Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης, Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, σας προσκαλεί Τετάρτη 3 Απριλίου & ώρα 18:30 μ.μ. σε ημερίδα και παρουσίαση βιβλίου για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με θέμα “Γιατί δε γελούν πιά οι Καρυάτιδες;” στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, (Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οργανισμό “ΠΑΠΥΡΟΣ” για τη παρουσίαση του βιβλίου , ενός παραμυθιού που δεν είναι τελικά παραμύθι… με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου της συγγραφέα, Αναστασίας Χριστοπούλου.

-Πως μπορεί ένα βιβλίο να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν την ιστορία;

-Πως μπορούμε να προβάλλουμε στα παιδιά την ανάγκη να είναι μελλοντικά ενεργοί πολίτες, που θα εκτιμούν και θα προστατεύουν τον πολιτισμό τους, διεκδικώντας την αποκατάσταση κάθε αδικίας;

Στόχος της διδακτικής προσέγγισης είναι μέσα από έναν συνδυασμό την Ελληνικής μυθολογίας με ιστορικά γεγονότα που αφορούν την ιστορία των Καρυάτιδων της Ακρόπολης, από τις οποίες μία βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, να μάθουν τα παιδία για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς επίπονες και μακροχρόνιες για την επιστροφή τους από την πρώτη κιόλας στιγμή που σχηματίστηκε ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Το βιβλίο πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν ένα τόσο σοβαρό θέμα με ένα τρόπο που αγγίζει τις παιδικές ψυχές.

Θα μιλήσουν:

Αναστασία Χριστοπούλου
Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας

Αλεξάνδρα Πιστοφίδου
Ιδρύτρια & Πρόεδρος Αυστριακής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (Parthenon Skulpturen)

Αγαμέμνων Τσελίκας
Φιλόλογος – Παλαιογράφος

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θωμάς Κατσαγώνης

Afisa Argiroupolis