Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και φέτος ο μεγάλος κύκλος των εαρινών & καλοκαιρινών εκδηλώσεων του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Ο χορός των εκδηλώσεων άνοιξε στις 29 Μαΐου με την επίδειξη μουσικοκινητικής αγωγής των τμημάτων των παιδικών σταθμών του δήμου μας. Ο Δήμος μας κάθε χρόνο εντάσσει μέσα στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και αυτό του αθλητισμού, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό από μικρή ηλικία.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με ρυθμική και ενόργανη γυμναστική στις 30Μαϊου στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Ολυμπίας. Σκοπός είναι μέσα από τα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού να προσφέρει στα παιδιά την δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και τέλος να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους. Οι μικροί μας αθλητές παρουσίασαν άρτια προγράμματα και αθλητικές ασκήσεις που κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τους αγώνες στίβου στο Α΄ Δημοτικό Στάδιο Αργ/λης ¨Γεώργιος Κοσικίδης¨, όπου όλοι οι αθλητές μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα με μεγάλη επιτυχία.

Στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες κολύμβησης στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης μας, με τους μικρούς μας αθλητές και αθλήτριες να παρουσιάζουν με μεγάλη δεξιοτεχνία και τα τέσσερα στυλ της κολύμβησης.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος όλων των εκδηλώσεων, στο Γήπεδο τένις της οδού Μιλήτου, όπου διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες των ενηλίκων στην κατηγορία μονό ανδρών, αφού προηγουμένως είχαν ολοκληρωθεί όλοι οι αγώνες των παιδιών. Οι θεατές που παρευρέθηκαν πραγματικά απόλαυσαν έναν φανταστικό τελικό σχεδόν 2 ωρών ανάμεσα σε δύο εκπληκτικούς παίκτες. Στο τέλος του αγώνα έγινε η απονομή των κυπέλλων σε όλους τους νικητές όλων των κατηγοριών από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ευάγγελο Νικοθόδη.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε ότι θα στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν μέσω του αθλητισμού την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ευάγγελος Νικοθόδης δήλωσε ενθουσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και αφού ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα προγράμματα του δήμου, τόνισε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των γυμναστών και του υπόλοιπου προσωπικού του τμήματος αθλητισμού.

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν απονεμήθηκαν μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα και καπελάκια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές των προγραμμάτων, οι οποίοι με υπερβάλλοντα ζήλο διδάσκουν στα παιδιά όχι μόνο το αντικείμενο του αθλήματος αλλά και τις αρετές του.