Αδιαμφισβήτητα, μια από τις δυσκολότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης ήταν αυτή που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, όταν μετά από 10 χρόνια, η Διοίκηση έφερε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση, τοποθετήσεις και προτάσεις των Δημοτικών παρατάξεων για την αποζημίωση που προκύπτει από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ύπ’ αρίθ. Α144/2024 που καλείται να καταβάλλει ό Δήμος στα μέλη της οικογενείας του αδικοχαμένου Β.Ζ. (ατύχημα Λούνα Παρκ)», που αγγίζει μαζί με τους τόκους, σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ!

Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός από τελεσίδικη, άμεσα εκτελεστή είναι και καταπέλτης για τις ευθύνες που αποδίδει στην Διοίκηση του τότε Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, για τις παραλείψεις και τα λάθη και έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος μας να καλείται άμεσα να καταβάλει στην οικογένεια του Β.Ζ. ένα υπέρογκο ποσό.

Ο Δήμος μας με σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού και έχοντας την αντίληψη ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη απώλεια, ούτε και να απαλύνει τον πόνο των οικείων του εννοείται ότι θα καταβάλει το ποσό που απαιτείται με όποιον τρόπο μπορεί.

Το σοβαρό αυτό θέμα, έθεσε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 10 χρόνια Διοίκησης, η Δημοτική μας Αρχή διότι περιμέναμε να τελεσιδικίσουν οι νομικές διαδικασίες και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, καθώς εμείς δεν έχουμε το ρόλο του δικαστή.

Θα περίμενε κανείς να ακουστούν σοβαρά προτάσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση η οποία όταν διοικούσε είχε ως αποτέλεσμα αυτό το τραγικό συμβάν με τις παραλείψεις και τις αποφάσεις της όπως άλλωστε ισχυρίστηκε και το ίδιο το δικαστήριο.

Θα περίμενε κανείς η αντιπολίτευση να δείξει ένα πρόσωπο ωριμότητας, σοβαρότητας και κυρίως να ζητήσει συγνώμη, δείχνοντας κατανόηση για το σε πόσο δύσκολη θέση έχει φέρει τη δική μας διοίκηση που καλείται να πληρώσει αυτά τα υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση.

Κι όμως, αυτό που ζήσαμε ήταν ειρωνείες, γελάκια και θεωρίες περί συνέχειας διοικήσεων από τον επικεφαλής της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη. Μια παράταξη που καταγγέλλει όλους τους ιδιώτες, που επί των ημερών μας, αποδεδειγμένα η διοίκησή μας έχει φέρει χορηγίες και ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των δημοτών μας. Μια παράταξη που καταγγέλει όλους τους ιδιώτες και δεν είπε λέξη για τον απατεώνα ιδιώτη τον οποίο παράνομα τότε ο Χρήστος Κορτζίδης τοποθέτησε στο πάρκο Αφροδίτης με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα.

Είναι δε, τόσο το θράσος του που δεν δίστασε ο νέος επικεφαλής της παράταξης Κορτζίδη να πει ότι αν δεν μπορούμε να βρούμε το ποσό, να παραιτηθούμε. Δείγμα της αλαζονείας, της έπαρσης, της πολιτικής θέσης και άποψης που υπηρετούν και που διακρίνει ανθρώπους που μας κατηγόρησαν για επικοινωνιακό σόου, για πολιτική παπάτζα, αλλά για το πως θα πληρώσουμε το 1 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου που πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες περικοπές ώστε να εξοικονομηθεί λέξη. Δεν έχουν ηθικό ανάστημα να αντιληφθούν το κακό που έκαναν, να το αναγνωρίσουν και κυρίως να ζητήσουν συγνώμη και να συμπαρασταθούν στη διοίκηση του Δήμου που καλείται να πληρώσει τα δικά τους λάθη.

Ανθρώπινα κατανοούμε πλήρως τον Χρήστο Κορτζίδη! Του αναγνωρίζουμε ότι δεν είχε σκοπιμότητα ούτε δόλο, και γι’ αυτό άλλωστε δεν καταδικάστηκε στο ποινικό δικαστήριο. Εμείς όμως ουδέποτε ζητήσαμε την παραίτησή του είτε από Δήμαρχος, είτε από Δημοτικός Σύμβουλος, όπως έκανε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο άνθρωπος του που δεν έχει καταλάβει ούτε την ετυμηγορία του λαού, που στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές τον άφησε πίσω από τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο με 60 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Δημοτική Συνεργασία, ο νέος επικεφαλής της και ο ίδιος ο Χρήστος Κορτζίδης ηθικά φέρουν τεράστια ευθύνη για την κακοδιοίκησή τους, τις παραλείψεις και τα εγκληματικά τους λάθη τα οποία αναγνώρισε το δικαστήριο και καταδίκασε το δήμο μας. Η πρότασή τους να πάρουμε δάνειο για να πληρώσουμε το ποσό, θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά και σε αυτή την περίπτωση με λύπη μας αναφέρουμε ότι και πάλι οι δημότες θα πληρώσουν τις αποζημιώσεις του κ. Κορτζίδη.

Ο Δήμο μας, δέκα χρονιά μετά, έχει αλλάξει!!! Έχει αφήσει πίσω την μιζέρια και δεν θυμίζει με τίποτε το Δήμο της αποδιοργάνωσης, της διάλυσης των υπηρεσιών που δεν μπορούσε στο ελάχιστο να εξασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών μας, όπως έκρινε το δικαστήριο τότε, για τη λειτουργία της διοίκησης Κορτζίδη.

Με όλο το σεβασμό στην ιστορία του Χρήστου Κορτζίδη, που συνεχίζει σαν να μην συνέβη τίποτε την πολιτική του διαδρομή, θα του συνιστούσαμε να συνετίσει το νεαρό που καμαρώνει ότι είναι επικεφαλής στην παράταξή του, γιατί  η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η προκλητική συμπεριφορά του, που έφθασε στο σημείο να μας λέει να παραιτηθούμε αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δικά του σπασμένα είναι αντίστοιχη της ανύπαρκτης πολιτικής του διαδρομής, της ανύπαρκτης πολιτικής του προσφοράς στον τόπο μας και κυρίως του χώρου της αριστεράς που δήθεν εκπροσωπεί μονίμως με χαριτωμένα τσιτάτα επαναστατικές κορώνες και καταγγελίες για όλους.

Εννοείται το 1 εκ. θα αποδοθεί στην οικογένεια δίχως δεύτερη σκέψη από τη Διοίκησή μας.