί ...
Συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση «Ένας Αιώνας κι Ένας Χρόνος Περίπτερο» που οργανώνουν η Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτέρων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης με τη συνεργασία της εταιρίας υποστήριξης περιπτέρων Kiosky’s. Στις 21 Ιουλίου ήταν η σειρά της Αργυρούπολης να υποδεχτεί τις εκδηλώσεις στην πλατεία Κ. Βάρναλη.
Μπροστά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την άρση της λειτουργίας του παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού-Αργυρούπολης στη Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού που στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο κτήριο στην οδό Πόντου και την ενοποίησή του με το κεντρικό κατάστημα το οποίο λειτουργεί με έδρα τη Λεωφ. Κύπρου 97 & Χρ. Σμύρνης στην Αργυρούπολη, όπου θα διδάσκει και το προσωπικό του καταργηθέντος παραρτήματος. Η ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων οδήγησε τον Δήμο να πάρει αυτή τη απόφαση...
Οι μειώσεις των επιχορηγήσεων για λειτουργικές δαπάνες από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) προμηνύουν μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. Δήμος και εκπαιδευτικοί φορείς χρειάζεται να αγωνιστούν από κοινού, για να εμποδίσουν περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Αυτό υπήρξε το γενικό συμπέρασμα από την ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ...
19/9/2012
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Στο κενό έπεσε το Σαββατοκύριακο η απόπειρα της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής να μετατρέψουν το ΚΤΕΟ στο Ελληνικό σε σταθμό μεταφόρτωσης για σκουπίδια της Αθήνας που μαζεύει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός των ιδιωτών, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής των κατοίκων και των εργαζομένων του Δήμου μας.
Όλες οι ελληνικές ταινίες (εκτός των ψηφιακών) που διαγωνίστηκαν στο 34ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2011 παρουσιάζει ο δήμος σε ειδική προβολή τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «CINE ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ» (Κύπρου 68 – πλ. Δημαρχείου) με είσοδο ελεύθερη για το κινηματογραφόφιλο κοινό. Ώρα έναρξης: 9:00μ.μ.
Στις 22 και 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 5Ο Φεστιβάλ Νέων Ελληνικού-Αργυρούπολης στις εγκαταστάσεις του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, σε ένα χώρο που αγωνιζόμαστε να μην πουληθεί σε ιδιώτες και διεκδικούμε να γίνει μητροπολιτικό πάρκο για τις μελλοντικές γενιές. 33 Μουσικά συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες όλων των ηλικιών ...
Πολύ θετικά σχόλια απέσπασε η πρωτοβουλία του δήμου να συνδυάσει τις Θερινές Προβολές που ξεκίνησαν στις 14 Ιουλίου στο πάρκο της 129 με συγκέντρωση ταυτοχρόνως ειδών πρώτης ανάγκης για την Τράπεζα Τροφίμων. Ξεχωρίζει το άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ Γ. Ζουμπουλάκη με τίτλο «Σινεμά και ανθρωπιά».
Με αλλεπάλληλες δικαστικές επιτυχίες συνεχίζεται ο αγώνας για την κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας στους Δήμους Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου. Η επί δεκαετίες δικαστική διαμάχη του Δημοσίου και των Δήμων κατά των κληρονόμων Νάστου, που διεκδικούν με τρόπο σκανδαλώδη δημόσιες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, παίρνει πολύ θετική τροπή, μετά την πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών του Αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, για παραπομπή των κληρονόμων Νάστου στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου και των Δήμων.
Μειώνοντας δραστικά τη διαφορά τιμής, από τον παραγωγό στον κάτοικο της πόλης μας, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) πρόσφεραν για μια ακόμη φορά, έντεκα ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα από συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς, διαμορφώνοντας έτσι ένα προσιτό καλάθι για τις οικογένειες που δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν σε παραλίες της νότιας Αθήνας αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής και το Κεντρικό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας...
 
Οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με όλα τα παιδιά που φιλοξενούνταν και πέρυσι και επανεγγράφονται και τα παιδιά που εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ και σταδιακά θα αρχίσουν να δέχονται και τις νέες εγγραφές. Η προσπάθεια του δήμου να ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αιτήσεων είναι μεγάλη, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε όλους τους δήμους είναι τεράστια.
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου δίνουμε αίμα και σώζουμε ζωές. Η Τράπεζα Αίματος Ελληνικού που εξυπηρετεί από το 1989 καθημερινά άμεσες ανάγκες σε αίμα καλεί τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στην τρίτη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία μέσα στη χρονιά.
Την Πέμπτη 31 Μαΐου οι μικροί μαθητές του Κέντρου Έκφρασης και Δημιουργίας, που κάνουν θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, μας παρουσίασαν μια υπέροχη θεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» με τίτλο « Να σας πω μια ιστορία…..»
