Πρώτη Είδηση
Οι παρελάσεις σχολείων και φορέων θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Η αντιδήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης, Ροδή Γεωργακάκη, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο Δήμο Ελληνικού Άρης Σούγελας και ο Άκης Μπαδογιάννης από το προεδρείο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης, επισκέφτηκαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
Το 2009 ο Δήμος Αργυρούπολης υπέβαλε στην περιφέρεια για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» του ΠΕΠ Αττικής το έργο «Ανάπλαση οδών Μ.Γερουλάνου -Αλεξιουπόλεως με δημιουργία ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση πλατειών» με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ...
Ο Δήμος και η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ.) διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 (ημέρα που συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου) εκδήλωση τιμής για την Εθνική Αντίσταση και την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του ΕΑΜ, με την προβολή της ταινίας «Πουλιά στο βάλτο» της Αλίντας Δημητρίου.
Σειρά εργασιών συντήρησης των κτηρίων των Παιδικών Σταθμών πραγματοποιούν εδώ και μέρες τα τεχνικά συνεργεία του δήμου. Μετά από πολλά χρόνια στην Αργυρούπολη τα κτήρια βάφονται με χαρούμενα χρώματα μέσα και έξω και ζωγραφίζονται με παιδικά σχέδια από τους εργαζόμενους.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιεί αυτό το διάστημα σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέμα την παροχή Πρώτων Βοηθειών.
 
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, Να ανατραπεί η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – τρόικας» ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καλεί τους κατοίκους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 7:00 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο.
Στιγμιότυπα από τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.
Τα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις αλλά και οι δράσεις αντίστασης στην πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου απασχόλησαν τη συνάντηση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του δήμου μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», πολλοί διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπ/σης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Ελληνικού & Αργυρούπολης, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
 
