Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δίνουμε ξανά ζωή στη φύση. Στις 20:30 σβήνουμε συμβολικά τα φώτα και κλείνουμε τους διακόπτες για μια ακριβώς ώρα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη.

«Ο Δήμος μας έχει κάνει σημαντικά βήματα για να μειώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Ειδικά στον τομέα του φωτισμού έχει από το 2020 εγκαταστήσει σε όλο το οδικό δίκτυο φωτισμό LED εξοικονομώντας κιλοβατώρες και μειώνοντας δαπάνες. Παράλληλα, πραγματοποιεί ενεργειακές αναβαθμίσεις των δημοτικών του κτιρίων συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Πάντα θα είμαστε αρωγοί σε κινήσεις που βοηθούν και δίνουν ανάσα στο περιβάλλον μας. Γι’ αυτό και τώρα καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο σβήνοντας για 60 λεπτά τα φώτα», τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Αρκεί μια συμβολική κίνηση με ουσιαστικό και άμεσο αντίκτυπο για να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία και να ενώσουν τις φωνές τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η σημαντικότερη ώρα είναι αυτή που έχει τη φύση και τον άνθρωπο σε προτεραιότητα», δήλωσε η Εντεταλμένη Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, Ελίνα Αλεξίου.

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