Πρώτη Είδηση
Ολοκληρώνεται αυτή τη βδομάδα ο κύκλος των λαϊκών συνελεύσεων για την Οικονομική Κατάσταση του δήμου. Την Τετάρτη 13 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, στον Ελαιώνα. Οι λαϊκές συνελεύσεις θα συνεχιστούν σε κάθε γειτονιά του δήμου μέχρι τις 16 Απρίλη.
Μια βραδιά ποίησης και χορού αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου κουβανού ποιητή και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Λατινικής Αμερικής και την εθνική απελευθέρωση της Κούβας Χοσέ Μαρτί (1853-1895) προγραμματίζουν ο δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68).
Κύκλο εννέα λαϊκών ενημερωτικών συνελεύσεων για την οικονομική κατάσταση του δήμου ξεκινά αυτή τη βδομάδα ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Οι λαϊκές συνελεύσεις θα αρχίσουν την Τετάρτη 30 Μάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου και θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία κάθε γειτονιάς.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το ΚΕΘΕΑ συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου, 7-9 μ.μ. ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Ναρκωτικά, Αλκοόλ, Τζόγος, Διαδίκτυο. Οικονομική κρίση, εξαρτήσεις και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών.
Η πρώτη παρέλαση του ενιαίου δήμου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου. Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο τμήμα της οδού Μ. Γερουλάνου από την πλατεία Αγίας Τριάδας μέχρι τα όρια του Ελληνικού. Η συγκέντρωση των τμημάτων θα γίνει από την οδό Αβέρωφ μέχρι την οδό Κομνηνών και η παρέλαση των Σχολείων θα αρχίσει από την οδό Κων/πόλεως με κατεύθυνση προς την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγ. Τριάδα). Η παρέλαση θα γίνει με τη συνοδεία της Σχολής κρουστών οργάνων «ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τις προσεχείς μέρες οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού της Αργυρούπολης σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού στο Δημοτικό Θέατρο (Ολυμπίας 5). Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις την Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Μαρτίου.
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί ντυνόμαστε μασκαράδες και παίρνουμε μέρος στην Αποκριάτικη Παρέλαση στην οδό Μαρ. Γερουλάνου.
«Μπορείτε να κυνηγήσετε τα όνειρα σας». Με αυτή τη φράση έκλεισε τη διάλεξή του ο διακεκριμένος αστροφυσικός και ακαδημαϊκός Δρ. Σταμάτης Κριμιζής καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές του Γ.Ε.Λ. Ελληνικού και λυκείων της Αργυρούπολης αλλά και συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» στην οποία φιλοξενήθηκε η άψογη από κάθε άποψη εκδήλωση του 1ου Γενικού Λυκείου Ελληνικού την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.
Στα πλαίσια των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων ο δήμος διοργανώνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68) ένα Μουσικό Ταξίδι από τον Θεοδωράκη –Χατζιδάκι και την Ελληνική Οπερέτα μέχρι τα κλασσικά ιταλικά κομμάτια και την Όπερα με τους Κωνσταντίνο Κοντοχρήστο και τον Μιχάλη Χατζή. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. στην οδό Μ. Γερουλάνου.
Με τα δύο παιδικά Αποκριάτικα Πάρτι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην πλατεία Δημαρχείου στην Αργυρούπολη και στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό συνεχίζονται οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του δήμου. Και τα δύο ξεκινούν στις 11:30 το πρωί. Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού (εκκίνηση:10 το πρωί από τα γραφεία του πολιτιστικού οργανισμού. Δηλώσεις συμμετοχής από 13 ετών και άνω έως τις 15 Φεβρουαρίου στι 210 9959440.
Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες των εθελοντών κατοίκων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη καθώς οι ανάγκες αυξάνονται όλο και περισσότερο...
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000