Παιδικά χαμόγελα, χαμογελαστές φατσούλες και γλυκές φωνές γέμισε η «Παραμυθούπολη» στο Τρουμπάρι, την Κυριακή 14 Μαΐου, στα επίσημα εγκαίνια της, παρουσία εκατοντάδων παιδιών και γονέων.

Μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γιορτή της Μητέρας, αφού η μητέρα είναι το παν!

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε και το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών «Μητέρας – Παιδιού» του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Εργαστήριο ΕΨΕΠΑ  του ΠΑΔΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Τις όμορφες δράσεις των Παιδικών Σταθμών διοργάνωσε άρτια το προσωπικό που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να στεφθεί με επιτυχία η δράση. Ενώ τις αθλητικές δραστηριότητες επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΝΑΔΕΑ.

Τα παιδιά μας απολαύσανε το παιχνίδι στον ανακαινισμένο χώρο και ξεφάντωσαν στην παραμυθούπολη, γεύτηκαν άφθονο παγωτό και πέρασαν δημιουργικά με πολλά δρώμενα, από μαγειρική, κατασκευές, εργαστήριο αρχιτεκτονικής μέχρι και ανάγνωση βιβλίου.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος διασκέδασε με τα παιδιά και χάρηκε με το ανέμελο παιχνίδι τους, ενώ απόλαυσε προσωπικά και τις δημιουργίες τους. «Αυτό είναι μόνο η αρχή! Ακολουθεί η Παραμυθούπολη στην Εθνάρχου Μακαρίου και το Πάρκο μας στην Αφροδίτης με Λ. Κύπρου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Καλορίζικη!», δήλωσε ανακοινώνοντας και τις επόμενες εκπλήξεις.

Τη δράση πλαισίωσαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Συντονισμού Αντιδημαρχειών και Λειτουργίας Παιδικών Σταθμών Κορίνα Θεοδώρου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου,ο Πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ Σωτήρης Κύρκος, η Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης Ηρώ Κατσαρού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.