Καθήλωσε το κοινό η μελωδία και οι ερμηνείες από την ανοιξιάτικη συναυλία χορωδιακής μουσικής που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη, το Σάββατο 18 Μαΐου.

Με οικοδέσποινα τη δημοτική χορωδία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επίσης την Δημοτική Χορωδία Σπάτων – Αρτέμιδας, την Πολυφωνική Χορωδία Θεάτρου Χαλκίδας και την Μικτή Τετράφωνη Χορωδία Δήμου Κορυδαλλού.

Υπό την καθοδήγηση της εξαιρετικής Μαέστρου κ. Μαρίνας Κατσαρού, η Χορωδία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης μάγεψε για ακόμα μία φορά με τη σκηνική της παρουσία και τις ερμηνείες της.

Όλες οι χορωδίες απέσπασαν πολύ καλές κριτικές και θετικά σχόλια, ενώ καταχειροκροτήθηκαν  από το φιλόμουσο κοινό που αθρόα γέμισε το Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Η συναυλία έδωσε την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον πλούτο της φωνητικής τέχνης και να εμβαθύνουμε στον μαγικό κόσμο των τραγουδιών που νίκησαν τον χρόνο! Οι παριστάμενοι σιγοτραγούδησαν και έγιναν ένα με τα φωνητικά σύνολα επί σκηνής ξεσηκώνοντας μουσικά τους θεατές.

Ως αναμνηστικά απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες τα οποία παρέλαβαν εκπροσωπώντας το σύνολο η Μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Σπάτων Αρτέμιδος Γρηγορία Δέδε, ο Μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Θεάτρου Χαλκίδας Αναστάσιος Φριτζέλας, η Μαέστρος της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας Δήμου Κορυδαλλού Έλενα Κασάροβα και η Μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Ελληνικού – Αργυρούπολης Μίνα Κατσαρού.

Τις τιμητικές πλακέτες απέδωσαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξάνδρα Αφεντάκη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης, ΚΕΠ, Ακ. Περιουσίας, Προγραμματισμού & Ψηφ. Πολιτικής Κώστας Στέφας, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Επικρατείας και Αστικής Πανίδας Ειρήνη Στελλάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Δελαπόρτας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού Αργυρούπολης «Γιώργος Μιχαλακέας» Κώστας Ηλιάδης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενεί ο Δήμος μας με αφορμή την ανοιξιάτικη χορωδιακή συναυλία χορωδίες και ευχαρίστησε θερμά τους μαέστρους, τους μουσικούς και τα μέλη των χορωδιών, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίζουν να μας χαρίζουν όμορφα μουσικά συναισθήματα».