Από το μακρινό 2017 ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης ξεκίνησε να εφαρμόζει ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αφού ήταν ο πρώτος Δήμος που προχώρησε στην τοποθέτηση καμερών θερμικής ανίχνευσης στα διοικητικά του όρια στον Υμηττό.

Από τότε μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να πρωτοπορεί αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, εφαρμογές πληροφορικής και τις ψηφιακές επικοινωνίες στην Πολιτική Προστασία με την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

Την παρουσίαση των πρωτοποριακών συστημάτων και εφαρμογών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος αποσπώντας την αναγνώριση των συμμετεχόντων συνέδρων στα πλαίσια της 1ης Έκθεση SMART CITIES που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Για την καινοτομία αυτή, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης βραβεύτηκε από τους διοργανωτές και το βραβείο παρέλαβε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός.

Στόχος η ανάδειξη των τεχνολογιών, των υπηρεσιών και των υποδομών οι οποίες μετασχηματίζουν τις πόλεις μας και δημιουργούν το νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης.

Περισσότεροι από 80 σύνεδροι, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, 50 εταιρείες, Φορείς και χιλιάδες επισκέπτες κάνουν το Ζάππειο Μέγαρο επίκεντρο των Ψηφιακών πόλεων της Ελλάδας.

Η Έκθεση Smart Cities τιμάται με την αιγίδα οκτώ υπουργείων.

Gaz00254

Gaz00266

Gaz00321

Gaz00332

Gaz0544

Gaz03495