Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο και στις δύο Δημοτικές Ενότητες σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού στις 10:15 τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας έγινε από την Τοπική Σύμβουλο Ελληνικού κα Σταυρούλα Γαλανού. Η παρέλαση έλαβε χώρα επί της Λ. Ιασωνίδου.

Στην Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στις 10.45 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας έγινε από τον αιδεσιμολογιότατο πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Δημήτριο Νάτση. Η παρέλαση επί της Λ. Γερουλάνου ολοκλήρωσε τους εορτασμούς.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι παρέστησαν και στις δύο παρελάσεις των δημοτικών κοινοτήτων.