Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα, της «Εφημερίδας των Συντακτών«, στις 14 Μαΐου 2024, της σελίδας 22, με τίτλο «ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Οδηγούν σε λουκέτο ένα ιστορικό σωματείο», ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ενημερώνει για τα αληθή γεγονότα, αποκαθιστώντας το ανυπόστατο δημοσίευμα ως προς τις κινήσεις του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και δηλώνει τα εξής:
«Σε αυτή την χώρα δυστυχώς, έχουμε μάθει να ρίχνουμε τις ευθύνες για ο,τιδήποτε στην Αυτοδιοίκηση, ακόμα και για πράγματα που δεν τις αναλογούν, δεν διαχειρίζεται και δεν είναι υπόλογη. Προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, σε απάντηση του δημοσιεύματος και στις δηλώσεις της Προέδρου της ΚΟΕ, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. Ο Κωπηλατικός Όμιλος Ελλάδος, την ιστορία του οποίου τιμούμε με απόλυτο σεβασμό, ουδέποτε είχε κάποια δραστηριότητα εντός του Δήμου μας, ουδέποτε γράφτηκε στο μητρώο αθλητικού οργανισμού όπως έχουν γραφτεί όλα τα σωματεία της πόλης μας, ουδέποτε μας κάλεσε σε εκδήλωση ή δράση του και αυτό γιατί πολύ απλά η έδρα του ήταν στο Δήμο Γλυφάδας.
Ξαφνικά και για λόγους τακτικής, πιθανολογούμε, πως λόγω της επένδυσης του Ελληνικού, το σωματείο αυτό «βαπτίστηκε» σωματείο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης;
Μας τιμά και είναι πολύ ωραίο να έρχονται όλοι στο Δήμο μας και να λένε ότι ανήκουν σε εμάς!
Όμως ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, δε διαθέτει αυτή τη στιγμή, ούτε μαρίνες, ούτε παραλίες, ούτε εγκαταστάσεις που να μπορεί να τις παραχωρήσει σε όποιο σωματείο αλλάζει έδρα και ξαφνικά «θυμάται» ότι ανήκει στον Δήμο μας για λόγους σκοπιμότητας λόγω της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού.
Αυτό, το ξεκαθαρίζουμε και προς την Πρόεδρο, αλλά και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ποιος έχει λοιπόν την ευθύνη του σωματείου ΚΟΕ; Το Προεδρείο του, το Αρμόδιο Υπουργείο και η Ομοσπονδία τους. Δεν είμαστε εμείς υπόλογοι για να βρίσκουμε ούτε εγκαταστάσεις, ούτε έδρα για οποιοδήποτε σωματείο επιλέγει να έρθει στο Δήμο μας, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι επέλεξαν να δηλώσουν ως έδρα τον Δήμο το δικό μας γιατί αυτό εξυπηρετούσε ίσως σκοπιμότητες. Γιατί έφυγαν ξαφνικά από τη Γλυφάδα.
2. Δεν υπάρχει ουδεμία δέσμευση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου πουθενά για το συγκεκριμένο σωματείο όλα τα προηγούμενα χρόνια ή ειρήσθω εν παρόδω, ουδέποτε τους είδαμε, τους συναντήσαμε από κοντά σε κάποιες από τις τότε αγωνιστικές μας δράσεις για να διεκδικήσουμε όλα όσα πήραμε στο αεροδρόμιο.
Πράγματι, το οικόπεδο 13 στρεμμάτων που πήραμε στην παραλία μας και θα γίνει αθλητικό κέντρο, προορίζεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Δημοτών αποκλειστικά του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και του ΕΝΟΑ, στον οποίο πράγματι δεσμευτήκαμε! Δεν μπορεί ο καθένας ξαφνικά να διεκδικεί από την παραλία του Ελληνικού δικαιώματα εκεί που δεν τα είχε.
Είναι ψευδής ισχυρισμός πως ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, είχε ή έχει δεσμευτεί στο συγκεκριμένο σύλλογο ή έχει δεχτεί οποιοδήποτε αίτημά του στο παρελθόν.
Οι δεσμεύσεις μας αφορούν την αξιοποίηση της παραλίας προς όφελος των δημοτών μας και βεβαίως του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών που ήταν στο Δήμο μας και είχαν έδρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά και ως εκ τούτου δηλώθηκαν και από το Δήμο στις εγκαταστάσεις αυτές.
Τονίζουμε ότι οφείλει η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία να βρουν λύση στον Κωπηλατικό Όμιλο Ελλάδος. Οι εκβιαστικές συμπεριφορές και οι έμμεσες αποδόσεις ευθυνών στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, με τον οποίο ουδέποτε είχε σχέση το Σωματείο αυτό στο παρελθόν, καθώς είχαν την έδρα τους στην Γλυφάδα, μόνο πρόβλημα προσπαθεί να δημιουργήσει.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης επί Διοικήσεως μας, δέκα χρόνια τώρα, πάντα με ευθύτητα και ειλικρίνεια, έχει αποδείξει ότι διαθέτει ανοιχτή και φιλόξενη αγκαλιά, όμως στη λογική αυτή δεν μπορεί να διαθέσει μαζικά σε όσους διεκδικούν χώρο από την παραλία του. Σε καμία περίπτωση δεν σφυρίζει αδιάφορα!
Αντιθέτως, σφυρίζουν αδιάφορα ο Όμιλος, η Ομοσπονδία τους και το Υπουργείο στο οποίο πρέπει να αναζητήσει λύση με τη Lamda και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι με το Δήμο μας.
Κλείνοντας, ενδεικτικά, σας επισυνάπτουμε, το email που έστελναν ως ΚΟΕ Γλυφάδας» αλλά και το καταστατικό του ομίλου: https://www.elliniko-argyroupoli.gr/wp-content/uploads/2024/05/ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.pdf
443718087 765346175732497 6027296130799543118 N 438224769 765347889065659 2855518808772105373 N 441141062 765346325732482 2870272101813108019 N