Ο Δήμος  Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είναι η 14η Ιουνίου εκάστου έτους, σας ενημερώνει για τις δεύτερες αιμοδοσίες του 2023 και θα καλέσει παράλληλα τους πολίτες του δήμου σε συλλογή φαρμάκων για την ανάγκες της κοινωνικής δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου που λόγω της οικονομικής κρίσης οι ανάγκες σε φαρμακευτικό υλικό έχουν αυξηθεί και οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστοι και οικονομικά ενδεείς πολίτες)  χρειάζονται για μια  φορά την στήριξη μας.

Ο εορτασμός της ημέρας στοχεύει στην εξάλειψη κάθε προκατάληψης, φόβου και άγνοιας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και στην αναγνώριση των «σιωπηλών» εθελοντών αιμοδοτών που αθόρυβα και ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (9:00 π.μ -12:30 μμ)

στον χώρο του Α Κ.Α.Π.Η. ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (9:00 π.μ-12:30 μμ)

στον χώρο του Β Κ.Α.Π.Η. ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 35,ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ

 

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες συνεχίζεται να πραγματοποιούνται μόνο με ραντεβού.

Κατά την διάρκεια των αιμοδοσιών θα γίνεται ενημέρωση  για την δωρεά μυελού των οστών και λήψη δείγματος σε όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στον Δήμο μας.

Καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα αιμοδοσίας τους στο τηλ: 2132026090.