Μια εξαιρετική βραδιά παρουσίασης του παιδικού βιβλίου «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες» διοργάνωσε στις 3/4/24 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μϊκης Θεοδωράκης , ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης , Τμήμα Παιδείας του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Θωμά Κατσαγώνη, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οργανισμό ΠΑΠΥΡΟ.

Η συγγραφέας κα Αναστασία Χριστοπούλου ανέλυσε την εκπαιδευτική προσέγγιση του παραμυθιού μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν τα ιστορικά γεγονότα της κλοπής των μαρμάρων ,προβληματίζονται , εκφράζουν τα συναισθήματά τους και προτείνουν ακόμη και δυναμικές λύσεις.

Η κα Πιστοφίδου Αλεξάνδρα Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Αυστριακής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών Παρθενώνα αναφέρθηκε τόσο στα ιστορικά γεγονότα όσο και στο βιβλίο το οποίο αγκαλιάστηκε από τους ομογενείς της Αυστρίας και διασκευάστηκε σε θεατρικό με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο καθηγητής , παλαιογράφος και προϊστάμενος του Ιστορικού & Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης κ. Αγαμέμνων Τσελίκας αναφέρθηκε σε παλαιογραφικές αποστολές που έχει πραγματοποιήσει καθώς και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.