Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (Κύπρου 68, Αργυρούπολη), στην παρουσίαση του νέου δίσκου του ερμηνευτή Δημήτρη Κανέλλου«11 Ζειμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Ο ερμηνευτής παρουσιάζει με την λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»11 τραγούδια τα οποία έχουν μιλήσει στις καρδιές όλων και περιλαμβάνονται στη συλλογή «11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη».

Θα ακουστούν τραγούδια τα οποία φέρνουν στο μυαλό μνήμες από το παρελθόν και εναρμονίζονται πλήρως στο «σήμερα».

Σπουδαία τραγούδια τα οποία γράφτηκαν από ποιητές, από ανθρώπους της τέχνης αλλά και  σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Ερρίκος Θαλασσινός και ο Μιχάλης Κακογιάννης, ακούγονται στη συλλογή και ο σπουδαίος ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος με τον δικό του καθηλωτικό τρόπο δίνει  μια νέα νότα.

Μιλώντας για τον καλλιτέχνη Δημήτρη Κανέλλο, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα θεοδωράκη, αναφέρει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια στις μεγάλες απαιτήσεις που φέρουν τα εμβληματικά τραγούδια  και τα έφερε στο “σήμερα” υπηρετώντας με σεβασμό το όραμα που είχε ο πατέρας της για τη μουσική. Τον αποκαλεί “γνήσιο Θεοδωρακικό” ερμηνευτή και του εύχεται καλή επιτυχία σε ένα βήμα το οποίο έχει ήδη αγκαλιαστεί από το μουσικό στερέωμα.

Έχοντας στο πλευρό του τη λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, η οποία συμμετέχει στο μουσικό “album”, ο ερμηνευτής πήρε την “έγκριση” ενός ανθρώπου που ήταν πολύ σημαντικός για τον Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει 11 ζεϊμπέκικα και ένα ορχηστρικό θέμα  με τίτλο “Ταξίμι”.

Σημαντικός συνοδοιπόρος του, ο ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Θανάσης Βασιλάς ο οποίος συμμετείχε στην ηχογράφηση των σπουδαίων τραγουδιών έχοντας πάντα στο νου του τις συμβουλές που του είχε δώσει κατά το παρελθόν ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και συντονίζει η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ενορχήστρωση: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ

Έπαιξε η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης

  • ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ: μπουζούκι
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: πιάνο
  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ: κιθάρα
  • ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: τύμπανα
  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΕΛΗΣ: μπάσο
  • ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ: μπαγλαμά
  • ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΡΙΒΑΣ: ακορντεόν
  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: κρουστά

Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΡΗΣ – bk studio

Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Επόγλου

Συντονισμός παραγωγής: Ελισάβετ Νικολαΐδου