Σε μία συμβολική ενέργεια στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, προχώρησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΠΟΣΕΑ, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το Δημαρχείο της πόλης φωταγωγήθηκε σε χρώμα κόκκινο το βράδυ της 14ης Ιουνίου 2024, στέλνοντας το μήνυμα για μία από τις μεγαλύτερες πράξεις αλτρουϊσμού, αλληλεγγύης και ευθύνης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη το 2024 σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να οραματιστούμε ένα μέλλον, όπου η ασφαλής μετάγγιση αίματος θα είναι καθολικά προσβάσιμη. Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία φέρει το σύνθημα: «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» Τιμά το ορόσημο της 20ής επετείου και τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών. Η εκστρατεία είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη προς τους αιμοδότες, τους δωρητές πλάσματος και αιμοπεταλίων ανά τον κόσμο για τις σωτήριες δωρεές τους. Επιπλέον, απευθύνει έκκληση για δράση, παρακινώντας περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας.

Οι δραστηριότητες στον δήμο μας περιελάμβανε εκστρατεία κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας, διενέργεια αιμοδοσίας στις 16 Ιουνίου 2024 στο Β Κ.Α.Π.Η. του Δήμου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2024 με την δεύτερη αιμοδοσία στο Α Κ.Α.Π.Η.

Παράλληλα από το προσωπικό του τμήματος Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας υπήρξε ενημέρωση για τον Τοπικό Σταθμό Δωρεάς Μυελού των Οστών στον Δήμο μας που λειτουργεί στον ημιόροφο του κτιρίου επί της Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη σε συνεργασία με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ολα τα παραπάνω στόχο είχαν σκοπό να συμβάλλουν στην προώθηση του θέματος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη και συνάμα να τονισθεί στην πράξη το ενδιαφέρον των φορέων για την στήριξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της κοινωνικής ανθρωπιάς.

20240619 103002