Πρώτη Είδηση
Στηρίξτε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάτοικων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Οι άμεσες ανάγκες είναι σε αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, ντοματοχυμούς, καφέ, αλάτι, φρυγανιές, ψωμί τοστ κλπ...
 
Ο Άρειος Πάγος με την 378/2012 απόφασή του αναίρεσε πρόσφατα το 2241/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμα του είχε αποφανθεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι κληρονόμοι Νάστου σε σχέση με τη διεκδίκηση ακινήτων στην Αργυρούπολη – Ηλιούπολη και Άλιμο. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το βούλευμα είχε νομικές πλημμέλειες ...
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Μαρτίου οι Δήμαρχοι της Αττικής μαζί με εργαζόμενους στους ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Όλοι οι Δήμοι της Αττικής παρέμειναν κλειστοί από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Με τα πανό του δήμου εργαζόμενοι και δημοτική αρχή έκαναν δυναμική παρουσία έξω από το υπουργείο. Λίγο μετά τις 13.00 σημειώθηκε ένταση στην είσοδο του Υπουργείο μεταξύ των ΜΑΤ, των αιρετών και των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS! Οι Δήμοι σ΄όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.
3/3/2012
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μαζί με το «ΒΛΑΣΤΟ», συνεταιρισμό εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου που έχει δημιουργηθεί στη πόλη μας, συνεχίζουμε την διακίνηση βασικών προϊόντων για τη διατροφή της οικογένειας, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές. Μετά την πατάτα συνεχίζουμε με το λάδι. Από αγροτικό συνεταιρισμό της Μεσσηνίας, εξαιρετικό παρθένο, τυποποιημένο, συσκευασμένο σε 5λιτρα δοχεία, στη τιμή των 14 ευρώ (2,8 ευρώ το λίτρο). Για την παραγγελία σας επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 213-2018745, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10.00π.μ. με 1.00μ.μ. και 6.00μ.μ. με 8.00μ.μ. και 213-2026022 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10.30π.μ με 2.00μ.μ.
Το άμεσο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρούν κυβέρνηση και τρόικα. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ στις 16.2.2012 ολόκληρη η έκταση των 6.200 στρεμμάτων, παραχωρείται άνευ όρων στους επίδοξους επενδυτές. Ειδικότερα...
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας που θα μας μετατρέψει σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα στον ίδιο μας τον τόπο άρχισε. Τα 5.249 στρέμματα του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και τα 957 του παραλιακού του μέτωπου (426 ο Άγιος Κοσμάς-529 το ΟΚΙ) κατέχουν εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση και η τρόικα προς όφελος μόνο των κάθε λογής κερδοσκόπων και των δανειστών. Τα όσα προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου έδωσε στη δημοσιότητα στις 16-2-12 το ΥΠΕΚΑ για τον «Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά»- όπως ονομάζει το χώρο του ελληνικού και της παραλίας του-είναι εξωφρενικά και αποτελούν ταφόπλακα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο.
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας που πλημμύρισαν το «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση-ενημέρωση του δήμου μας για τα χαράτσια το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Στη συγκέντρωση που μίλησε ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης και ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μέλος της επιτροπής «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Νίκος Γουρλάς
 
Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει συσπειρώσει σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν ήδη και συνεχίζουν να αρνούνται να το πληρώσουν παρά τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Στο δήμο μας δεν το πλήρωσαν περισσότερες από 1.200 οικογένειες. Με ζητούμενο αυτήν ακριβώς την αποτελεσματικότερη αντίσταση ο δήμος μας σας καλεί σε συγκέντρωση-ενημέρωση το Σάββατο 11/2/12- 6.30μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Σ’ ένα « Μαγικό ταξίδι στη χώρα των Χριστουγέννων» με πολύ παιχνίδι και πλούσιο πρόγραμμα καλεί ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όλα τα παιδιά. Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις...
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει, οργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Συμμετείχαν συνολικά 85 άτομα, εργαζόμενοι και δημότες, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν...
Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)» είναι πια γεγονός μετά από την επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών.
Στις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό τo ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας στους τοκογλύφους) ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση το Ταμείο παραχωρεί άνευ όρων το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Αγίου Κοσμά στους επίδοξους επενδυτές. Συγκεκριμένα:
 
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση που οδηγούνται τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σκληρά από τη μείωση των εισοδημάτων, την καταρράκωση των δικαιωμάτων, την ανεργία και την φτώχεια αναπτύσσει έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα για να υποστηρίξει την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, να ενισχύσει την οργάνωση και την αλληλεγγύη των πολιτών και να συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Συγκεκριμένα παραδείγματα...
Συνεχίζεται η προσέλευση κατοίκων στο ειδικό γραφείο που λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα στο δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθούνο πώς μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Συγχρόνως το γραφείο παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού.
 
Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, βρίσκεται για συμπαράσταση έξω από το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να σπάσει την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ. Ήδη πολύς κόσμος και συνδικαλιστές έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ πολίτες και συνδικαλιστές βρίσκονται έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου όπου κρατούνται 15 άτομα - 10 μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και 5 πολίτες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ. Πούλμαν του δήμου θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από το γκαράζ, την πλατεία Σουρμένων και το δημαρχείο στην Αργυρούπολη. Στο μεταξύ συνεχίζεται από το δήμο μας η συγκέντρωση των αποδείξεων πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ των κατοίκων στο δημαρχείο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής στα ATM των τραπεζών εντός.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
 
Δικαιώνονται το Δημόσιο και οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης & Ηλιούπολης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στη μακρόχρονη αντιδικία τους με τους κληρονόμους Νάστου, με απόφασή του που εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου.
 
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφασίζει τα παρακάτω: 1.Καταδικάζει την επιλογή της περιφέρειας Αττικής, που στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να μαζέψει τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με ιδιωτικά συνεργεία, καθώς και την προσπάθεια της να μετατρέψει το ΚΤΕΟ Ελληνικού σε σταθμό μεταφόρτωσης...
Μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές βρήκε η νέα πρωτοβουλία ΄΄Book Me΄΄ που πήραν από κοινού το τμήμα Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου.
Δωρεάν Μεταφορά, Ομπρέλες & Καρέκλες για όλους τους κατοίκους
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκινά τις θερινές προβολές της το Σάββατο 14 Ιουλίου και κάθε Σάββατο έως τις 8 Σεπτεμβρίου περιμένει όλους τους κινηματογραφόφιλους.
«Οι δημοτικές αρχές και οι πολίτες των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία με κάθε μέσο και να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι και την οριστική παραχώρηση όλων των δημόσιων εκτάσεων στους Δήμους». Αυτά τόνισαν χαρακτηριστικά οι δήμαρχοι Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης και Αλίμου, Θάνος Ορφανός, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των διεκδικήσεων χιλιάδων στρεμάτων δημοσιας γης από τους κληρονόμους Νάστου.
Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις – απεντομώσεις από το δήμο σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και άλλων ζωυφίων και την προστασία της δημόσιας υγείας από ασθένειες έχουν πραγματοποιηθεί ...
Συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση «Ένας Αιώνας κι Ένας Χρόνος Περίπτερο» που οργανώνουν η Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτέρων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης με τη συνεργασία της εταιρίας υποστήριξης περιπτέρων Kiosky’s. Στις 21 Ιουλίου ήταν η σειρά της Αργυρούπολης να υποδεχτεί τις εκδηλώσεις στην πλατεία Κ. Βάρναλη.
Μπροστά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την άρση της λειτουργίας του παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού-Αργυρούπολης στη Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού που στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο κτήριο στην οδό Πόντου και την ενοποίησή του με το κεντρικό κατάστημα το οποίο λειτουργεί με έδρα τη Λεωφ. Κύπρου 97 & Χρ. Σμύρνης στην Αργυρούπολη, όπου θα διδάσκει και το προσωπικό του καταργηθέντος παραρτήματος. Η ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων οδήγησε τον Δήμο να πάρει αυτή τη απόφαση...
Οι μειώσεις των επιχορηγήσεων για λειτουργικές δαπάνες από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) προμηνύουν μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. Δήμος και εκπαιδευτικοί φορείς χρειάζεται να αγωνιστούν από κοινού, για να εμποδίσουν περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Αυτό υπήρξε το γενικό συμπέρασμα από την ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ...
19/9/2012
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000