Η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη το 2024 σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να οραματιστούμε ένα μέλλον, όπου η ασφαλής μετάγγιση αίματος θα είναι καθολικά προσβάσιμη.

Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία φέρει το σύνθημα: «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» Τιμά το ορόσημο της 20ής επετείου και τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών. Η εκστρατεία είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη προς τους αιμοδότες, τους δωρητές πλάσματος και αιμοπεταλίων ανά τον κόσμο για τις σωτήριες δωρεές τους.

Οι δραστηριότητες στον δήμο μας περιλαμβάνουν διήμερο οργάνωσης αιμοδοσιών, τη φωταγώγηση του δημαρχείου στις 14 Ιουνίου 2024 λόγω της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη και ενημέρωση του πληθυσμού της πόλης για την εθελοντική αιμοδοσία από το Τμήμα Αιμοδοσίας και το Γραφείο Επισκεπτριών Υγείας του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας για την ενίσχυση των δύο τραπεζών του Δήμου και την προώθηση του θέματος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Οι δράσεις ενημέρωσης θα γίνουν στις 12 Ιουνίου στην Αργυρούπολη (πλατεία Αγίας Τριάδας) και στις 14 Ιουνίου 2024 στο Ελληνικό (Πλατεία Σουρμένων) από 9:00-12:00μμ με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων αιμοδοτών. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση των πολιτών μας για τον Τοπικό Σταθμό Δωρεάς Μυελού των Οστών (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη) και την δυνατότητα που έχουν να στηρίξουν το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Στηρίξτε τις δημοτικές τράπεζες αίματος, βοηθήστε τον συνάνθρωπο.