✅Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, Σάββατο 8 Αυγούστου, οι έκτακτοι ψεκασμοί στις περιοχές περιμετρικά του επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργυρούπολη.
Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε φρεάτια, πάρκα, χώρους πρασίνου και δέντρα της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο των άμεσων προληπτικών μέτρων του Δήμου.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
📍 Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά το συστηματικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος αδιάλειπτα από το 2019. Για το 2026 προβλέπονται συνολικά δώδεκα (12) κύκλοι εφαρμογών, από τον Μάρτιο έως και τα τέλη Νοεμβρίου, στο αστικό περιβάλλον και στο σύνολο των περίπου 2.200 φρεατίων ομβρίων υδάτων του Δήμου.
Οι επόμενοι προγραμματισμένοι κύκλοι είναι:
9ος κύκλος: από τις 20 Αυγούστου και μετά
10ος κύκλος: μέσα Σεπτεμβρίου
11ος κύκλος: μέσα Οκτωβρίου
12ος κύκλος: αρχές Νοεμβρίου
👉 Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, απομακρύνοντας στάσιμα νερά από αυλές, κήπους και μπαλκόνια και εφαρμόζοντας τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια.
Τον συντονισμό και την εποπτεία των παρεμβάσεων έχει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, υπό την ευθύνη του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνου Μηνόπουλου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται έγκαιρα και με βάση τον προβλεπόμενο σχεδιασμό.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης παραμένει σε διαρκή επαγρύπνηση και συνεχίζει τις προληπτικές παρεμβάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας