Στα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζεται να παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες οι οποίες κατοικούν στο Δήμο, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, να υλοποιήσουν εντελώς Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου αλλά και να ενημερωθούν για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σημαντικό κρίνεται οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν ότι το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου, να μην έχουν γίνει πλύσεις τοπικά για 2 έως 3 μέρες πριν την εξέταση, να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 2 ημέρες πριν την εξέταση.

Το ιατρείο λειτουργεί στο πλαίσιο ανάπτυξης της δομής των ΚΕΠ Υγείας μέσω της συνεργασίας του Δήμου με το Γ.Ν.Μ. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Τη λήψη των τεστ διενεργεί για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Μαία του Ιατρείου Οικογενειακού Προγραμματισμού του παραπάνω νοσοκομείου ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα.

Οι εξετάσεις γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες (ανάλογα με τον προγραμματισμό), χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Επόμενη ημέρα διεξαγωγής των τεστ Παπανικολάου, είναι η Τρίτη 11 Απριλίου.

Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο 213.2026090 & 210.9961973 (Αλεξιουπόλεως 27).