Ένα ανοιχτό κάλεσμα σε μία σειρά από δραστηριότητες για την φροντίδα του δάσους του Υμηττού στις 5 Ιουνίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε σύμπραξη με το Σωματείο Ερμής και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης πραγματοποιούν μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2024 (05/06) με ξεκάθαρο μήνυμα που προάγει την Συλλογική Περιβαλλοντική Δράση, την Αλληλεγγύη, την Συμπερίληψη. Για την προστασία του περιβάλλοντος όλες και όλοι μαζί επιστρέφουμε στον Υμηττό προκειμένου να φροντίσουμε με διαφορετικούς τρόπους το δάσος καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ήδη εδώ.

Η πρωτοβουλία «Εμείς, για το Δάσος» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της έννοιας του “Εμείς” με στόχο την δημιουργία περιβαλλοντικά ενεργών κοινοτήτων. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με το Σωματείο Ερμής και το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλες και όλους γιατί η έμπρακτη συνεισφορά πολιτών, μαθητών-τριών, ατόμων με αναπηρίες, ατόμων τρίτης ηλικίας, εθελοντών δασοπροστασίας κ.α. είναι απαραίτητη.

Στόχοι: α) να μάθουμε να θωρακίζουμε έμπρακτα τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα μας και β) να συνειδητοποιήσουμε βιωματικά ότι η φροντίδα του δάσους δεν σταματά σε μία αναδάσωση αλλά υπάρχει συνέχεια με σοβαρή δέσμευση για την συντήρηση και βιωσιμότητα του δάσους που συνδέεται με πολλές και διαφορετικές εργασίες όπως λ.χ. πότισμα, καθαρισμοί, δημιουργία και συντήρηση δασικών μονοπατιών καθώς και σηματοδοτήσεις.

Με σημείο συνάντησης το Πυροφυλάκιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί θα είμαστε όλες και όλοι εκεί μ’ ένα κοινό στόχο την αγάπη μας για τον Υμηττό και μία κοινή υπόσχεση, να φροντίζουμε και να στηρίζουμε με οργανωμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες τα δάση μας όλο το χρόνο.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), το Σώμα Εθελοντών Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης (ΕΟΔΠΕΑ) και με την συμβολή φορέων, σχολείων και σωματείων και συλλόγων της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες
● Είσοδος Ελεύθερη
● Σημείο Συνάντησης: Πυροφυλάκιο Ελληνικού – Αργυρούπολης (Τέρμα Κιάφας & Διγενή Ακρίτα, Αργυρούπολη)
● Ώρα Συνάντησης: 09.30 το πρωί

Imera Perivallontos