Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ, ανήμερα της 3ης Δεκεμβρίου, σε μια εκδήλωση με πολλαπλούς συμβολισμούς, ο “Ερμής” και ο “Ιππόκαμπος ΑμεΑ” σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης διοργάνωσαν μια μοναδική γιορτή με πολύ χορό, τραγούδι και θέατρο, μέσα από την οποία βίωσαν όλοι συμπερίληψη στην πράξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος παρέλαβε διπλή βράβευση από τα δύο σωματεία, που του απένειμαν τιμητικές πλακέτες, αναγνωρίζοντας στο Δήμο τη στήριξη και τη μέριμνα. Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΡΜΗ τον ανακήρυξε και επίτιμο μέλος του Σωματείου «ΕΡΜΗ».

«Η τιμητική βράβευση μου και από τα δύο σωματεία αποτελεί ύψιστη τιμή στην θητεία μου και τα παιδιά αυτά που μας εμπνέουν με τον αγώνα τους θα με έχουν πάντα αρωγό και συμπαραστάτη», δήλωσε ο Δήμαρχος και τόνισε ότι «τα βραβεία δεν τα αξίζουμε εμείς, αλλά όλα αυτά τα παιδιά, οι συνάνθρωποι μας που καταβάλλουν καθημερινά προσπάθεια».

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης είναι πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά καθώς φιλοξενεί δεκάδες υποδομές ΑμεΑ (Πόρτα Ανοιχτή, Καλός Σαμαρείτης κλπ) στην πόλη.

Κορυφαία όλων χαρακτηρίζεται το νέο πράσινο κτίριο για ΑμεΑ εντός του Ελληνικού, που κατασκευάζεται από τη Lamda, μετά από αίτημα της Διοίκησης Κωνσταντάτου, με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να είναι έτοιμο τους προσεχείς μήνες.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να αναδείξει ότι η Διοίκηση, υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις – που είναι συνάμα και υποχρέωση μιας κοινωνίας ανοιχτής και προσβάσιμης σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς, εξασφάλισε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ το έργο «κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες».

Με την ολοκλήρωση του έργου 18 σχολικές μονάδες θα έχουν ριζικά ανακαινισμένες υποδομές σε υφιστάμενα WC ΑμεΑ και ράμπες, και άλλες 16 θα έχουν αποκτήσει νέες προδιαγραφές προσβασιμότητας, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν ποιοτική παρουσία και μάθηση.

Θύμισε ότι έχει τοποθετηθεί ήδη αναβατόριο στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης.

Σε μια κοινωνία που διαρκώς αναπτύσσεται, πάντα θα είναι μείζον και προτεραιότητα το ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ.

«Η Διοίκησή μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για να διευκολύνεται η ζωή και η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας, κάθε κατηγορίας. Για εμάς είναι όλοι ίσοι, με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες καθημερινές ανάγκες. Παιδιά σας ευχαριστούμε για όσα μας διδάσκετε!», συμπλήρωσε συγκινημένος.