Πρώτη Είδηση
 
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Χρήστου Κορτζίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου του, όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αποφασίστηκε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, παρά τη λήξη των συμβάσεων, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα έστελνε δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία και σε παράλυση των οργανωμένων υπηρεσιών του Δήμου.
Aθρόα η προσέλευση του κόσμου στο θερινό σινεμά στο πάρκο της 129 Π.Υ. και το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το Σάββατο προβλήθηκε τελικά η ταινία Machuca και όχι το ΄΄Το αλάτι της γης΄΄ (που θα προβληθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου), ενώ την Κυριακή οι θεατές παρακολούθησαν την ταινία ΄΄Νευρικός εραστής΄΄. Την Κυριακή 31 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η προβολή του γαλλικού ντοκιμαντέρ ΄΄Να πεθαίνεις στα 30΄΄.
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκαν οι παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού, στο θέατρο της οδού Χαλδείας 43, με το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα " Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα " , υπό την καθοδήγηση της δασκάλας και υπεύθυνης Όλγας Γκάτζιου, όπου δούλεψε ασταμάτητα για τη στήριξη και πρόοδο του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού.
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και αυτό το Σαββατοκύριακο η προσέλευση του κόσμου στον θερινό κινηματογράφο στο πάρκο της 129 Π.Υ. Το Σάββατο 23 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία «ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» και την Κυριακή 24 Ιουλίου ο «ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ» του Γούντυ Άλλεν.
Με μεγάλη επιτυχία δίνονται οι παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου Ελληνικού του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου. Οι παραστάσεις δίνονται στο δημοτικό θέατρο Ελληνικού, Χαλδείας 43 και είσοδο ελεύθερη.Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Δύο γνωστές και αγαπημένες κωμωδίες θα προβληθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Θερινό Κινηματογράφο στο πάρκο της 129 Π.Υ. Το Σάββατο 16 Ιουλίου θα προβληθεί η κωμωδία «Ένας Προφήτης, μα τι Προφήτης» (Life of Brian). Την Κυριακή 17 Ιουλίου θα προβληθεί η Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι «Το Τέρας».
H «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» προγραμματίζει το επόμενο διάστημα με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό» στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης, ιδιωτικοποίησης και δόμησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Κάτω από τους ευκαλύπτους συγκεντρώθηκε μια μεγάλη παρέα φίλων του κινηματογράφου (πάνω από 240 θεατές) και υποδέχθηκαν το Χάμφρι Μπόγκαρτ και την Ινγκριντ Μπέργκμαν στην ταινία θρύλος του αμερικάνικου κινηματογράφου «ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ».
Στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης που έστησε στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στην πρώην αμερικάνικη βάση ο δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας έπαιξαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας για την Ανακύκλωση.
Από το προσεχές Σαββατοκύριακο και μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη του δήμου έχει προγραμματίσει μια σειρά από προβολές ταινιών για όλες τις ηλικίες με ελεύθερη είσοδο στο πάρκο της 129 Π.Υ. Σε ένα ειδυλλιακό χώρο κάτω από τους ευκαλύπτους του πάρκου οι κάτοικοι του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ανάπαυλα ψυχαγωγίας και το φετινό καλοκαίρι.
Ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Ελληνικό και Αργυρούπολη το επόμενο διάστημα. Τα Πολιτιστικά Τμήματα, ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης, τα σχολεία και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου θα παρουσιάσουν θεατρικές & μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών και αθλητικές επιδείξεις. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 7 Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου.
Με βάση τα δημοσιεύματα της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2011, σχετικά με την πρόταση του κυρίου Χοσέ Αθεμπίγιο που παρουσίασε στην Ελληνικό ΑΕ, οι τρεις δήμαρχοι Αλίμου, Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, θεωρούν ότι η μελέτη αυτή, κινείται στην ίδια λογική με την πρόταση του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, την οποία και αντιπάλεψαν.
Με πολύ ενδιαφέρον εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι του δήμου μας παρακολούθησαν την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος που εκπόνησε το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ από τον επικεφαλή της πολυμελούς επιστημονικής ομάδας, καθηγητή κ. Νίκο Μπελαβίλα στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού.
Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης που διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα παιδιά και τους εργαζόμενους γονείς της πόλης. Οι αιτήσεις φέτος ήταν πολύ περισσότερες καθώς ξεπέρασαν τις 1300!
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού (πρώην αμερικάνικη βάση) ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καλεί πολίτες και φορείς στην παρουσίαση του ολοκληρωμένου ερευνητικού προγράμματος ΕΜΠ – ΤΕΔΚΝΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και τη δημιουργία επιτροπής αγώνα των φορέων του δήμου για την υπεράσπισή του.
Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης θα εφαρμόσει φέτος ο δήμος σε Ελληνικό και Αργυρούπολη από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών, είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο, ειδικά διαμορφωμένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικους του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές. Αιτήσεις και ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα θα μοιραστεί στους μαθητές, έτσι ώστε έγκαιρα οι γονείς να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής.
Μια ξεχωριστή βραδιά ποίησης και χορού αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου κουβανού ποιητή και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Λατινικής Αμερικής και την εθνική απελευθέρωση της Κούβας, Χοσέ Μαρτί, διοργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας την Κυριακή 20 Μαρτίου. Η κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» γέμισε με ήχους, μουσική και χορό από τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα.
Το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπιτσακάκη παρουσιάζουν το ερχόμενο τριήμερο τα μέλη της Εφηβικής Θεατρικής Σκηνής Αργυρούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5, 5ο δημοτικό). Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 29 - 30 Απριλίου & 1η Μαΐου στις 8.30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη.
Διήμερες εκδηλώσεις γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της Βενεζουέλας με αφορμή τα 261 χρόνια από την γέννηση του πρόδρομου της Λατινοαμερικάνικης ανεξαρτησίας και μεγάλου στρατηγού, Φρανσίσκο ντε Μιράντα, διοργανώνουν από κοινού ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου & το Σάββατο 2 Απριλίου.
Ολοκληρώνεται αυτή τη βδομάδα ο κύκλος των λαϊκών συνελεύσεων για την Οικονομική Κατάσταση του δήμου. Την Τετάρτη 13 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, στον Ελαιώνα. Οι λαϊκές συνελεύσεις θα συνεχιστούν σε κάθε γειτονιά του δήμου μέχρι τις 16 Απρίλη.
Μια βραδιά ποίησης και χορού αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου κουβανού ποιητή και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Λατινικής Αμερικής και την εθνική απελευθέρωση της Κούβας Χοσέ Μαρτί (1853-1895) προγραμματίζουν ο δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68).
Κύκλο εννέα λαϊκών ενημερωτικών συνελεύσεων για την οικονομική κατάσταση του δήμου ξεκινά αυτή τη βδομάδα ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Οι λαϊκές συνελεύσεις θα αρχίσουν την Τετάρτη 30 Μάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου και θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία κάθε γειτονιάς.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το ΚΕΘΕΑ συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου, 7-9 μ.μ. ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Ναρκωτικά, Αλκοόλ, Τζόγος, Διαδίκτυο. Οικονομική κρίση, εξαρτήσεις και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών.
Η πρώτη παρέλαση του ενιαίου δήμου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου. Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο τμήμα της οδού Μ. Γερουλάνου από την πλατεία Αγίας Τριάδας μέχρι τα όρια του Ελληνικού. Η συγκέντρωση των τμημάτων θα γίνει από την οδό Αβέρωφ μέχρι την οδό Κομνηνών και η παρέλαση των Σχολείων θα αρχίσει από την οδό Κων/πόλεως με κατεύθυνση προς την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγ. Τριάδα). Η παρέλαση θα γίνει με τη συνοδεία της Σχολής κρουστών οργάνων «ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τις προσεχείς μέρες οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού της Αργυρούπολης σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού στο Δημοτικό Θέατρο (Ολυμπίας 5). Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις την Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Μαρτίου.
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί ντυνόμαστε μασκαράδες και παίρνουμε μέρος στην Αποκριάτικη Παρέλαση στην οδό Μαρ. Γερουλάνου.
«Μπορείτε να κυνηγήσετε τα όνειρα σας». Με αυτή τη φράση έκλεισε τη διάλεξή του ο διακεκριμένος αστροφυσικός και ακαδημαϊκός Δρ. Σταμάτης Κριμιζής καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές του Γ.Ε.Λ. Ελληνικού και λυκείων της Αργυρούπολης αλλά και συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» στην οποία φιλοξενήθηκε η άψογη από κάθε άποψη εκδήλωση του 1ου Γενικού Λυκείου Ελληνικού την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.
Στα πλαίσια των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων ο δήμος διοργανώνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68) ένα Μουσικό Ταξίδι από τον Θεοδωράκη –Χατζιδάκι και την Ελληνική Οπερέτα μέχρι τα κλασσικά ιταλικά κομμάτια και την Όπερα με τους Κωνσταντίνο Κοντοχρήστο και τον Μιχάλη Χατζή. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. στην οδό Μ. Γερουλάνου.
Με τα δύο παιδικά Αποκριάτικα Πάρτι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην πλατεία Δημαρχείου στην Αργυρούπολη και στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό συνεχίζονται οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του δήμου. Και τα δύο ξεκινούν στις 11:30 το πρωί. Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού (εκκίνηση:10 το πρωί από τα γραφεία του πολιτιστικού οργανισμού. Δηλώσεις συμμετοχής από 13 ετών και άνω έως τις 15 Φεβρουαρίου στι 210 9959440.
Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες των εθελοντών κατοίκων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη καθώς οι ανάγκες αυξάνονται όλο και περισσότερο...
Δράσεις - Εκδηλώσεις

 

λαογραφικο μουσειο

 Βοήθεια και συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

 

 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, 164 52
Τηλεφωνικό κέντρο: 213 2018 700 & 213 2026 000
Municipality of Ellinikon-Argyroupoli, 68 Kyprou Av., 164 52
Call Center: +30 213 2018 700 & +30 213 2026 000