Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε για μια ακόμη φορά ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με αφορμή την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που έφθασε μέχρι και την περιοχή μας. Έγκαιρα έγιναν όλες οι συντονισμένες ενέργειες και τα συνεργεία του Δήμου έριξαν προληπτικά αλάτι, πριν ξεσπάσει έντονα το φαινόμενο του χιονιά, αποτρέποντας τη δημιουργία πάγου κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου στελεχωμένο πλήρως από εργαζόμενους και εθελοντές βρέθηκε σε 24ωρη επιφυλακή και ετοιμότητα, συντονίζοντας για μια ακόμη φορά την Πολιτική Προστασία του Δήμου. Ενδεικτικό είναι ότι τις κρίσιμες ώρες της επέλασης της «Μπάρμπαρα» δέχτηκε περί τις 200 κλίσεις για παροχή συνδρομής και βοήθειας σε ανήμπορους συμπολίτες μας.

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων αποτελεί το «διαμάντι» του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα «παρακαταθήκη» που δημιουργήθηκε επί θητείας Γιάννη Κωνσταντάτου και γι’ αυτό πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα επιθυμούν να το αντιγράψουν, όπως δημόσια έχουν δηλώσει σε προσκλήσεις τους απευθυνόμενοι στη Διοίκηση.

Το τρίπτυχο «Ψυχραιμία – Ετοιμότητα – Οργάνωση» χαρακτηρίζει το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με τους άξιους εργαζόμενους και τους σπουδαίους εθελοντές να περιπολούν και να επαγρυπνούν, παρεμβαίνοντας όποτε χρειάζεται.

«Η Πολιτική Προστασία δεν είναι ούτε για φαμφάρες, ούτε και για επίδειξη αλλά επιτελεί πολύ σημαντικό έργο! Με σεμνότητα εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους – εργαζόμενους και εθελοντές – που βρίσκονται πάντα επί ποδός προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πόλης μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση της «Μπάρμπαρα» από το δημοτικό μηχανισμό.