«Οι Αναμνήσεις ενός Κοριτσιού» ξεδιπλώθηκαν στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, σε μια εκδήλωση που χάρισε στιγμές συγκίνησης και ανέσυρε μνήμες από γνωστές και άγνωστες πτυχές του διάσημου και σπουδαίου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Η κόρη του, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με τον ιδιαίτερο συγγραφικό και ποιητικό λόγο της, αποτυπώνει στο χαρτί αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα που κουβαλάει από τα παιδικά της χρόνια, μεγαλώνοντας δίπλα στον «δέσμιο άγριων λύκων», Μίκη Θεοδωράκη. Βιώνει τις στρατιωτικές εφόδους στο σπίτι, τις εκτοπίσεις, τις φυλακίσεις και με το αθώο παιδικό της βλέμμα παρακολουθεί πάντα από εκεί, χαμηλά, τις θεόρατες φιγούρες του πατέρα της και των αμέτρητων φρουρών του, συμμετέχοντας κι η ίδια σ’ έναν αέναο «Χορό αρχαίας τραγωδίας».

Για το βιβλίο μίλησε και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζοντας πως το βιβλίο και η συγγραφή του είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για λίγους που στη συνέχεια δίνει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί μέσα από τις αναγνώσεις του σε χιλιάδες κόσμου. Με συγκίνηση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο «θηρίο», στο «ιερό τέρας» και στη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης και εξιστόρησε μια στιγμή προ 25ετίας από τα εγκαίνια του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αργυρούπολη, που φέρει το όνομά του και που είχε την τύχη να παρουσιάζει μετά από χρόνια στο ίδιο σημείο η κόρη του, το βιβλίο των αναμνήσεων. «Πολύ απλός άνθρωπος, υπέροχος, κάθισε αν και τιμώμενο πρόσωπο στην πρώτη σειρά και στη θέση του από τότε κάθονται όλα τα τιμώμενα πρόσωπα που φιλοξενούνται στο Δημοτικό μας Θέατρο, τιμής ένεκεν», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος περιγράφοντας τις αγωνίες που είχαν όταν τους είχε πει το μεγάλο «ναι» για την ονοματοδοσία του Θεάτρου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης, μαγεύοντας το παριστάμενο κοινό.

Την παρουσίαση έντυσε μουσικά η χορωδία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διδασκαλία της Μαρίνας Κατσαρού.