Το νέο Πολυκέντρο Ανακύκλωσης έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανακύκλωση συσκευασιών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους, καθώς αφενός μειώνεται το σημερινό κόστος διαχείρισης απορριμμάτων για τους πολίτες και αφετέρου υποστηρίζεται η κυκλική οικονομία με την ανάκτηση πόρων.​

Πλαστικές, μεταλλικές, γυάλινες συσκευασίες και χαρτί βρίσκουν το δρόμο της ανακύκλωσης εύκολα και γρήγορα, χαρίζοντας στον καθένα που τις τοποθετεί στο Πολυκέντρο από 1€ ανά 33 συσκευασίες. Τα ποσά που συλλέγονται αξιοποιούνται για δωρεάν αγορές σε super markets.

Προκειμένου να ενημερωθεί η νέα γενιά, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική εκπαιδευτική δράση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης. μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Λώλη Κωνσταντίνο επισκέφθηκαν το νέο Πολυκέντρο Ανακύκλωσης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και για τις συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν.

«Ένας διττός σκοπός και στόχος πετυχαίνεται. Από τη μια τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες, μαθαίνουν να προστατεύουν το περιβάλλον και να κερδίζουν ποιοτικότερη καθημερινότητα, και από την άλλη αντιλαμβάνονται ότι ο κόπος που καταβάλλουν ανταμείβεται με κερδισμένους τόσο το περιβάλλον όσο και τους ίδιους», τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αξιοποιήσουν το νέο Πολυκέντρο Ανακύκλωσης στη γειτονιά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε κλήρωση με δύο τυχερούς να αποκτούν από μια action κάμερα προσφορά της εταιρείας ΤΕΧΑΝ.

Τη δράση πλαισίωσαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Βαγγέλης Νικοθόδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Γιώργος Σαραφίδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Απόστολος Μούργος.

Το Υπερσύγχρονο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρίσκεται στη στάση Μετρό Αργυρούπολης (Θουκυδίδου και Πόντου).