Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των σχολείων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Σχεδόν ένα μήνα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι ξανά είναι σε εξέλιξη η τέταρτη μεγάλη εργολαβία που υλοποιείται επί Διοίκησης Κωνσταντάτου.

Όλα τα έργα γίνονται με βάσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει οι Σχολικές Επιτροπές και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη αφορούν ελαιοχρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά, νέα δάπεδα στους προαύλιους χώρους χώρους, ανακατασκευή wc και δεκάδες ακόμα εργασίες αποκατάστασης ζημιών και φθορών των σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα εντατικές εργασίες εκτελούνται στα εξής σχολεία:

  • Στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης (Τουαλέτες και ΑμεΑ)
  • Στο 2ο, 5ο Δημοτικό Αργυρούπολης και στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης (Βάψιμο εξωτερικό και αιθουσών)
  • Στο 4ο Δημοτικό Ελληνικού (Μόνωση και επισκευή συντήρησης πλέγματος οροφής)
  • Στο 3ο Δημοτικό Ελληνικού (Ανακαίνιση αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και άμεσα ξεκινούν και τουαλέτες ΑμεΑ)
  • Στο 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης (Τουαλέτες ΑμεΑ)
  • Στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης (Ανακαίνιση πλήρης τουαλετών)
  • Στο 6ο Δημοτικό Αργυρούπολης και στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης (Κατασκευάστηκαν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ)

«Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, η παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο. Από το 2014 που παραλάβαμε τα σχολεία μας σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, έκτοτε καθημερινά παλεύουμε για να δημιουργήσουμε σχολεία όμορφα, καθαρά, φωτεινά και ασφαλή για τα παιδιά μας για τα οποία αξίζει το καλύτερο σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς. Σε ακριβώς ένα μήνα το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά και τα παιδιά θα βρουν τα σχολεία τους ανακαινισμένα. Συνεχίζουμε δυναμικά την αναγέννηση της πόλης μας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.