Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με την κορύφωση αυτών να είναι οι μαθητικές παρελάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Βάσει του προγράμματος, πρώτα στη Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού τελέστηκε στις 10:15 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση & ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας Γιώργος Σαραφίδης. Επί της Λεωφόρου Ιασωνίδου, από την οδό Αμαζόνων έως την οδό Ριζούντος έλαβε χώρα η παρέλαση.

Εν συνεχεία, στη Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης τελέστηκε στις 11.00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης Θωμάς Κατσαγώνης. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε επί της Λ. Μαρίνου Γερουλάνου από την Στ. Σαράφη έως την οδό Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων παρέστησαν και στις δύο παρελάσεις των δημοτικών κοινοτήτων.

«Είναι η ημέρα που δείχνουμε την αναγνώριση μας σε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους, φωνάζοντας ΟΧΙ στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Είναι η ημέρα που περήφανοι και ελεύθεροι καμαρώνουμε τα νιάτα μας, τη νεολαία μας να αποδίδει τιμές στους ήρωες μας! Είναι η ημέρα που ο καθένας από εμάς κοιτάει τον γαλανό ουρανό και συλλογάται ελεύθερος! Τιμή και δόξα σε όλους εκείνους που με το αίμα τους πότισαν τα χώματα τούτης της ευλογημένης χώρας. Πάντα θα τους έχουμε ψηλά στην καρδιά μας, πάντα θα είναι φωτεινοί φάροι για το μέλλον μας! Οι Έλληνες έχουμε ψυχή! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Ελληνικό Αργυρούπολη!», ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ευχαρίστησε από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και όλους τους συνεργάτες του στο Δήμο για τις δύο άψογες και άρτιες παρελάσεις.