Η τέχνη σε κάθε της μορφή ήταν το θέμα που προετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο στην Αργυρούπολη ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους τα παιδιά από τον 2ο, 3ο, 4ο, 6ο Βρεφονηπιακό και τον 5ο Παιδικό Σταθμό και στην Πλατεία Σουρμένων τα παιδιά από τον 1ο Βρεφονηπιακό και τον 9ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας.

Η διακόσμηση και τα σκηνικά ήταν δημιουργίες χειροποίητες και πρωτότυπες γεμάτες φαντασία και απλά υλικά από το εκπαιδευτικό προσωπικό των σταθμών μας και χάριζαν στην παρουσίαση του προγράμματος το απαραίτητο ύφος για την δράση.

Τα μικρά αστεράκια συνδύασαν την υποκριτική, την απαγγελία, τη μουσική και ένιωσαν περηφάνια όταν έβγαλαν εις πέρας τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και καταχειροκροτήθηκαν.

Από τον Vivaldi με τις τέσσερις εποχές έως την δραματοποίηση της διαχρονικής ταινίας του καλού ελληνικού κινηματογράφου «Ο Μπακαλόγατος» ή «Της Κακομοίρας», τα παιδιά ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους και με τα τραγούδια, τον χορό και τις ατάκες τους μας χάρισαν γέλια, συγκίνηση και χαρούμενες στιγμές που θα μας συντροφεύουν όλες τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού!!!

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που κάνουν οι παιδαγωγοί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου καθιστώντας τους υποδειγματικούς και αξιοζήλευτους, ενώ τόνισε και το γεγονός ότι ο Δήμος φιλοξενεί τα παιδιά χωρίς τροφεία αποτελώντας στήριγμα για τις οικογένειες.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών Σωτήρης Κύρκος, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης χειροκροτώντας τις προσπάθειες παιδιών και εργαζομένων.

Των καλοκαιρινών γιορτών προηγήθηκε εκδήλωση γυμναστικών επιδείξεων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου με Εντεταλμένο Σύμβουλο Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών Σωτήρη Κύρκο, σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βαγγέλη Νικοθόδη, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Στάδιο «Γιώργος Κοσικίδης» όπου τα παιδιά μας με τη συνοδεία των γυμναστών παρουσίασαν προγράμματα άθλησης.