Με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην πόλη μας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος του συνόλου των κτιρίων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, ιδιόκτητων και μισθωμένων, καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), χωρίς να διαπιστωθούν επικινδυνότητες στους φέροντες οργανισμούς των κτιρίων που να χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζει ότι «Είχαμε εδώ και καιρό ανακοινώσει ότι έχουμε αναθέσει τη διενέργεια του προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα κτίρια του Δήμου μας, δίδοντας και ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχολικές μας μονάδες. Η ολοκλήρωση του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου με το πόρισμα ότι δεν διαπιστώθηκαν επικινδυνότητες στα ελεγμένα κτίρια που να χρήζουν άμεσης παρέμβασης συμπίπτει, τυχαίως, χρονικά, με την έντονη σεισμική δραστηριότητα που μας ανησύχησε όλους. Όντας μια χώρα σεισμογενής, μαθαίνουμε να προστατευόμαστε και να προφυλασσόμαστε, και ως Διοίκηση πράττουμε τα δέοντα για να είναι ασφαλείς οι συμπολίτες μας».

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την συμβολή εξωτερικού ειδικού συνεργάτη σε συνεργασία με το ΟΑΣΠ προχωρά στον Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο όλων των κρίσιμων υποδομών.