26/11/2012
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ μόνο αιφνιδιαστικές δεν ήταν. Το ελληνικό δημόσιο αποχωρεί πλήρως από τη μελλοντική διαχείριση και αξιοποίηση του Ελληνικού.
19/11/2012
Το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού διοργανώνει πλέγμα δράσεων ενάντια στην εκποίηση των ακτών του Σαρωνικού και τη μετατροπή τους σε μία πολυτελή «ριβιέρα» που θα απευθύνεται σε λίγους.
16/11/2012
Η συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, το δημόσιο τομέα, το ρόλο του κράτους και τους δημοσίους υπαλλήλους βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας.
15/11/2012
Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν στις 14 Νοεμβρίου εκπρόσωποι δημόσιων φορέων που είτε πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, είτε πλήττονται άμεσα από τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.
9/11/2012
Στη συζήτηση για την «αξιοποίηση του Ελληνικού» η κυβέρνηση αποκρύβει συστηματικά τα κόστη που θα επωμιστεί το ελληνικό δημόσιο για την υλοποίηση της όποιας επένδυσης στο Ελληνικό.
30/10/2012
Με πρωτοβουλία της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στη Βουλή δημόσια διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με φορείς και συλλογικότητες, με θέμα την υπό εξέλιξη εκποίηση του Ελληνικού.
25/10/2012
Με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε τις 4/10/2012 στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενισχύεται ακόμα περισσότερο η επίθεση στη δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους.
23/10/2012
Ψήφισμα της εθνικής συνδιάσκεψης των Φίλων της Φύσης "για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τους ελεύθερους/αδόμητους χώρους, την ανεμπόδιστη πρόσβαση στις ακτές και στο θαλάσσιο μέτωπο".
22/10/2012
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου & Διάθλου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αγ.Κοσμά και στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012. Οργανώθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» στο πλαίσιο των ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεών του, καθώς και των δράσεων αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό Triathlon World. Περιελάμβανε αγώνες τριάθλου ατομικό, τριάθλου σκυταλοδρομίας και διάθλου.
19/10/2012
Ποιό θα είναι το μέλλον του Ελληνικού αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της έκτασης; Τι σημαίνει η "αξιοποίηση" του Ελληνικού; Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι θα χάσουν; Τι μορφές οργάνωσης του χώρου μπορεί να προκύψουν; Τι είδους πόλη θα είναι αυτή που θα αναπτυχθεί;
8/10/2012
Οι φράχτες που περιέβαλαν κάποτε το αεροδρόμιο «Maurice Rose» δεν υπάρχουν πια. Η εποχή όπου ο χώρος χρησιμοποιούνταν από στρατιωτικά ελικόπτερα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
3/10/2012
Το Πρώτο ερευνητικό τριήμερο: Συναίσθημα Φόβος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται για δύο ακόμα παραστάσεις το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα.
1/10/2012
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τόσο από την περιοχή μας και όσο και από άλλες περιοχές της Αθήνας το τετραήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
20/9/2012
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
19/9/2012
Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 παραδόθηκε στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. επιστολή-απάντηση του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού "Ο Ψηλορείτης" και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στα εξώδικα που τους επιδόθηκαν πρόσφατα για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Με την επιστολή αυτή οι δύο φορείς δηλώνουν στη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. την πρόθεσή τους να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και να τις υπερασπιστούν με κάθε πρόσφορο στο πλαίσιο της δεδηλωμένης βούλησης των φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Αττική να δημιουργηθεί στο χώρο του Ελληνικού ένα δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο.
4/9/2012
Στις 20 Ιουλίου 2012 επιδόθηκε εξώδικη πρόσκληση – δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προς την Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικού "Ο Ψηλορείτης" με την οποία οι δύο σύλλογοι καλούνται να εγκαταλείψουν μέσα σε διάστημα δύο μηνών τους χώρους που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
27/8/2012
Η ομάδα [nomáδes artcore] οργανώνει το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου 2012 στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού ερευνητικό καλλιτεχνικό εργαστήριο στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
21/8/2012
Την παραίτησή της υπέβαλε η Anna Bubeníková από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
16/8/2012
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι πολιτικές ανατροπές στην Ευρώπη και η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, οδήγησαν σε σημαντικές αλλαγές στην στρατιωτική οργάνωση της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μια από αυτές τις αλλαγές αφορούσε τον περιορισμό της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν το κλείσιμο στρατιωτικών και ειδικότερα αεροπορικών βάσεων και η υποδοχή άλλων χρήσεων σε αυτούς τους χώρους.
10/8/2012
Σε μία κίνηση έμπρακτης συμμετοχής στο αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού οι δρομείς της Ελλάδας οργανώνουν αγώνα δρόμου 10χλμ εντός του πρώην αεροδρομίου, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες μετατροπής του χώρου σε ένα πραγματικό πόλο αθλητισμού και αναψυχής για όλους στα πλαίσια του Μητροπολιτικού Πάρκου.
3/8/2012
Το τελευταίο διάστημα το Ελληνικό, η κορωνίδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή. Δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον της τρόικας και των διεθνών επενδυτικών σχημάτων που ορέγονται την κερδοσκοπία επί της γης. Είναι πλήθος καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών που επισκέπτονται το Ελληνικό για να ενημερωθούν και να καταγράψουν τις τρέχουσες διαδικασίες.
30/7/2012
Το 2009 ανατέθηκε από τηνΤοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, για λογαριασμό των Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού, στο Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».
26/7/2012
Το παραπλανητικό δίλημμα «ή θα περικόψουμε μισθούς και συντάξεις ή θα ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία» προβάλλεται συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης και αναπαράγεται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Είναι σαφές ότι η διατύπωση του διλήμματος αυτού έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δικαιολογήσει την άνευ όρων προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα. Άλλωστε οι πιέσεις της τρόικας προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά έντονες, όπως φάνηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
 
25/7/2012
24/7/2012
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργoύ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού η αρμοδιότητα της λειτουργίας του Αθλητικό Κέντρο του Αγ.Κοσμά παραμένει στο ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά, παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί το τελευταίο διάστημα από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. για απομάκρυνση κάθε αθλητικής δραστηριότητας από το χώρο στο πλαίσιο της εκποίησης του Ελληνικού.
15/7/2012
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σας καλούν στη θεατρική παράσταση «Διαγώνισμα Ευρωπαϊκής Υστερίας» από τη θεατρική ομάδα των «Μπουφόνων» σε σκηνοθεσία Βίλης Σωτηροπούλου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 21.00 στην πλατεία Σουρμένων, με ελεύθερη είσοδο.
12/7/2012
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος στον ελαιώνα που δημιουργήσαμε το Μάρτιο του 2012 εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
9/7/2012
Η Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων εξέδωσε νέο ψήφισμα με το οποίο συστρατεύεται στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού και στην εντατική οικιστική ανάπτυξή του.
6/7/2012
27/6/2012
Την ώρα που η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και ενώ σημειώνονται ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΑΙΠΕΔ με αλλαγές στη διοίκησή του, πολίτες προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά της εκποίησης του Ελληνικού.
1 2 3 4 5
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

improve my city

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000