Η πόλη μας έζησε στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας θαυμάζοντας τη νεολαία του τόπου μας, τους φορείς και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων που ήταν με τις καθιερωμένες παρελάσεις και στις δύο κοινότητες.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κ.Ε.Π κ. Κωνσταντίνος Στέφας. Η παρέλαση έγινε στη Λ. Ιασωνίδου από την οδό Αμαζόνων έως την οδό Ριζούντος.

Στη Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέση στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Συντονισμού Αντιδημαρχειών και Λειτουργίας Παιδικών Σταθμών, κα Κορίνα Θεοδώρου. Η παρέλαση έλαβε χώρα επί της Λ. Μαρίνου Γερουλάνου, από την Στ. Σαράφη έως την οδό Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, σύσσωμη η δημοτική αρχή, βουλευτές, πολιτευτές και εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων της πόλης παρέστησαν και στις δύο παρελάσεις των δημοτικών κοινοτήτων, με τον Δήμαρχο να καταθέτει στεφάνι στο Ελληνικό.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Ελληνικό Αργυρούπολη! Τα νιάτα μας, η νεολαία μας, μας γέμισαν και φέτος με υπερηφάνεια! Τα καμαρώσαμε στην παρέλαση και νιώσαμε ρίγη συγκίνησης έχοντας στο νου μας ξανά τις ηρωικές στιγμές που έχει περάσει η χώρα μας και τους ήρωες της που έχουν γράψει ιστορία και μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα! Δόξα και τιμή στο 1821! Αθάνατοι οι ήρωες μας! Χρόνια πολλά σε όλους!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος καμαρώνοντας και καταχειροκροτώντας όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.