Είναι σε όλους γνωστή η χυδαία προπαγάνδα ορισμένων σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη με κύριο περιεχόμενο τα ψέματα. Το τελευταίο δείγμα αυτής της προπαγάνδας σχετίζεται με τις εκδηλώσεις για τον Άρη Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα.
Tούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας - δε μπορεί κανείς να μας το πάρει... Οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου τραγουδισμένοι το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο πρώην αεροδρόμιο ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλυσε τον χώρο μπροστά από το κτήριο της Ξιφασκίας. Τη σημαντική αυτή βραδιά του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας άνοιξε με ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης...
Σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή σαν αυτή που ζούμε αξίζει να στεκόμαστε σε μορφές που ενέπνευσαν το Λαό μας και σημάδεψαν την ιστορία του. Μορφές σαν του Άρη Βελουχιώτη που και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο. Το ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ζητήματα και καταστάσεις που καθόρισαν την πορεία του τόπου μέσα από τις αφηγήσεις επιζώντων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερ. Βάση) την Κυριακή 30/10/2011 στις 7.00 το βράδυ. Κοντά μας θα είναι ο δημιουργός της ταινίας.
Χείμαρρος όπως πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης στη συνέντευξη τύπου μαζί με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου με αφορμή την κεντρική ομιλία αλλά και τη συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας για το Ελληνικό την Παρασκευή (16 Σεπτεμβρίου) στις 8 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).
Την ενίσχυση της περιφρούρησης στους ΧΥΤΑ όλης της Χώρας και τη συνέχιση των καταλήψεων δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων κτηρίων με ορίζοντα την Πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Εικαστική Έκθεση ARTελληνικό 130 καλλιτεχνών από όλους τους τομείς των εικαστικών τεχνών στο κτήριο της Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. Στα εγκαίνια της έκθεσης οι καλλιτέχνες υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και συζήτησαν μαζί τους. Επίσης, παρουσιάστηκε η μελέτη του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες επισκέψεων: Καθημερινές & Σάββατο: 17:00 – 22:00 και Κυριακή: 12:00 – 22:00.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος που διοργάνωσε στο δημαρχείο η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας στις 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ περίπου εβδομήντα κάτοικοι ηλικίας 40 -65 ετών προσήλθαν για να εξεταστούν από τον καρδιολόγο κ. Παξιμαδάκη Εμμανουήλ. Η εξέταση περιλάμβανε λήψη ιστορικού, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ενημέρωση για τους παράγοντες καρδιαγγειακής νόσου. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας: www.pressit.gr
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ARTελληνικό στο κτήριο της Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. Τα εγκαίνια περιλαμβάνουν συνάντηση των καλλιτεχνών με το κοινό, προβολή και συζήτηση. Πούλμαν του δήμου θα μεταφέρει κόσμο στην Έκθεση. Η έκθεση εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με την στήριξη των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου & Γλυφάδας.
Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για τους δημότες μας προγραμματίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με καρδιολόγους της πόλης. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, διοργανώνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 μ.μ. ως τις 21:00 μ.μ. δωρεάν καρδιολογική εξέταση στο Δημαρχείο.
Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε για πολλοστή φορά μέσα στο καλοκαίρι καθαρισμός της παραλίας από εργαζόμενους και εθελοντές του δήμου. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα»...
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης διοργανώνει Τριήμερο Ενημέρωσης το οποίο περιλαμβάνει...
4/8/2011
Το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 10.00π.μ. μαζί με το Δήμο μας και τον ΣΚΑΪ καθαρίζουμε την παραλία του Ελληνικού. Σημείο συνάντησης είναι η πλαζ του Αγίου Κοσμά. Η πλαζ του Αγίου Κοσμά βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στη Λ. Ποσειδώνος και μπορείτε να φθάσετε με τα ΜΜΜ ή με το αυτοκίνητο.
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς που ξεκίνησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Στα πλαίσια της πολιτικής προαγωγής της υγείας των δημοτών μας ο δήμος μας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΟΣΠ) και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (ΟΣΑ) οργάνωσε προληπτικό έλεγχο της στοματικής υγείας για παιδιά 5-12 ετών που φιλοξενούνται στην καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Το πρόγραμμα αφορούσε 1300 παιδιά, συνεργάστηκαν αμισθί 25 τοπικοί οδοντίατροι που πραγματοποίησαν τον έλεγχο στοματικής υγείας και την ενημέρωση των παιδιών για την πρόληψη και διήρκεσε από τις 27 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου.
Για δεύτερη φορά μέσα στο Καλοκαίρι ο δήμος πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών ...
Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης εν όψει της νέας φυτευτικής περιόδου κατέθεσε ένα πρόγραμμα που αφορά τις παρεμβάσεις που έχει σκοπό να κάνει στον δήμο. Το πρόγραμμα της υπηρεσίας πρασίνου για την φυτευτική περίοδο Φθινόπωρο 2011 (Έναρξη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) - Άνοιξη 2012 αφορά τις ακόλουθες παρεμβάσεις...
Ένα μεγάλο έργο σε όλες τις σχολικές αίθουσες του δήμου μας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Από την στιγμή που τα σχολεία έκλεισαν, τέσσερα τεχνικά συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά προκειμένου οι αίθουσες διδασκαλίας να είναι καθαρές και έτοιμες τον Σεπτέμβρη. Η παράδοση που ήθελε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς τα σχολεία βαμμένα στο Ελληνικό συνεχίζεται και φέτος σε όλο τον ενιαίο δήμο. Έτσι, η εικόνα που θα αντικρίσουν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς θα είναι πολύ διαφορετική με δεδομένο ότι τα περισσότερα σχολεία της Αργυρούπολης ήταν άβαφτα για χρόνια.
Από τις 27 Ιουνίου ξεκίνησε το πρόγραμμα των θαλάσσιων μπάνιων στη δημοτική πλαζ του Αγίου Κοσμά με τη συμμετοχή των κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου τα πούλμαν του δήμου θα μεταφέρουν τους κατοίκους κάθε πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
"Σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε από την χρήση των χώρων που έχουμε, αντίθετα είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε μαζί σας, για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, για την καλύτερη αξιοποίηση τους προς όφελος των πολιτών, της νεολαίας, του αθλητισμού, της ελεύθερης πρόσβασης όλων στην παραλία". Τονίζεται στην ομόφωνη απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στο εξώδικο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με το οποίο ζητιέται πίσω το λιμανάκι, η παραλία και οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο ναυταθλητικός σύλλογος «Ιππόκαμπος».
 
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Σχετικά με όσα λέγονται για τη δημιουργία κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής...
Η ισπανική ταινία ''Οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας'' και η γαλλική ''Μαμούθ'' θα προβληθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο θερινό σινεμά μέσα στο πάρκο της 129 Π.Υ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000