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης ζωντάνεψε ο βίος των Ελλήνων, ο μόχθος για επιβίωση και η παράδοση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σε μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα παράσταση που διοργάνωσε το τμήμα παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης ...
Ο Υμηττός μας, ένα από τα τελευταία διασωθέντα περιαστικά δάση, της Αττικής, χρειάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι τη βοήθεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε αυτόν τον «πνεύμονα ζωής» από τις πυρκαγιές. ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! Σας καλούμε να συμμετέχετε στον καθαρισμό του βουνού την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 6:30μ.μ. στη θέση Πατητήρι (Κρήτες) από Διγενή Ακρίτα.
Με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, συναντήθηκαν στις 30 Ιουλίου δύο βουλευτές του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, οι κ.κ. Katy Clark και Linda Riordan στα πλαίσια επίσκεψης στη χώρα μας. Μαζί τους και ο κ. Ισίδωρος Διακίδης, πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Haringey στο Λονδίνο.
 
Εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα μείνουν 53.070 παιδιά αν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν εξευρεθούν επιπλέον πόροι για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές.
Από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στους συγκεκριμένους τόπους (σε Ελληνικό & σε Αργυρούπολη) που έχουν οριστεί για τις εγγραφές τους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου. Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά.Δείτε και το εβδομαδιαίο ωράριο των τμημάτων...
Από 17 έως 29 Μαΐου το Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού, το Πολιτιστικό -Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» και η αίθουσα εκθέσεων του Δημοτικού Ωδείου Αργυρούπολης μεταμορφώθηκαν σε πανέμορφους εκθεσιακούς χώρους, όπου οι σπουδαστές των τμημάτων εικαστικών, φωτογραφίας και κεντήματος μηχανής του Δήμου μας παρουσίασαν τα έργα τους στους δημότες μας.
Το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου ο δήμος διοργανώνει το 5ο YOUTH FESTIVAL μέσα στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο με ελεύθερη είσοδο. Ο χώρος αναμένεται να πλημμυρίσει με νέους και νέες για να διασκεδάσουν με τα νεανικά συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος παρουσιάζοντας τραγούδια και χορούς. Ώρα έναρξης και τις δύο μέρες: 6:00μ.μ.
Πλήρης ημερών σε ηλικία 105 ετών απεβίωσε η Βικτωρία Εφραιμίδου, μέλος μιας από τις πρώτες ποντιακές προσφυγικές οικογένειες που ίδρυσαν τα Σούρμενα. Είχε γεννηθεί το 1907 στα Σούρμενα του Πόντου και είχε ζήσει σε νεαρή ηλικία τα βάσανα της προσφυγιάς. Ήταν μητέρα του πρώην δημάρχου Ελληνικού, Νάκη Εφραιμίδη. «Όποιος φεύγει από τον τόπο του, μόνο ο ίδιος ξέρει τι τραβάει» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη...
Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ΥΠΕΣ αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη. Ήταν η δεύτερη συζήτηση μέσα σε μια εβδομάδα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ μετά από αυτήν που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 24/7 με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.
Η νέα αθλητική περίοδος ξεκινά στον ενιαίο δήμο με δωρεάν τα Αθλητικά Προγράμματα (πλην της Κολύμβησης, της Ρυθμικής, της Ενόργανης & του Γυμναστηρίου), όπως ίσχυε στο Ελληνικό. Για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 6 & Λ. ΚΥΠΡΟΥ) ΤΗΛ. 2109600639 – 2109624042 - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 07:00 – 22:00. Ιστοσελίδα Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης: www.aoda-arg.gr
Στην προσπάθεια για την στήριξη των οικογενειών που υποφέρουν από την οικονομική κρίση ο Δήμος μας συνεχίζει τη διάθεση τροφίμων από τους αγρότες - παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες. Το Σάββατο 9 Ιουνίου θα γίνει νέα διάθεση Ρυζιού με 0,80€ το κιλό σε συσκευασία 5 κιλών, Αλευριού με 0,60€ το κιλό σε συσκευασίες 5 & 10 κιλών και Ελαιολάδου με 2,80€ το λίτρο σε 5λιτρα δοχεία...
Αυτό ήταν η Κυριακή 20 Μαΐου για όλους εμάς του Δ.Σ. ,τους εθελοντές μας, όλους όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους, αλλά κυρίως για τους μικρούς μας φίλους.
Με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, συναντήθηκαν στις 30 Ιουλίου δύο βουλευτές του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, οι κ.κ. Katy Clark και Linda Riordan στα πλαίσια επίσκεψης στη χώρα μας. Μαζί τους και ο κ. Ισίδωρος Διακίδης, πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Haringey στο Λονδίνο.
Για δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο η δημοτική αρχή δείχνει έμπρακτη φροντίδα για τα παιδιά και στήριξη της οικογένειας. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση» δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευσή της.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000