Ένα προληπτικό πρόγραμμα προαγωγής υγείας στα παιδιά της Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και στα Ειδικά Σχολεία υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με Εθελοντές Οδοντιάτρους από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και την κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με τα παιδιά της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ηλικίας 5 έως 17 ετών και ακολούθησαν τα Ειδικά Σχολεία Εγκεφαλικής Παράλυσης «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ», Κωφών & Βαρήκοων, «ΑΜΥΜΩΝΗ» και «Καλός Σαμαρείτης».

Ο προληπτικός έλεγχος περιελάμβανε έλεγχο των δοντιών για τερηδονικές βλάβες, εξέταση της σύγκλησης των δοντιών με παραπομπή σε ορθοδοντικό όπου κρίθηκε απαραίτητο και εκπαίδευση των παιδιών ώστε να καθιερώσουν σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής.

Το Δελτίο Εξέτασης δόθηκε σε κάθε εξεταζόμενο, ενώ η συμμετοχή των παιδιών στο εν λόγω πρόγραμμα ήταν προαιρετική και δωρεάν.

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, ο Δήμος μας παρέχει τη δυνατότητα οδοντιατρικού ελέγχου όλων των μικρών παιδιών μας από εξειδικευμένους οδοντιάτρους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα και προάγει την υγεία των παιδιών», τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος.

Το συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Μηνόπουλος.