Άνοιξε τις πύλες του το Πάρκο Αφροδίτης και φώτισε τη γειτονιά του Ελληνικού Αργυρούπολης δίδοντας στους πολίτες μια όαση πρασίνου που συνδυάζει αναψυχή και διασκέδαση με ασφάλεια!

Περισσότεροι από 4000 δημότες μας αλλά και κάτοικοι από την όμορη Γλυφάδα πέρασαν το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, τις πύλες του νέου πάρκου Αφροδίτης και δήλωσαν μαγεμένοι και ενθουσιασμένοι!

Μια ημέρα γιορτής με μουσική από το γνωστό συγκρότημα Otherview, face painting, ξυλοπόδαρους, παιχνίδια, γέλια και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους ήταν τα εγκαίνια του πάρκου μας!

«Ο χώρος αυτός, επί της Κύπρου και Αφροδίτης, ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει! Προσωπικά ασχολήθηκα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το πονάω όσο κανένα άλλο έργο μας!», δήλωσε με συγκίνηση και ενθουσιασμό ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μετά από 5 χρόνια, χωρίς υπερβολή, και με ώριμες μελέτες, το πράσινο φως του δασαρχείου και τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η Δημοτική Αρχή κατάφερε να αναδείξει αυτό το χώρο σε όνειρο, για να το απολαμβάνουμε πλέον όλοι!

Με μίνι γκολφ, παιδική χαρά,  πίστα skateboard, μονοπάτια για τρέξιμο και περπάτημα μήκους 1 χιλιόμετρο συνολικά, όργανα γυμναστικής, τραπεζόπαγκους, πνευματικά παιχνίδια όπως σκάκι και τάβλι αλλά και με δανειστική βιβλιοθήκη και με παιδικό καφενείο!

Σε αυτόν το χώρο το 2014 είχε συμβεί ένα τραγικό περιστατικό με την απώλεια ενός νέου παιδιού. «Αξίζει να πω ότι πλέον αυτός ο χώρος δε  θα αφήσει να ξεχαστεί ο Βασίλης! Το παιδί που το 2014 έχασε τη ζωή του σε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ποτέ ξανά άλλος Βασίλης! Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο  με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του, που να  κράτα ζωντανή  την μνήμη του ανάμεσα μας», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και καταχειροκροτήθηκε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που συνέδραμαν στην υλοποίηση του έργου για το οποίοι όλοι κυριολεκτικά κουραστήκαμε πάρα πολύ για να γίνει», τόνισε κατά το χαιρετισμό του.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δόθηκε και μια αναμνηστική πλακέτα στον Βουλευτή Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς επί θητείας του ως Υπουργός Εσωτερικών συνέβαλε στο όραμα για ένα πάρκο όνειρο!

«Είχα τη χαρά με την ενασχόλησή μου στην πολιτική μετά από 35 χρόνια εργασίας, να γνωρίσω δραστήριους και άξιους ανθρώπους όπως ο Δήμαρχός σας, ο οποίος αξίζει να είναι Δήμαρχος για ακόμη μια θητεία για να συνεχίσει το σπουδαίο και παραγωγικό έργο στο Δήμο του. Σήμερα έχω τη χαρά να είμαι μαζί σας και να απολαμβάνω κι εγώ το ωραιότερο πάρκο της Αθήνας. Ήταν υποχρέωση μου να συμβάλω για αυτά τα παιδιά, για αυτό το λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο πάρκο Αφροδίτης έχουν φυτευτεί 4.000 μέτρα φυσικό γκαζόν και 9.000 δενδρύλλια  και φυτά και την άνοιξη θα είναι ένας επίγειος παράδεισος!

Είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε!

Καλορίζικο!