Για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητά της ενημερώνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις δράσεις που γίνονται στα σχολεία μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «The Green City». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την ενημέρωσή τους για την αξία της ανακύκλωσης.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η δράση πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης και έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 280 μαθητές. Παρόντες ήταν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός και Παιδείας και Εθελοντισμού Βαγγέλης Νικοθόδης.

Μέσω του προγράμματος γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα).

Οι μαθητές, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο ειδικό όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

«Ένας διττός σκοπός και στόχος πετυχαίνεται. Από τη μια τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες, μαθαίνουν να προστατεύουν το περιβάλλον και να κερδίζουν ποιοτικότερη καθημερινότητα, και από την άλλη αντιλαμβάνονται ότι ο κόπος που καταβάλλουν ανταμείβεται με κερδισμένους τόσο το περιβάλλον όσο και τους ίδιους», τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του σχολείου κα Νικόλ Βρυσούλη και τους καθηγητές για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και συνεργασία για την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Το προηγούμενο διάστημα αντίστοιχες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλά σχολεία της πόλης και θα συνεχιστεί προκειμένου να επεκταθεί στο σύνολο τους.